www.nukutvi.se

Alla inlägg den 19 februari 2012

Av Kicki - 19 februari 2012 20:27

Idag hade vi egentligen bokat in en dragträff i Överstbyn, men det utlovade ovädret fick många att kasta in handduken i förväg. Det pratades ju om snödrev och upp till 30 cm nysnö. Till slut var det bara Marika och jag kvar som ville köra, och när det inte snöat så mycket under natten som jag befarat, så packade jag in hundarna och släden i/på bilen och åkte upp mot Överstbyn med sex söta vänner i skåpet på min Sven-Erik! Köra hund kan man ju alltid göra, det man oroar sig mer för är hur det ska gå att ta sig till rätt plats med bilen.



När jag körde hemifrån var det vindstilla och snöade inte alls, så det kändes som helt rätt beslut att åka. Sen kom snöandet igång, och vägen var förstås rätt oplogad, men det gick bra med lite lägre fart. Marika har två malamuter (mor och son) och Nalles syster Varga i sitt spann. Vi körde en runda på 2 mil och hade turen att ha skoterspår eller sladdade spår hela vägen, trots nysnön. Spåren var förstås ändå rätt tunga, men det blev inget tungt spårande för hundarna iaf. Självklart fotade jag en bit över 100 bilder, mest på de söta hundarna i spannet när Marika låg bakom oss.


Startdags!

 

Marika ledde vägen första biten.


Det snöade och blåste en del, men inte alls så farligt som vi väntat oss. Ute på isarna blev det lite vasst i ansiktet, men i övrigt gick det bra. Här har vi ganska nyss startat och Silva tar en kisspaus, något som kan vara världens längsta. Som synes på minen jag har, så var det smått bitigt...



Busväder i ögonen!

 

 

Inte lätt att ha lång tunga, Varga i led.

 

Marikas fina gäng, visst är Akela och Nanok rätt lika på ett sätt?

 

Fokuserad Varga

 

Förbannade tunga!!!

 

Finaste malamuterna!

 

Söt Nanok

 

 

Mintu, idag riktigt klok förutom på gårdsplanen vid start och hemkomst...

 

Rotax smakar snö

 

Glada killen Rotax!

 

 

Sen avslutar vi med nåt så oväntat som Lars systers katt Dante, bara för att han är så söt. Vi var dit en snabbis nu ikväll och hennes katter är nog världens finaste! När vi kom hem från slädturen fick jag börja med att skotta bort lite snö i hundgården. Det känns lite som att den håller på att snöa igen, på alla håll. Jag skottar här och där men snön behåller sina ställningar... Prio ligger förstås på att skotta kring kanterna och kojingångarna. Här kommer en liten film av läget just nu. En hel del snö som ni ser, och då tycker jag ändå inte att vi har ovanligt mycket snö egentligen. Observera att hålet jag sparka in snö genom inte går till nån koja eller sånt...det hade ju varit lite taskigt i så fall.



Så här såg hundgårdarna ut i somras...


Lite skillnad, eller vad säger ni?


 

 

 








Presentation


Jag heter Kicki och bor med mina 7 draghundar och sambo utanför Boden. Vi lever för draget och underbara äventyr tillsammans!

Länkar

Tidigare år

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2 3
4
5
6
7
8
9
10
11 12
13
14
15 16
17
18 19
20
21
22
23
24
25
26
27 28
29
<<< Februari 2012 >>>

Senaste inläggen

Arkiv

Sök i bloggen

Besöksstatistik

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards