www.nukutvi.se

Alla inlägg den 5 februari 2012

Av Kicki - 5 februari 2012 09:58

I fredags kväll när alla hundarna låg inne och  myste sjönk tempen ner under -40. Hur kallt det sen blev under natten vet jag inte riktigt, men det höll sig nog i de krokarna. Fastän jag bott i 31 år i Västerbotten, Norrbotten och Jämtland har jag aldrig fått vara med om -40 grader tidigare - så jag var tvungen att sticka ut näsan lite snabbt och känna efter. Jo det var kallt, ungefär lika kallt som tidigare dagar. Kan tillägga att det är i sovrummet vi har 15,6 grader just nu. Resten av huset är varmt och mysigt tack vare kaminen.



Nu har hundarna sovit inne i två nätter och det fungerar jättebra med alla sju. Äntligen börjar gruppen kännas riktigt fin igen, och de nya som flyttat in har blivit "en i gänget". Nalle kan grymta och låta lite fortfarande men ingen tar honom på allvar och jag tror mest att han pratar, det är nog inget allvarligt menat heller.


Smile!


I denna kyla fryser även vissa huskies, i alla fall mina. Vi går bara ut och rastar hundarna på tomten och på de få minuter det tar så blir de flesta trebenta av köldkramp i tassarna, eller värre (svårt att gå med två ben bara!). De flesta av dem klarar ju egentligen att vara ute i hundgårdarna nu eftersom kojorna är torra och fulla med isolerande halm, men det känns onödigt eftersom det kräver mycket mer energi att hålla värmen, och dessutom vet jag att de hellre är inne nu. Att ha alla inne är ju dessutom riktigt mysigt, och nyttigt för hela gruppen. Däremot kan det blir lite trångt ibland...


Frukost!

 

Sitt stilla matte så ska jag tvätta dina byxor!



Att Rossi är lite knasig har vi ju alltid vetat. Hon samlar gärna saker i sin säng, och ofta är det skor från hallen. Imorse hade hon tagit skon jag skulle ha när jag morgonkissade hundarna, och en vante också. Hon skulle aldrig ha sönder nånting utan hon vill bara lägga sakerna där och sen ligga och småvakta dem. Det är ingen seriös vaktning alls utan själv grejen verkar vara att få samla ihop dem. Knasfian!


Igår skulle vi egentligen ha åkt till Råneå och simtränat på Hundhälsan där, men kylan satte käppar i vårt hjul. Vi varmkörde bilen nån timme innan för att se att inget frysit i den, och det gick bra. Lars provkörde lite och sa att tempen sjönk väldigt snabbt trots att han körde bara 50km/timmen in till stan. Envis som jag kan vara ville jag ändå testa så vi drog på största vinterkläderna och gav oss av, Mintu Kaela och jag. När vi kommit in till stan så var tempen i botten igen, och flåset från hundarna hade satt igen hela framrutan. Ingen varmluft att tina den med fanns ju heller... så vi fick bita i det sura äpplet och ringa och avboka. Inget bra läge att köra 4-5 mil i när det är -37 grader ute, med en bil som inte klarar att hålla uppe rutorna eller sin egen temp. Går bilen sönder eller stannar av nån anledning så har man inte så långt tid på sig innan det är riktigt kallt även där inne.


Istället blev det en dag av mys och TV-spelande (för min del). Idag ska vi klippa lite klor och klickerträna lite, men i övrigt blir det lugna inomhusaktiviteter. Hundarna har fått varsin morot och nu sover de utspridda över köksgolvet. Hundtassar som håller i saker är verkligen söta! Hoppas på lite varmare temperatur snart så att vi kan ge oss ut i spåren och njuta av den fantastiska månen som snart är full. Även om det är skönt att vara inne och mysa så är det ju inte det vi gör allra helst...vi vill känna snö under tassarna och äventyr framför nosarna!






Presentation


Jag heter Kicki och bor med mina 7 draghundar och sambo utanför Boden. Vi lever för draget och underbara äventyr tillsammans!

Länkar

Tidigare år

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2 3
4
5
6
7
8
9
10
11 12
13
14
15 16
17
18 19
20
21
22
23
24
25
26
27 28
29
<<< Februari 2012 >>>

Senaste inläggen

Arkiv

Sök i bloggen

Besöksstatistik

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards