www.nukutvi.se

Direktlänk till inlägg 30 december 2012

Ett kärt återseende

Av Kicki - 30 december 2012 01:00

Idag hade vi besök av Marlene som bor låååång söderut och sex av hennes huskies. Vi har träffats en gång förut, men det var 7-8 år sen när jag bara hade Giela och en ung Gakkon (och Jacki förstås), och hon hade en sibbe. På så sätt var det ju extra kul att träffas igen och kunna köra spann ihop, vi har båda fallit djupt ner i slädhundsträsket på tiden som gått!



Efter lite fika stötte vi på ett första problem - frusen bildörr! Trots envisa försök att tina upp den (det var kring -30 under morgonen men blev sen varmare) lyckades vi inte. Det visade sig sen att dörren inte frusit utan stängts inifrån av en hund! Medan vi tinade och fixade hann dagsljuset försvinna, men vi fick ändå en fin liten tur i pannlampornas sken.


Marlene och hennes 4-spann


En av de häftigaste sakerna är att hon har en blind hund i sitt spann! Lilla Diva var jättetrevlig och om jag inte hade vetat att hon var blind, så hade jag nog aldrig trott det, varken när jag träffade henne eller när vi körde. Riktigt coolt att en hund utan syn kan springa längs spår och manövrera i svängar, ojämnheter och snö så bra.



Vi körde ungefär samma sväng som jag tog igår. Sen dess hade en ny skoter varit ute och kört upp större delen av spåret så det var bara vissa sträckor som var lite tunga. Mintu, Kaela och Nalle fick tassockar på sig i förebyggande syfte men snön var inte alls lika aggressiv som igår vilket var riktigt skönt! Isklumpar är ett elände! Skoj att ha sällskap i spåren och lyckligast var nog Nalle, han tittade bakåt med jämna mellanrum för att spana in polarna där bak. =)


Nu blåser och snöar det och är bara nån enstaka minusgrad. Vi har just varit till Luleå och ätit god mat och sett The Hobbit, en nästan 3 timmar lång film som jag genomled - samma musik som Sagan om Ringen, samma miljöer, samma personer, förutom att det var färre hobbitar och fler dvärgar...det sammanfattar filmen! När filmen tog slut och vi skulle gå ut ur den mörka biografen så kom jag på mig själv med att fingra efter pannlampan i pannan och försöka tända den. Självklart fanns den ju inte där, och jag fick mig ett gott skratt. Kanske dags att minska lite på mörkerkörningen framöver?


Imorgon utlovas 2 decimeter snö! Med lite tur så blir det snöstorm som vi kan åka ut och njuta av, hoppas på vilda vindar och tonvis med snö! Äventyr när det är som allra bäst!

 
 
Sandra

Sandra

30 december 2012 09:35

Jag har också blivit förbluffad över hur väl hundar klarar sig utan sin syn. Deras andra sinnen är så fantastiska så jag tvivlar på att speciellt många hundar lider av det så länge det inte kommer i för sen ålder. Ljuvliga bilder du har. Jag har själv precis tagit mina första steg tillbaka i draghundsvärlden på många år. Körde Samojed för flera år sedan :)

http://wingforsflocken.blogspot.se

 
Emilia o. Strike

Emilia o. Strike

30 december 2012 12:16

Tycker inte du ska minska på körningen i mörkret utan istället ha pannlampan i fickan hela tiden :-D

http://emiliagalotti84.blogspot.se

 
Kicki

Kicki

30 december 2012 12:50

Ja Sandra det är verkligen helt otroligt! Jag blev rejält imponerad! Ett hundspann går ju rätt snabbt också, även om vi körde sakta pga spåren denna gång så är det ju ändå rask trav många bitar.

Emilia jag tycker det lät som en mycket bra idé! Hade helt klart behövt den där inne i biomörkret, och mer mörkerkörning blir det ju. Långt kvar innan vi har nån slags ljus på kvällarna.

http://www.nukutvi.se

 
Ellen

Ellen

30 december 2012 19:04

Superhäftigt hur en blind hund kan ta sig fram så bra! Och jag är avundsjuk på er som har så mycket snö, vi hade massor med snö här i Uppsala men nu är det plusgrader så det börjar smälta bort!! Jag längtar tills vi har flyttat upp till norrland :) Vi är ju inställda på Luleå nu eftersom att min pojk har jobbet där men vi letar faktiskt boende både i bodens och piteås kommun. Har du några tips på bra områden runt boden? :)

http://ellenshundliv.wordpress.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Kicki - 10 maj 2013 08:49

Det känns lite underligt att skriva det här - ,men det är hög tid! Vi har flyttat vår hemsida och alltså även bloggen till http://nukutvi.wordpress.com men det går även att hitta dit via www.nukutvi.se fortfarande. De fem år vi har skrivit ihop här v...

Av Kicki - 31 mars 2013 17:01

Idag blev det bara en kort liten grilltur för oss, jag  med hundarna och sambon med skotern. Riktigt skönt i alla fall och vi hann med lite sol innan det började snöa. Hundarna verkade sugna på att springa men fick nöja sig med att springa ett par ki...

Av Kicki - 31 mars 2013 08:05

  Igår packade vi in oss i bilen - en rätt fantastisk packning om jag får säga det själv - 3 personer, 2 skotrar, en hundsläde, 7 hundar, och passande packning i vår Passat med släp + liten taxbox. Vi körde de 4-5 milen till Skoterhotellet i Umn...

Av Kicki - 29 mars 2013 21:26

Idag fick Giela följa med på sin första "fjälltur" på länge. Jag minns inte riktigt när hon senast var ovan trädgränsen men det var nog rätt länge sen då hon inte varit med på de lite mer fysiskt krävande turerna de senaste åren. Även om sträckan int...

Av Kicki - 28 mars 2013 16:20

Blev det så här istället. Skoter, släde, hundar och packning i en något överlastad bil. Glad påsk på er! ...

Presentation


Jag heter Kicki och bor med mina 7 draghundar och sambo utanför Boden. Vi lever för draget och underbara äventyr tillsammans!

Länkar

Tidigare år

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18 19
20
21
22 23
24
25
26
27
28 29 30
31
<<< December 2012 >>>

Senaste inläggen

Arkiv

Sök i bloggen

Besöksstatistik

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards