www.nukutvi.se

Direktlänk till inlägg 20 maj 2011

Fredagsmys på lite andra sätt

Av Kicki - 20 maj 2011 21:56

Idag fyller vår älskade husse, världens bästa kille, 33 år! Grattis älskling från hela din lilla familj! De tråkigare tankarna är att det gått precis en månad sen Gakkon lämnade oss och blev en änglahund. Som vanligt är livet en blandning av högt och lågt. En bra sak är i alla fall att Kaelas sår ser riktigt fint ut och verkar läka bra. På bilden här nedanför så ser man det under hennes vänstra öga, och tittar man noga ser man faktiskt det lilla klamret som håller ihop allting.



Efter ännu en rolig dag med gänget på Vattenfall tog jag en timmes promenad med Rossi och Silva, och klickern i högsta hugg. Ingen av dem har skvallertränats och det visade sig att de inte riktigt fattade att klickern betydde nånting även ute på promenad... jag klickade för alla neutrala/positiva interaktioner mellan dem, men effekten uteblev. Däremot var båda två väldigt avslappnade och lugna, så den åtgärden kändes snart överflödig.



När vi gick längs E12:an jagade de möss i diket tillsammans, och efter den lagidrotten så verkade gammalt groll vara glömt nästan på riktigt. De har ju alltid haft en bra relation innan bråket igår och i förrgår, så jag gissar att de helt enkelt landade i gamla gängor igen nu. Skönt! Riktigt skönt! Vi är inte i mål, men vi är på rätt väg!





Sen fick Giela samma promenad i flexi och även där stod musjakt högt upp på "saker att göra"-listan. Efter lite middag och en tupplur selade jag ut hela gänget och spände dem framför fyrhjulingen. Mintu och Kaela gick i led, Silva i mitten som "buffert" (de enda jag inte litade helt på var Rossi och Kaela så de fick gå en bit isär med lite "trasselmån") och Giela och Rossi i wheel.


Vi körde 4-5km, samma runda som förra gången, men nu åt andra hållet och det visade sig vara mycket enklare! Stenarna kändes mindre och avgrunderna grundare - skönt! Efter en lyckad körning släppte jag in alla i rastgården, hela gänget samlat för första gången sen storbråket i onsdags. Alla var lugna och fina och vi umgicks där en stund medan jag spanade på hundspråk och små tecken för att se vad som var på G. Kramades lite extra med Rossi+Silva och Rossi+Kaela och det fungerade också bra. En bra dag!

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Kicki - 10 maj 2013 08:49

Det känns lite underligt att skriva det här - ,men det är hög tid! Vi har flyttat vår hemsida och alltså även bloggen till http://nukutvi.wordpress.com men det går även att hitta dit via www.nukutvi.se fortfarande. De fem år vi har skrivit ihop här v...

Av Kicki - 31 mars 2013 17:01

Idag blev det bara en kort liten grilltur för oss, jag  med hundarna och sambon med skotern. Riktigt skönt i alla fall och vi hann med lite sol innan det började snöa. Hundarna verkade sugna på att springa men fick nöja sig med att springa ett par ki...

Av Kicki - 31 mars 2013 08:05

  Igår packade vi in oss i bilen - en rätt fantastisk packning om jag får säga det själv - 3 personer, 2 skotrar, en hundsläde, 7 hundar, och passande packning i vår Passat med släp + liten taxbox. Vi körde de 4-5 milen till Skoterhotellet i Umn...

Av Kicki - 29 mars 2013 21:26

Idag fick Giela följa med på sin första "fjälltur" på länge. Jag minns inte riktigt när hon senast var ovan trädgränsen men det var nog rätt länge sen då hon inte varit med på de lite mer fysiskt krävande turerna de senaste åren. Även om sträckan int...

Av Kicki - 28 mars 2013 16:20

Blev det så här istället. Skoter, släde, hundar och packning i en något överlastad bil. Glad påsk på er! ...

Presentation


Jag heter Kicki och bor med mina 7 draghundar och sambo utanför Boden. Vi lever för draget och underbara äventyr tillsammans!

Länkar

Tidigare år

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15
16 17 18 19 20
21
22
23 24
25
26
27
28 29
30
31
<<< Maj 2011 >>>

Senaste inläggen

Arkiv

Sök i bloggen

Besöksstatistik

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards