www.nukutvi.se

Alla inlägg under december 2010

Av Kicki - 18 december 2010 16:47

Senaste dagarna har det snöat på rätt bra och nu skulle det vara perfekt att köra ut i snön med hundarna och pulsa och ha äventyr i blåsten. Tyvärr är släden trasig, vilket är överkomligt, men dessutom ligger jag inne med feber och bihåleinflammation... Missade gårdagens prov och jobb pga denna förbannade förkylning och nu hoppas jag bara vara frisk nog imorgon för att orka packa in mig o gänget i bilen och köra till Blaiken. Får se imorgon hur det blir. Hundarna är nu smått understimulerade. När det äntligen blev varmare än svinkallt, och dessutom kom rejält med snö och slädföre, så kommer förkylningen...=(


I förmiddags släppte jag ut alla utom Gakkon i hundgården och öppnade mellan så att de kan leka fritt ihop. Med pigga huskies blev det en del bus och leken ni ser här avslutades med populära "alla på Mintu". Resten a dagen har bedrivits med att sova, och så en sväng in till stan för att hämta ut mer ögondroppar för de tog slut igår och ska droppas med en vecka till. Efter den trippen var jag slut själv med... =( Här kommer film:


Av Kicki - 15 december 2010 22:18

Idag hade vi en riktig hundnördsdag planerad och den blev underbar! I förmiddags packade Yvonne och jag in oss i en bil och åkte mot Sörbyn, och Linda körde från Råneå åt samma håll. Vi träffades hos Richard, som nyss flyttat upp dit med sin sibbekennel, söderifrån. Vi började förstås med att bekanta oss med hans 11 vackra hundar, och med så vackra hundar var det inte svårt att ta fina kort heller! Här kommer några:



Comet är en egen uppfödning, 1 år gammal och ruggigt vacker. Han bodde mer sin bror, som jag tyvärr inte riktigt minns namnet på...men visst har han coola ögon?



Richards hundar var mycket sociala och trevliga, Linda blev nästan attackerad av pussar en gång! På bilden ser det dock mer ut som att hon blir angripen av vilddjur!




Richard tillsammans med en av sina vänner. Alltid härligt att träffa draghundsfolk som brinner för sina hundar och verkligen ger dem det bästa!



Efter fika och en massa roligt prat om både hundar och annat, packade vi in oss i bilarna och åkte upp till Marika i Överstbyn för mer hundprat och fika, med bara vi brudar! Då var det redan mörkt så hennes vackra Malamuter fastnade aldrig på bild - ni får helt enkelt tro mig när jag säger att de är jättefina! Dagen gick alldeles för snabbt, som många trevliga dagar gör, men det var jätteskoj att träffa alla likasinnade och umgås. Tack vänner för att ni är så härliga!


Väl hemma selade jag ut Mintu, Kaela, Silva och Rossi framför lillsläden. Den är så liten och bräcklig att jag inte vågar köra mer än 4 hundar. Det hade äntligen börjat snöa och vi åkte in efter en liten grusväg upp på berget. Först kittade jag mig med dubbla lampor....*s*





Det snöade på rätt bra faktiskt! När vi vände upp på berget och åkte hemåt (efter att ha provkört i skogen utan spår vilket gick hyfsat) så hade våra gamla spår redan snöat igen! =) Hundarna skötte sig fint och verkar vara glada över att få sträcka på benen i "värmen". Vi har ju kaft -25 eller mer i några dagar nu och då håller vi oss helst inne... På väg hem hände dock en oväntad och rätt trist sak. Jag stod där i nerförsbacken och bromsade lugnt i travtakt, med tankarna lite här och där, och ögonen på den plana snöiga vägen. Plötsligt tog det tvärstopp, riktigt tvärstopp på riktigt alltså! - och jag flög snett över släden och landade på marken med ena armen om släden och huvudet mot hundarna. What!?


Några nya blåmärken blev till, och när jag tittade på bromsen förstod jag vad som hänt. Just där stack en stor sten upp just ovanför vägytan, och där hade bromsen huggit i. Stenen var stor nog för att inte rubbas, och låg nog för att inte alls synas under snön. Tyvärr gjorde min kroppstyngd viss åverkan på släden och den måste knytas om på vänster sida för allting rämnade... =( Broms mm verkar i alla fall ha hållit ihop. Så, hittills denna säsong, nu har jag kört sönder 1 släde, totaltrashat 2 par belag, dödat 2 plastpulkor... å egentligen har säsongen inte ens börjat ännu...hmm...


Imorgon blir det plugg inför fredagens tenta i mätteknik! Skönt att alla hundarna fått komma ut lite idag för imorgon blir det nog en påtvingad vilodag.

Av Kicki - 13 december 2010 19:57

Imorse var det kallt och sen dess har det bara blivit kallare. -29 grader nu och alla hundarna ligger här inne framför kaminen och mår gott. Mintu är helt oberörd av kylan men Silva och Kaela håller sig mest i kojorna när det är så här kallt. Förra vintern bodde de ute i -35 grader utan bekymmer, så jag antar att de är lite ovana ännu bara.


Mintus sår på nosen verkar läka fint och syns inte lika väl nu heller, så med lite mer päls kommer incidenten att vara ett minne blott! Lite pinsamt för en ung snygg kille att få spö av en gammal tant! *s* En mindre rolig sak är att jag har hittat en liten juvertumör på Gakkon (antar jag att det är), stor som en ärta och sitter i ett av de bakersta juvren. Verkar inte bättre än att det blir operation när vi kommer tillbaka från Blaikenresan. Operation innebär ju tyvärr även träningsuppehåll och baduppehåll. =(


Nu är det galet varmt här inne och det känns nästan lockande att gå ut och svalka sig en stund. *tihi* Rock on!

Av Kicki - 12 december 2010 10:18

Från igår till idag har jag varit hundvakt åt Veronicas 6 hundar, och bott hemma hos dem med mina 6. Nu är alla vakna och har fått frukost och har rastat sig, så vi känner lugnet en stund. Kallt ute idag igen.. =( Hundarna tokslappar och Kaela lyckades imorse med konststycket att uppta en hel tältsäng helt själv! Hon är inte så stor men sträckte ut sig allt vad som gick!


Mintu fick lite nya war scars igår. Jag tror att han gick för nära Sälkas osynliga låtsasvalpar (hon är skendräktig) som tydligen hade flyttat ut i hundgården (hon har dem annars på sängen just nu), för plötsligt hördes tumult där ute och när jag tittade ut kom Mintu lommande och såg lite ledsen ut. Kikade lite snabbt men hittade inga skador då, men i efterhand hade han två rivsår på sidan av nosen där pälsen är borta. Så jag gissar att de inte syntes riktigt första gången jag tittade helt enkelt.


Annars är allting lugnt och stilla och vi myser mest och smälter maten. Over and out!


Av Kicki - 9 december 2010 19:42

Igår morse lastade jag in Mintu, Silva, Kaela och Giela i bilen och styrde kosan mot Linda i Råneå. Det var aaalldeles för länge sen jag hälsade på där, så det var riktigt skoj att komma iväg. Vi surrade lite snabbt och lät mina hundar undersöka hennes fina rastgård. Sen selade vi ut Lindas 10 och mina 4, och hade ett 14-spann framför fyrhjulingen! Hundarna var jätteduktiga, Linda har verkligen fått till en väldigt lugn och harmonisk flock! Jättekul att få njuta av sånt!



Vi körde ungefär en mil men i ganska lugnt tempo för det mesta, så hundarna fick slita på rejält ändå. Giela jobbade förstås inte speciellt bra, även om linan mest var sträckt och hon såg riktigt glad ut, men även Silva såg lite disträ ut?! Hon var inte helt sitt vanliga jag, drog ju hela tiden men såg ut att tänka på en hel massa annat samtidigt. Jätteskoj att se Lindas duktiga hundar jobba också! Vi passade på att filma lite framifrån - visst ser de glada ut! Spana speciellt efter Giela som går allra längst bak på sidan mot kameran, vilket leende! Om ni hinner se tredje hunden på samma sida framifrån, så är det Mintus syster Björna!




Lindas duktiga ledarhundar, Dana och Lita, hade lite cirkus vid varje stopp. Minns inte nu om det var Dana eller Lita, men den ena studsade över den andra hela tiden utan att trassla eller förstöra nånting. De var jätteduktiga och väldigt söta! Ett riktigt litet team! Här kommer en film från "andra hållet".




Jag har tidigare bara kört 12-spann som mest, och 2 till där framme gjorde ju allting äääännu längre! Mäktigt! När vi stannade inför en vägövergång skulle det hoppas där framme igen, men det går inte alltid som man tänkt sig!




Sen åt vi lunch och började prata hundar, och som det ofta blir, så var det så trevligt att vi hade svårt att sluta! När klockan närmade sig 21 kände jag mig tyvärr helt tvungen att åka eftersom jag skulle upp rätt tidigt morgonen efter. Tog en stund att packa in hundarna och allt, och sen åkte vi hemåt efter en heldag. Medan vi surrade och fikade stod mina hundar ute i en av hundgårdarna så jag tror att de blev rätt trötta av det med - nytt ställe och nya hundar överallt! Tack Linda för en jättetrevlig dag!


Dessutom fyllde världens bästa mamma år igår! Grattis igen mamma! Idag har Gakkon och Rossi fått en promenad, och snart blir det klickerträning med alla, och så ska vi påbörja projekt "avsluta älgkött" och försöka mata bort en massa kött från frysen så att vi har plats för Fodax efter jul när vi kommer tillbaka från Blaiken. Imorgon kallar jobbet igen och sen på lördag ska jag ha hand om 12 hundar, mina och så Veronicas, när de ska åka bort en natt. Kuuul!


Av Kicki - 7 december 2010 17:23



Äntligen är granen på plats! Igår kväll var alla hundarna inne för mys och kloklippning, och Mintu och Kaela var smått nyfikna på allt nytt och färgglatt i hörnet av vardagsrummet. Jag trodde faktiskt att nån av dem skulle "låna" nån liten julklapp, men de rörde ingenting! Duktiga vännerna! Passade även på att försöka få en bild av mig och Rossi. Första problemet var att få henne att sitta bredvid mig istället för att kasta sig i mitt knä. Problem två var att få hennes huvud att vara stilla bredvid mitt. Allting som innebär "allt ljus på mig" är lite konstigt enligt Rossi. Mycket riktigt ser hon inte helt nöjd ut med kortet.


  

Imorse blev det en slädtur med minisläden, den som är liten och jättetunn, som Veronica och jag körde tillsammans med 5 hundar framför, för många år sen! Att stå ensam på den med 4 hundar kändes heeelt lagom! Förstår i efterhand INTE hur vi RYMDES 2 personer på den?   



Boden är lite speciellt på vissa sätt. Vi körde efter stridsfordonsspåren där bandvagnarna dragit upp breda spår, inte helt olika skoterleder, som går rätt långt. Vi körde bara lite mer än en timme, men det hade gått att köra betydligt längre om man velat. Mitt ute i "ingenting", när vi kom körande efter en liten grusväg, hittade vi detta! Gissar att det är nån slags träningsanläggning som militären har? Inom området där vi var finns även en "låtsasbensinmack" och "låtsashus" mm som de kan öva kring.




När vi kört ungefär en timme efter en kompis gamla slädspår, så började vi till slut se militärer! Efter en liten stund till, såg vi plötsligt vår bil! Jag hade räknat med att åka och sen vända tillbaka samma väg, men eftersom vi så turligt råkade hitta bilen, och mina fingrar var stelfrusna (trots att det inte var direkt kallt ute), så siktade vi mot bilen och åkte hemåt.


Eftermiddagen spenderas på Djursjukhuset i Gammelstad. Giela skulle kolla upp sin lilla knöl på sidan, men för första gången nånsin (tror jag faktiskt) så tillät inte min ekonomi nån större utredning. Om det hade varit viktigt hade det löst sig, men eftersom det var något som kunde vänta, så fick vi en snabb yttre besiktning och bestämde att vi skulle återkomma för biopsi senare. Kändes allt lite snopet, men sånt är livet!


Gakkon underhöll sen så fint i väntrummet medan vi väntade på hennes vattengympa. Giela tycker ju att ALLA andra hundar äs så fina så hon gnällde och flörtade vad hon hann med. Gakkon växlade mellan att stå hela lugnt och stilla som en gammal ko, med lugna trygga ögon, och sen vips skulle hon skälla lite på nån som kom in och blev nästan uppretad! Efter en liten stund till hade hon lugna snälla ögon igen. Vad var då ens meningen med att jaga upp sig och skälla? Lite rolig är hon allt...=)


Ikväll ska Rossi få en promenad och jag ska dyka ner i skolböckerna. Imorgon bär det av till Linda för besök!!! Blir riktigt skoj!


Av Kicki - 5 december 2010 21:03

Idag åkte Veronica och jag till Marcus och Catrin norr om Kalix, för att hämta foder och köra släde! Där har de nämligen fått mer snö än vi har i Boden! De har flyttat ganska nyss och jag hade inte sett nya huset innan, så det var lite extra skoj att åka dit!




Vi spanade in Marcus fina hundar och pussade lite på hans små valpar. Sen var det dags att sela ut och jag filmade lite av hundarnas glädje innan vi drog iväg, två små filmer, lite skakiga och knasiga, blev det.



Vi körde Silva och Kaela i led, sen Mintu och Rossi, Sälka och Kenai, och Nooki och Kodiak.



Glädjen går inte att missta! Tror att hundarna längtat lika mycket som vi har! Marcus och Catrin körde 10 hundar, så vi var 18 jyckar och 4 människor totalt. Vi körde först en bit efter vägen och sen in på spår som gick över myrar och in i skogen. Underbart!






Marcus och Catrines fina spann med Aslan och Sherry i led. Aslan kom in sen efteråt och vad blyg och försiktig (har nyss flyttat dit och verkar inte ha varit inomhus mycket tidigare) men när han väl vågade sig fram satt han så sött och alldeles andäktigt medan jag fick klia honom. En riktig sötis!



Vi tränade lite omkörningar och låg lite i bredd en stund, och hundarna skötte sig fint. Silva var lite nyfiken på de andra, på ett snällt och gulligt men kanske inte önskvärt, sätt. Något som gjorde oss extra glada var att Nooki och Mintu, som är två enormt sociala hundar, sprang jättefint bredvid andra spannet utan att bry sig om dem ens! Jättekul! Vi körde nånstans kring 2 mil, vilket kändes helt lagom med tanke på att hundarna inte kunnat gå så mycket sista tiden, och slädkörning blir rätt tungt.


Vi avslutade dagen med en jättegod pizza inne i Kalix (skinka, räkor, ananas och vitlök!) och en massa prat om slädhundar, linjer, slädhundsfolk, hundmat osv. Tack Marcus oxh Catrin för en riktigt trevlig dag! Nu ska Giela och Gakkon, som var hemma idag, få sig en promenad och sen ska julgranen upp! Åh vilken härlig dag!   



Av Kicki - 5 december 2010 10:26

Jihooo! Idag åker jag och Veronica upp till Marcus och Catrine ovanför Kalix för att hämta hundfoder, och dessutom köra släde! Ååååh vad skoj! *längtar* Rapport kommer senare, nu ska jag börja dra på mig storkläderna och packa in hundarna.

Presentation


Jag heter Kicki och bor med mina 7 draghundar och sambo utanför Boden. Vi lever för draget och underbara äventyr tillsammans!

Länkar

Tidigare år

Kalender

Ti On To Fr
    1 2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21 22 23 24 25
26
27
28
29 30
31
<<< December 2010 >>>

Senaste inläggen

Arkiv

Sök i bloggen

Besöksstatistik

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards