www.nukutvi.se

Alla inlägg under april 2010

Av Kicki - 7 april 2010 11:52

Äntligen börjar jag känna mig piggare. Är snorig, lite hostig, men inte direkt febrig längre...Hoppas kunna börja på min praktik imorgon om det inte kommer några bakslag. Igår hade jag huvudvärk när jag stod upp (inte när jag låg ner eller satt?) och jag drack över 3 liter vätska (JA på riktigt!)!!! Normalt sett dricker jag max nåt glas om dagen...Förstår inte vart allt tagit vägen...  


Tack vare min underbare älskling   som kom hem med 3:e Twilight-boken i måndags kväll har jag i alla fall haft något att göra i soffan (mellan snytningarna). Plöjde igenom den igår och måste ju säga att....hm....jag är fortfarande Team Jacob men vad är det för sjuka relationsideal den där boken har egentligen? Sitter verkligen småtjejer och tänker att de vill vara ihop med Edward som han beter sig? Gheee...Överbeskyddande eller totalt kontrollerande...jaja, men han lugnar ju ner sig mot slutet av boken och blir plötsligt en hyvens kille. Har dock en känsla av att den fjärde och avslutande delen inte kommer att bringa några större ljusningar för min favorit Jacob (som ju inte heller spelar helt enligt reglerna måste erkännas)...  


Tack vare min älskling hade jag även ett brett utbud av dryck att tillgå samt fick sushi till middag!   Så skönt att vara hemma hos honom igen!


Hundarna skötte sig fina sista tiden i Blaiken. Mintu har varit så himla duktig trots löptikar här och var. Sovit alldeles tyst (bara gnällt när han faktiskt behövt gå ut) och varit så snäll. Älskade duktiga lilla hund. Idag ska jag prova mig på en liten promenad med Giela och Gakkon för att testa krafterna lite. Med tanke på att jag knappt varit sjuk på hela vintern så är det kanske inte så mycket att klaga på när det nu väl hände...men tråkigt är det!  

Av Kicki - 4 april 2010 18:28

Jättefin dag idag. Det började med dimma över hela sjön och bara några solstråk ute på isen. Här ser ni även min syster som körde fast med skotern nere på lejdan när hon skulle vända och köra upp den på ett släp (om ni undrar vad hon gör där alltså).


Kring -7 grader inatt och alla träd var frostiga och fina, spåren hårda och bra...


...men jag är sjuk och måste vara inne! Blä! Febern vill inte riktigt släppa mig och snuvan är hemskt...är snart helt röd om nästan...bläääää!


Börjar vara orolig inför starten på min praktik på tisdag, vill verkligen vara frisk då...just nu känns det inte så värst hoppfullt.   


Söta underbara lilla Kalea


Rossi


Brudarna tillsammans. De är faktiskt smått lika varandra, lättsamma, snälla och nyfikna. Skillnaden är att Kaela har en stadig grund att stå på, medan Rossi är en småfeg liten fjant!


Efter lunch när himlen närmade sig klarblå så körde min gulliga mamma ut med småttingarna en sväng. Det är första gången hon kör släde helt själv!

Här står de i starten och laddar...


Off they go!


Det gick jättebra och hundarna skötte sig fint. Jag hämtade dem med bilen i Laisbäck nån mil härifrån efter att de kört närmare 1,5-2 timmar så nu är hundarna trötta och nöjda efter att ha fått springa av sig i värmen. Själv försöker jag bara bli frisk...hrmf...Ha en Glad Påsk alla!

Av Kicki - 2 april 2010 15:19

Idag klockan 12 var det byagrillning, vi träffades ute på Tronäset (en bit härifrån, har ingen aning om riktigt hur många kilometer) och grillade, kring 40-50 personer trodde pappa, själv räknade jag skotrarna som var kring 16 stycken. Riktigt trevligt att träffa alla bybor och hinna surra lite med dem! =)


Jag körde släde dit men lämnade höglöpande Giela hemma eftersom jag visste att det skulle vara andra hundar på plats också. De spår som bara körts en enda gång var mjuka, men de vanliga lederna var kanonfina.


Sen genade skoterspåret över en vik av sjön och där var det rejält blött! Giela var nog glad över att inte vara med! *s* Kaela, Silva och Mintu jobbade på bra men försökte undvika det blötaste, Rossi däremot plaskade glatt...  


Nästan framme! Tyvärr var det mulet idag (förutom hålet i molntäcket på andra sidan sjön) men härligt ute ändå.


När jag parkerat spannet kom snabbt 3-4 barn som ville klappa och mysa och det gillade förstås hundarna också!


Jag parkerade mig i utkanten för att kunna ha lite koll på hundarna och ankaret. Det visade sig dock att ankarfästet var suveränt - jag kom knappt loss sen när vi skulle iväg! Ibland oroar man sig helt i onödan!


Uppe i backen rasade en vild snöbollsfight!


Mys och det bjöds på korv och godis mm!


Silva och Kaela, idag var de riktigt stjärnor i led! Svängde som små klockor och kämpade genom tung blötsnö, vatten och annat elände!   


Rossi =)


På vägen hemåt körde vi ett annat spår för att slippa de blöta delarna av isen, och körde bara på landisen sista biten hem istället. Pigga hundar men nu är de rejält trötta, det gick både tungt att jobba och så var det ju massvis med spännande saker att titta på där borta! Matte är också trött, känner mig småförkyld och lillasyster verkar ha dragit på sig magsjuka....=( Tror jag ska krypa ner bredvid hundarna på golvet en stund och sova lite.



Av Kicki - 2 april 2010 11:03

Förkylningen verkar göra ett allvarligt försök att ta över mitt liv. Känner mig lite snuvig idag och småfebrig, men inte värre än att vi ska ut och köra på en stund. Det blir byagrillning ute på Tronäset idag så jag tänkte försöka hitta något bra spår att ta mig och hundarna ut dit. Mintu sköter sig jättefint, så länge han inte är alldeles bredvid Giela så sover han lugnt. Att stå bredvid henne däremot är lite svårt, då börjar han pipa och göra närmanden. Nån plusgrad ute och grått och mulet idag, men det får gå vägen det med! Ska man vara nånstans där det är grått och mulet så känns Blaiken ändå som en av de absolut bästa platserna! Här är ju även en gråmulen tråkig dag vacker!

Av Kicki - 1 april 2010 10:23

Igår gjorde jag klart det sista i skoan för i år (vad jag vet i alla fall). Vår presentation av intelligenta elnät gick riktigt bra och var skoj! Jättekul att lyssna på alla andras presentationer och sen fick vi fika (brieost mm)! Kommer sakna min mysiga lilla klass nu när vi går ut på Lia (praktik) och inte ses förrän i höst nån gång).


Packar så smått och ska snart trycka in 6 hundar, mig själv o släden (fast den får åka ovanpå) i bilen för att åka mot Blaiken över påsk - underbart! Blir bara spännande att se hur det går med alla löptikar och Mintu i samma hus (har ju ingen hundgård där, här bor ju löptikarna ute och han inne just nu)...hoppas få god nattsömn. Bästa sättet att uppnå det borde ju vara att köra sjukt mycket släde på dagarna så att han sover tyst i ren trötthet fastän alla löptikar antagligen sover i samma rum...*s*


Så här ska vi se ut hela dagarna nu fram till måndag har jag tänkt! =)


Måste även skicka med en låt som bara är såååå underbart bra, Tingsek med "World of its own"

Presentation


Jag heter Kicki och bor med mina 7 draghundar och sambo utanför Boden. Vi lever för draget och underbara äventyr tillsammans!

Länkar

Tidigare år

Kalender

Ti On To Fr
      1 2
3
4
5
6
7
8
9 10 11
12
13
14
15
16
17
18
19
20 21
22
23 24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2010 >>>

Senaste inläggen

Arkiv

Sök i bloggen

Besöksstatistik

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards