www.nukutvi.se

Alla inlägg den 2 april 2010

Av Kicki - 2 april 2010 15:19

Idag klockan 12 var det byagrillning, vi träffades ute på Tronäset (en bit härifrån, har ingen aning om riktigt hur många kilometer) och grillade, kring 40-50 personer trodde pappa, själv räknade jag skotrarna som var kring 16 stycken. Riktigt trevligt att träffa alla bybor och hinna surra lite med dem! =)


Jag körde släde dit men lämnade höglöpande Giela hemma eftersom jag visste att det skulle vara andra hundar på plats också. De spår som bara körts en enda gång var mjuka, men de vanliga lederna var kanonfina.


Sen genade skoterspåret över en vik av sjön och där var det rejält blött! Giela var nog glad över att inte vara med! *s* Kaela, Silva och Mintu jobbade på bra men försökte undvika det blötaste, Rossi däremot plaskade glatt...  


Nästan framme! Tyvärr var det mulet idag (förutom hålet i molntäcket på andra sidan sjön) men härligt ute ändå.


När jag parkerat spannet kom snabbt 3-4 barn som ville klappa och mysa och det gillade förstås hundarna också!


Jag parkerade mig i utkanten för att kunna ha lite koll på hundarna och ankaret. Det visade sig dock att ankarfästet var suveränt - jag kom knappt loss sen när vi skulle iväg! Ibland oroar man sig helt i onödan!


Uppe i backen rasade en vild snöbollsfight!


Mys och det bjöds på korv och godis mm!


Silva och Kaela, idag var de riktigt stjärnor i led! Svängde som små klockor och kämpade genom tung blötsnö, vatten och annat elände!   


Rossi =)


På vägen hemåt körde vi ett annat spår för att slippa de blöta delarna av isen, och körde bara på landisen sista biten hem istället. Pigga hundar men nu är de rejält trötta, det gick både tungt att jobba och så var det ju massvis med spännande saker att titta på där borta! Matte är också trött, känner mig småförkyld och lillasyster verkar ha dragit på sig magsjuka....=( Tror jag ska krypa ner bredvid hundarna på golvet en stund och sova lite.



Av Kicki - 2 april 2010 11:03

Förkylningen verkar göra ett allvarligt försök att ta över mitt liv. Känner mig lite snuvig idag och småfebrig, men inte värre än att vi ska ut och köra på en stund. Det blir byagrillning ute på Tronäset idag så jag tänkte försöka hitta något bra spår att ta mig och hundarna ut dit. Mintu sköter sig jättefint, så länge han inte är alldeles bredvid Giela så sover han lugnt. Att stå bredvid henne däremot är lite svårt, då börjar han pipa och göra närmanden. Nån plusgrad ute och grått och mulet idag, men det får gå vägen det med! Ska man vara nånstans där det är grått och mulet så känns Blaiken ändå som en av de absolut bästa platserna! Här är ju även en gråmulen tråkig dag vacker!

Presentation


Jag heter Kicki och bor med mina 7 draghundar och sambo utanför Boden. Vi lever för draget och underbara äventyr tillsammans!

Länkar

Tidigare år

Kalender

Ti On To Fr
      1 2
3
4
5
6
7
8
9 10 11
12
13
14
15
16
17
18
19
20 21
22
23 24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2010 >>>

Senaste inläggen

Arkiv

Sök i bloggen

Besöksstatistik

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards