www.nukutvi.se

Alla inlägg den 26 april 2010

Av Kicki - 26 april 2010 17:05

Igår kväll var hundarna kvar ute i hundgården ett tag o sen kring 8-9 på kvällen promenerade vi lite här i Vittjärv. Först Giela och Gakkon, sen tog jag in Silva och Rossi från hundgården och promenerade iväg med Mintu och Kaela. Kaela haltade på ena frambenet men jag såg inget på tassen när jag kikade (tänkte att hon kanske fått nått tassår igår när vi körde) så vi gick en kortare sväng och sen hemåt. Det var lite småskumt väder ute.


Sen när vi kom hem, och gick in genom dörren in i vår ljusa hall - så såg jag ju att hon var helt blodig uppe på bogen (men det syntes ju inte på en gråaktig hund i taskigt ljus) och även hade ett jack på nosen. En vidare inspektion avslöjade att Silva hade ett litet jack uppe på huvudet (samt torkat dreggel runt halsen/ansiktet = inte oskyldig), Rossi hade ett jack uppe på huvudet och ett litet nedanför ögat (samt torkat dreggel = inte oskyldig), medan Mintu var alldeles fluffig och fin som vanligt.


Ingen aning vad som hänt, men när vi kom hem (hade varit på miniracingtväling under dagen) var alla vänner och helt normala igen. Dock blir det inget mer slarv med att ha alla fyra tillsammans om vi inte är hemma. Det har fungerat så bra hela tiden så jag har blivit lite slapp och inte alltid skiljt dem åt när vi åkt iväg (aldrig några problem och de sover ju helst alla fyra i samma koja osv)...o sånt kan ju sluta riktigt illa om man har otur - igår hade vi nog tur helt enkelt att det inte urartade eller blev värre! Klippte runt Kaelas blodiga bog och längst inne i all blodig päls hittade jag ett enda litet hål, så det var inte alls så farligt som det såg ut att vara utifrån - tur nog! Istället för att promenera med Silva och Rossi blev det sårtvättande tills det var dags att sova, och vi ska snart göra en ny genomgång.


Knäppa små hundar! Min gissning är att Silva hade något med detta att göra - för varken Rossi eller Kaela tror jag skulle starta nånting (och Silva skulle inte starta nånting heller om hon inte tyckte sig ha en anledning i alla fall)...däremot är Rossi ibland snabb att hänga på om hon ser att nån annan ligger risigt till, som den äkta fegis hon är. En påminnelse om att hundarna är djur med instinkter och sidor som vi kanske inte alltid tror att de har. Det är första gången nånsin mina hundar bråkar när jag inte är i närheten (de få gånger det varit bråk har det varit mig+mat+godis+ben eller liknande i görningen). Som sagt var...från och med nu blir det striktare avdelning, samt lite sårtvättande några dagar framåt.

Presentation


Jag heter Kicki och bor med mina 7 draghundar och sambo utanför Boden. Vi lever för draget och underbara äventyr tillsammans!

Länkar

Tidigare år

Kalender

Ti On To Fr
      1 2
3
4
5
6
7
8
9 10 11
12
13
14
15
16
17
18
19
20 21
22
23 24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2010 >>>

Senaste inläggen

Arkiv

Sök i bloggen

Besöksstatistik

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards