www.nukutvi.se

Alla inlägg under februari 2009

Av Kicki - 16 februari 2009 18:32

ÅÅÅÅH! Allt jag skrev försvann...nåväl, hälften var inte intressant alls så det åker i soporna nu! Har tagit lite kort på stackars lilla Giela. Det är inte rött längre och ser mindre otäckt ut. Hon sköter sig enormt bra och kan vara utan tratt under uppsikt, verkar inte alls bry sig om såret.




Nu väntar film tajm, American Psycho, imorgon börjar jag nämligen inte förrän 07.20 Och älskling har sovmorgon till mitt på dagen, han o hundarna...ha det bra!

Av Kicki - 13 februari 2009 18:26

Huvva...vaknade imorse 06.50 och trodde att det skulle vara varmare, men tempen visade -29,9, och då fick jag ingen lust att stiga upp! Men det kommer säkert att bli under -20 innan dagen är slut, för solen är uppe och grillar så vackert! Har tänkt ta en skidtur med hundarna sen i eftermiddag och låta dem pulsa i snön - samt fota förstås! Jobbade meningslösa 50 minuter imorse...ledig resten av dagen och imorgon - skönt! Ska sanera lite här hemma också. Imorse när jag åkte till jobbet så hade Rossi itne börjat fälla täckhår. Nu nyss kom hon fram till mig och det bara hängde lösa täckhår ÖVERALLT! De föll i drivor när jag strök henne över ryggen...*GAAAAAH* Mitt liv är så förbannat hundhårigt just nu att jag inte riktigt förstår det själv. Fick nästan ihop min bil igår på miniracingen, ska lägga in en bild på den senare...de är så himla roliga de där mupparna där borta. Nu väntar städning, matlagning, slappning, skidåkning och sen finns inge fler planer - super! En annan bra nyhet, jag har fått min bärbara dator! Alltså den jag använt sen i somras! Det är egentligen pappas som han köpte ny men jag fick låna den då han inte behövde den, och nu sa han att jag kan se den som min!!! *superglad* Den är så fin och duktig - the datanörd in me loves it! Be back later med bilder o skit. Ha det bra!


[19.39]


Tyvärr blev det just bilder och SKIT! 1500:- fattigare är vi nu hemma igen. När vi var ute hände en totalt oväntad och konstig sak som krävde akut veterinärvård! Vi körde släde längt bort på träsket, nån kilometer hemifrån, och sen släppte jag alla hundarna i solskenet så de fick leka i snön och ha roligt. Vi gick en liten sträcka där och bara myste. Hundarna lekte och en gång såg jag plötsligt att Rossi och Silva brottat ner Giela i snön och lekte rätt hårt, men det är ju inte ovanligt i sig, däremot brukar Giela inte uppskatta att ligga underst så jag bad Rossi och Silva att låta henne vara. När Rossi gick undan och Giela ställde sig upp såg jag att hon haltade och såg jätteynklig ut!?!? Jag ropade på henne och när hon kom såg jag att han fått ett otäckt sår mellan ögat och munnen, en stor flik av skinnet var lössliten och hängde där...=( Jag uppfattade det aldrig som bråk utan bara lite tuffare lek...kanske någon som slant med tänderna helt enkelt. I vilket fall, vi promenerade lite till eftersom Giela inte verkade ha ont, för att avdramatisera allting, spände för släden och körde hem. Väl hemma pratade jag med Djursjukhuset och fick en akuttid direkt, och nu har Giela lite stygn i ansiktet och en tratt - hon ser ut som en maffiaboss eller nåt med allt blod i ansiktet. Huga! Första gången nån av mina hundar får ett stort sår på något vis... Nåväl, vi är hemma igen, Giela ligger framför kaminen och myser och verkar må bra även om hon är lite trött. Strax kommer lite bilder!


[20.15]



Idag fick vi mer träning på att gå genom djup snö utan riktmärken eller sånt, och idag gick det kanonbra! Duktiga Silva! Tränade lite svängar och hon gör det riktigt bra nästan jämt!



Vänster på spåret!



Yiiihaaaaa!



Hundarna hade riktigt kul ihop förstås!



Silva med snö och fruset dräggel i hela ansiktet



Kollektiv ivägspringning efter kollektiv inkallning



I början lekte alla ihop, även Gakkon!



Olycksfågeln Giela skötte sig annars kanonbra idag!




Gakkon springer på sitt eget sätt



Silva i solskenet



Efter ett tag blir det alltid så att Silva och Rossi leker med Gakkon och Giela utforskar, nosar och spatserar omkring i lugn och ro.



Gekkonen!!!




Det här var nog alldeles i början



Konstnärliga hundar som skapar mönster?



Giela och Gakkon på språng



Silva!!!






Gakkon spanar in vindskyddet


Nu ska jag göra det som inte blev gjort tidigare pga skadan, diska och städa inför morgondagen!

Av Kicki - 12 februari 2009 18:25

Hemma på lunch. Imorse när vi vaknde lite före 6 för att åka till jobbet bägge två så visade termometern -30 grader ute...och jag ville helst somna om! Taxibilarna vi kör har nämligen väldigt dålig värme och det blir kallt att sitta så i 12 timmar ungefär...huga! Så jag tog på en gammal dunjacka som min mamma gett mig, hon köper ALLTID ytterkläder som är fem nummer för stora så den där jackan är ENORM! Hänger halvvägs till knän fast det är nog inte meningen...men idag skiter jag i att jag inte ser taxiaktig utan lurkig ut - tänker inte frysa arslet av mig för att vara snygg för färdtjänstkunderna! Hundarna får vara inne för jag har inte bytt värmelamporna som gått sönder där ute, men det verkar gå bra, Silva har inte haft sönder nånting utan skött sig fint! Igår kväll var det bollcore - fasen vilken rolig, skonsam och givande träning! Superbra!!! Sen lackade jag o sambon min kaross, den blev mörkblå med illrosa vinge, ett brett silversträck rakt över bilen (i längriktningen) och smala rosa linjer mellan det blå och det silvriga, helt okej! Ikväll ska den få motioneras!!!

Av Kicki - 11 februari 2009 18:25

Jobbade imorse och det apkallt i bilen! Blev varmare under dagen med underbart vacker sol, men jag har varit sååå slö...nu ska hundarna få springa en liten bit, sen väntar bollcore-träning och efter det ska jag lacka min första egna 1:18 kaross till miniracingen! Lite bilder tagna från soffan alldeles nyss:



En söt nos



En sötnos till



Silva ääälskar att apportera saker man kastar





Försökte få hela henne på nån bra bild för hon börjar vara sååå stilig och ståtlig utan lilla fjant, här väntar hon IVRIGT på att knuten ska komma flygande genom luften.


Nu - slädkläder! Ha en bra kväll!

Av Kicki - 10 februari 2009 18:24

Idag har det varit en spännande men lite tråkigt dag på jobbet. En taxi har brunnit, men alla som åkte hann ut tack och lov, en annan slutade fungera (inte helt ovanligt förstås) och en tredje körde fast (inte heller helt ovanligt). Min älskade bil nr 1 skötte sig däremot perfekt hela dagen!


Har nyss pratat med min kloka far - som vet allt om allting! Han kunde förklara precis hur månens bana fungerar och visst hade han rätt - fullmånen visar sig även nu ikväll men med lite tidsförskjutning bara - så snart blir det slädtur i månsken!!! OOOOH! Först lite lutfisk med ärtor, potatis och sås....ååååh så gott! Ev. blir slädturen inställd om jag äter ihjäl mig först. Ha det gott!


[22.43]


Oj så vackert det var ute! Tjockt med snö överallt, väldigt kraftigt månljus över allting (några gånger trodde jag att jag mötte en bil men det var bara månskenet!), alldeles tyst och helt stilla. Inte ett ljud, inte en kvist som rör sig, ingen pannlampa, ingenting...som att färdas genom ett land av porslin eller glas, och rysligt vackert... Hundarna skötte sig kanonbra! De hade bra fart i tassarna och Silva fick idag chansen att träna på att svänga ut i djupsnö samt att gå på när det inte bara saknas spår utan är rejält med snö att pulsa i utan riktmärke, Gakkon är en klippa i såna lägen och en mycket bra läromästare. Silva gjorde några riktigt fina svängar idag! Det enda tråkiga var att vi stötte på en skördare i full gång (trodde det var en skoter när jag såg ljuset men ack nej) med att avverka längs spåret mellan mig och V, och ännu en längre bort. Den stod avslagen nära en väg, som en stor svart klump på ett ställe där det inte brukar stå något. Fjantiga jag tänkte "tänk om den skulle starta och börja jaga mig!!!" och just när jag åkte förbi hörde jag den mullra!!! *GAAAAAH* Kom snabbt på att det nog bara var dieselvärmaren... fjantigheten steg lite och när vi åkte förbi ett gammalt ödehus var jag ännu skrajare och tänkte att det skulle komma en hypad zombie utrusande och jaga oss!!! *s* Men mest njöööt jag bara av det underbart vackra månskenet och mina fantastiskt duktiga hundar! Tempen vidare -24 när vi kom hem men det kändes inte farligt kallt, bara galet vackert...nu kommer vi alla att sova gott!

Av Kicki - 8 februari 2009 18:23

Idag har hundarna fått en vilodag med lite märgben och gos. Lever fortfarande på minnet från igår! Jihooo! Har haft en rätt lat dag, sökt ett jobb, tvättat lite kläder, skottat lite snö, tränat bollcore (jättekul!), ätit palt hos svärföräldrarna...ehm...nja...jo...that's it! Ha en bra dag allihop! NU börjar arbetsveckan om, 05.10 imorgon sitter Kicki i en taxi och svär!

Av Kicki - 7 februari 2009 18:22

Jihooo! Idag har Veronica och jag kört 12-spann! Tomas kom från Piteå med 12 hundar till sig själv och så lånade vi 3 hundar, och så körde vi en liten runda här i Vittjärv med två 12-spann. Senaste dagarnas snö och så kylan gjorde spåret bitvis igensnöade och lite kärva, så vi behövde inte alls vara rädda utan det kändes lugnt! Häftigt!!! Våra egna hundar var nog lite trötta efter de senaste dagarna, och så började de få små isklumpar i tassarna så på slutet blev det rena promenadtempot. Underligt att åka så sakta med så stort spann. Men så var det andra gånger när man fick känna kraften och bara synen i sig var ju riktigt häftig! Var ungefär -20 grader ute o småsnöade och fläktade lite ibland men vi gjorde lite cirkuskonster och surrade så vi höll värmen. För ett år sen hade jag nog aaaaldrig trott att jag skulle köra ett så stort spann (även om det nu inte var på egen hand) men det var kuuuuuul! Här kommer lite bilder:



Vårt spann för dagen:
Sälka - Kenai
Selma (Silvas mamma) - Silva
Atena - Inka (lånehundar som Selma)
Flinga - Giela
Miksi - Rossi
Gakkon - Kodiak



Veronica gömmer sig bakom släden som en hamster



Silvas bror Baloo med frost över hela sig



Flinga och Giela



Mamma Selma och lilla Silva



12 hundar blir ett rätt lååångt spann insåg vi snart




Äntligen fluffig snö på träden igen!



Våra arbetsmyror för dagen



Ute på älven körde vi en liten bit i bredd, 24 hundar som gör vad de älskar mest!



Här kommer Tomas med Silvas syster Kaela och morbror Sture i led



Tomas och jyckarna igen, nu med Sture och Dixie i led


Nu är vi hemma igen, alla välbehållna och glada, och nu väntar kalas/party hos en kompis som fyller år! Tusen tack T och V för en häääärlig dag! Ha en bra kväll allihop!

Av Kicki - 6 februari 2009 18:21

Sådär ja - dags att hoppa i slädkläderna ännu en gång! Blir ett litet äventyr med hela spannet nu i eftermiddag och sen tacos hos några kompisar! Sliter med CV och sånt trist men nödvändigt. Hundarna är taggade och jag med! Rätt kallt ute, -18 och lite snålblåst och snö, dvs perfekt upplägg för äventyyyyyr! Imorgon kommer Silvas uppfödare hit och kör med oss, tjohooo vad kul det blir! Lördag kväll blir det fest, söndag är oplanerad... ÅH så skönt det är att ha flera lediga dagar efter varandra! Nu - kamera - kläder - selar - ankare - gaaaaaaaahhhhh! *vimsar runt*


[17.57]


Är jäktad så det blir bara en massa kort, körde 2,5 timmar ovanför Buddbyn på jättefina spännande igensnöade spår! Ungefär 10 cm snö överallt på spåren men hundarna var rejält trötta när vi kom hem för de har ju oss att släpa genom snön också. Snart tacoskväll, först dusch, och allra först - bilder!







Presentation


Jag heter Kicki och bor med mina 7 draghundar och sambo utanför Boden. Vi lever för draget och underbara äventyr tillsammans!

Länkar

Tidigare år

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2 3
4
5 6 7 8
9
10 11 12 13
14
15
16 17 18 19
20
21 22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2009 >>>

Senaste inläggen

Arkiv

Sök i bloggen

Besöksstatistik

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards