www.nukutvi.se

Alla inlägg den 5 februari 2009

Av Kicki - 5 februari 2009 18:19

Myyyyyys...-15 grader ute, vinden viner och det snöar! Ska komma kring en halv meter under de kommande dagarna enligt envisa rykten, hoppas nu vara att de talar sanning! Hade gärna haft lite varmare så att snön klibbar fast sådär fint på träden och inte bara flyger omkring som den gör nu, men men, ska INTE klaga, det är SNÖ och den faller för fullt! Ska ut en liten sväng med hundarna på en stund, blir helt klart Gakkon och Silva i led en sån här dag, bra för Silva att få lära sig lite av Stigfinnare Gakkon om hur man hittar spår och följer dem när de inte syns osv. Idag är även allmän städdag här hemma, är ju ledig ända till måndag morgon så vad är då bättre än att göra bort allt tråkigt och sen bara njuta av ledigheten? Har en massa småsaker inplanerade i helgen och allt är ännu lite oklart men det ger sig med tiden. Tänkte försöka söka lite jobb också. Det jobbiga är bara att jag inte uppdaterat mitt CV på 2-3 år eftersom jag fått de jobben via kontakter mm och hunnit med åtminstone 3 jobb sen dess, de flesta parallellt med varandra..så nu ska man sitta och blada i papper och hitta datum och sånt där trist för att få ordning på allting igen. *pust* Men det är VIKTIGT!



Storfrostsnoken "Pathfinder" Gakkon


[10.17]


Var ute en sväng med hundarna och körde. Först var Gakkon lite envis och ville inte riktigt svänga som tänkt ut på isen. Hon kanske är less på de där eviga vänstersvängarna vi tagit där på sistone? När jag då för träningens skull istället kommenderade höger så kastade sig Silva ändå åt vänster! *s* Normalt sett är hon rätt säker nu men eftersom vi svängt likadant där så ofta fick hon nog hjärnsläpp, vi brukar ju försköka variera oss mer annars. När vi var halvvägs hittade jag ett fint spår (det man såg av det) ut på ett stort kalhygge som såg superkul ut! Hundarna var lika peppade och fick kämpa lite extra för att hålla reda på skoterspåret. Sen delade det sig i en massa småspår och just när jag tänkt "Åh vad bra att bo i en liten by med en massa jägare som skotrar omkring och kollar läget och skogen" så började jag svära! VARFÖR KAN DE INTE KÖRA RAKT FRÅN A TILL B???? Spåret ringlade sig fram och vände sen runt och kors och tvärs och vi kom ingenstans utan ringlade bara kors och tvärs över kalhygget. Gakkon började ledsna till slut och gav mig blickar som sa "Du är kass idag matte!" när vi vände om för hundrade gången och trasslade in oss. Men vi hittade en utväg ur det lilla helvetet och det blev ju jättebra träning, främst för Silva, att följa igensnöade spår som man knappt kunde se. Kom hem som en liten isbit, nu väntar lite städning och fix och så en snabbis jobb ikväll.

Presentation


Jag heter Kicki och bor med mina 7 draghundar och sambo utanför Boden. Vi lever för draget och underbara äventyr tillsammans!

Länkar

Tidigare år

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2 3
4
5 6 7 8
9
10 11 12 13
14
15
16 17 18 19
20
21 22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2009 >>>

Senaste inläggen

Arkiv

Sök i bloggen

Besöksstatistik

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards