www.nukutvi.se

Alla inlägg den 19 januari 2013

Av Kicki - 19 januari 2013 23:00


Idag var ingen vanlig dag - utan min egen födelsedag! 32 år sägs det...? Eftersom dagen skulle bjuda på fint väder så struntade vi i att sitta inne och äta kakor och tårta, utan drog ut i skogen istället. Hundarna blev förstås glada och ivriga när de märkte vad som var på gång.


-Ta mig först!



Molnen kom och gick, men det var bara nån enstaka minusgrad, nästan väl varmt för hundarna faktiskt. Rossi fick följa med idag eftersom turen var rätt kort (bara till grillplatsen), vi slapp mesta packningen, samt att vi körde rätt sakta. Jag är inte van att min födelsedag är solig och VARM såhär mitt i januari. Det brukar snarare vara riktigt kyligt!



Varför kissa på spåret när man kan kissa bredvid?





Vi körde till vår "vanliga" grillplats eftersom den är lättåtkomlig även med bil, via en liten promenad. Mamma och pappa tog bilen så långt det gick och kom sen gående med Giela. Lars tog skotern, och jag körde hundarna hemifrån. Sen blev det lunch över elden, där det smakar som allra bäst!



Hundarna fick tugga älgskinn - mums!





De yngre förmågorna fick sitta fast medan tant Giela knatade runt lös i sitt blå täcke. För det mesta satt hon dock hos oss och tiggde mat, eller försökte stjäla mer älgskinn från nån kompis, eller myste med husse.



Silva kunde förstås inte tänka sig att bara ligga och vila, utan försökte dra sig fram till grillplatsen och klättrade över sittstocken, så långt hennes lina räckte.



Hur blev det här nu?



Rotax är en väldigt uttrycksfull hund. Jag sparade den här bilden bara för att den är så lätt att misstolka. Om man ville så skulle man ju kunna se tungan som en lugnande signal och hans blick som att han var strykrädd. Tagen ur sitt sammanhang skulle en del människor absolut kunna tolka den så.  I verkligheten tittade han bara upp på pappa för att se om där fanns något gott, och råkade slicka sig kring munnen samtidigt. Det är viktigt att tänka på att bilder kan vara lätta att rycka ur sitt sammanhang!


Jag, pappa, mamma, Lars och hundarna


Dags att åka hemåt








Ibland kommer nån på att de måste bajsa - NYSS! Här stannade Mintu så snabbt att jag inte hade en chans att hinna bromsa snabbt nog, så Silva och Mintu sprang om ledarhundarna nästan... Vi fick en fin tur men jag bestämde att Nalle inte ska få gå mer i kort sele. Hans sätt att jobba verkar inte riktigt fungera med denna sele, det känns som att den trycker lite ställen som stör hans andning. På de andra som jobbar men inte sliter som dårar, så fungerar de däremot riktigt bra.


Efter skogsturen åkte vi till världens gulligaste svärföräldrar och sambons släkt för god middag, tårta och en massa fina presenter, bland annat fina smycken och saker som jag ska använda ute i civilisatioen, inte bland hundarna! =) Imorgon blir det en förmiddagstur i solen, hoppas vi.  Nu ska vi sova, kvällen avslutades fint med middag för hundarna och ett vackert norrsken som dansade över hundgårdarna. Månen går mot att bli full och vi har nog 2 riktigt fina veckor framför oss!





Presentation


Jag heter Kicki och bor med mina 7 draghundar och sambo utanför Boden. Vi lever för draget och underbara äventyr tillsammans!

Länkar

Tidigare år

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4 5 6
7
8
9 10
11
12 13
14 15 16
17
18
19 20
21
22 23
24
25
26
27
28 29 30 31
<<< Januari 2013 >>>

Senaste inläggen

Arkiv

Sök i bloggen

Besöksstatistik

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards