www.nukutvi.se

Alla inlägg den 14 januari 2013

Av Kicki - 14 januari 2013 17:00

Helgen har varit innehållsrik på många sätt, förutom hundkörningen förstås. En av kvällarna satt jag i soffan och slösurfade medan hundarna sov i vardagsrummet runt om mig, vissa låg i soffan, några låg på golvet, nån låg i hallen osv. I en Facebook-grupp om hundträning hade en tjej lagt upp en video där hon tränade sin boxer. Jag slog igång videon glad i hågen och tänkte aldrig på att jag borde ha sänkt volymen, som en ren säkerhetsåtgärd...


Boxern gjorde det den skulle och sen drog matten fram hans belöning - ett pipdjur som pep och pep och pep! På max en halv sekund hade alla hundar (utom Giela, hon var den enda som inte reagerade) gått från "total koma" till "fullständigt klarvakna" och vips hade jag 6 enormt ivriga och målinriktade huskies som klättrade upp i soffan, över mig, över datorn, in under kuddar och filtar, i vild jakt på PIPDJURET! VARIFRÅN PIPER DET? VAR ÄR PIPDJURET?


Att jag själv började att skratta så jag nästan tappade andan gjorde ju inte heller saken bättre. Älskade små tokar!


Helgens galenskaper slutade inte där. I söndags morse när jag klev upp hade alla hundar sovit inne. När Silva var yngre hade hon en eländig ovana att väcka mig kring 5 för att gå ut i hundgården, men nu sover alla lugnt och stilla. Just denna natt hade dock nån vaknat lite före oss, och märkt att toalettdörren inte var helt stängd. Väl där inne hade denna "någon" rivit ut alla toalettsopor och spridit dem över golvet samt tagit med sig utvalda delar in i hundrummet. Silva var den enda jag ertappade med äckliga saker i munnen, men jag gissar att hon inte var ensam i sin lilla "fest". Så, nu hoppas vi att allting kommer ut den naturliga vägen utan skador eller problem. Där finns ju trots allt en hel del saker som kan vara onyttiga för hund och jag har ingen aning hur många medkumpaner lilla Silva hade. Det finns 3-4 hundar till som skulle kunna tycka att nåt sånt var skoj...


Ikväll ska Giela och jag gå på stadspromenad med Veronica och Flinga. De andra får en vilokväll men imorgon kväll blir det körning igen, denna gång alldeles ensamma, bara hundarna, jag, och så nån slags pannlampa som antagligen skulle behöva nya batterier. =)





Presentation


Jag heter Kicki och bor med mina 7 draghundar och sambo utanför Boden. Vi lever för draget och underbara äventyr tillsammans!

Länkar

Tidigare år

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4 5 6
7
8
9 10
11
12 13
14 15 16
17
18
19 20
21
22 23
24
25
26
27
28 29 30 31
<<< Januari 2013 >>>

Senaste inläggen

Arkiv

Sök i bloggen

Besöksstatistik

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards