www.nukutvi.se

Alla inlägg den 7 januari 2013

Av Kicki - 7 januari 2013 22:46

Efter jobbet idag tog jag med mig tant Giela och åkte för att hälsa på Sofie och hennes snygga unga rottiskille Szune. Utan att minnas exakt så skulle jag tro att Szune är nånstans i närheten av året gammal, och Giela fyllde ju 12 i höstas. Man hade ju kunnat vänta sig att försöken till lek skulle komma mest från den yngre delen av de två, men Giela är ju Giela och hon uppviglade gärna till bus och tokigheter. Både ung och gammal hund fick kommando om att lugna sig en aning medan vi dök ner i matteböckerna. En del gamla hundar uppskattar ju inte unga hundar som vill leka och ha sig, men Giela tycker fortfarande att det är lika roligt som när hon var ung.



Giela älskar att vara med på egna små utflykter och att hälsa på hos andra och träffa nya hundar - det står högt upp på hennes lista över en perfekt dag. När det dessutom bjuds på ben så kan det inte bli mycket bättre! En "gammal" hund har ju oftast inte riktigt samma intressen som de hade som yngre. Att bara få "vara med" kan betyda nog så mycket om hunden är social och tycker om att träffa nytt folk och nya hundar. Giela gör hellre sånt än att springa framför släden nu för tiden, så jag försöker att hitta på några specialsaker till henne varje vecka, långpromenad i stan med kompisarna, besök på roliga ställen, osv.



När vi åkte hem hämtade vi uppe husse inne i stan och han hamnade i baksätet på eget bevåg. Det kom förstås snabbt ett påpekande om att han tydligen hamnat ännu längre ner i rangordningen...*s* Giela var i alla fall mycket nöjd med att åka i framsätet. Sitter man där känner man sig betydligt mer speciell än om man åker i skuffen - helt klart! Är man tant så gör det mycket att få lite extra guldkant på tillvaron och få känna sig lite extra speciell.


I veckan tror jag att vi även ska planera in en seniorkontroll för tant eftersom det var ett par år sen hon kollades upp senast. Sen ett par veckor tillbaka äter hon Glucoflex III med bl.a grönläppad mussla och lite annat i, som förhoppningsvis ska hjälpa lite mot den stelhet hon visar när hon lägger sig ner ibland. I övrigt har hon ju turen att än så länge vara i fin form fysiskt och långa promenader klarar hon lika bra som de yngre kompisarna. Jag hoppas verkligen att vår söta lilla tant får fortsätta vara pigg i många år till!

Presentation


Jag heter Kicki och bor med mina 7 draghundar och sambo utanför Boden. Vi lever för draget och underbara äventyr tillsammans!

Länkar

Tidigare år

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4 5 6
7
8
9 10
11
12 13
14 15 16
17
18
19 20
21
22 23
24
25
26
27
28 29 30 31
<<< Januari 2013 >>>

Senaste inläggen

Arkiv

Sök i bloggen

Besöksstatistik

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards