www.nukutvi.se

Alla inlägg den 16 januari 2013

Av Kicki - 16 januari 2013 22:05


Idag har vädret varit lite knasigt, dimmigt och fuktigt ute men lite kallare än -20 när vi åkte ut. Hela hundgården var tjock och vit av frost. Vi tog de korta selarna och ett 6-spann, och jädrans vilken skillnad det är på spåren nu! För en månad sen kämpade vi oss fram i långsam trav, även på skoterspåren som var uppkörda. Idag var hundarna ruggigt pigga och släden kändes som en liten vante ibland. Spåren var hårda och fina och vi växlade mellan rask trav och galopp hela sträckan på närmare 2 mil. Det i sig är ju inte så underligt kanske, men för oss är det här första tiden denna säsong då vi haft så lätta spår att hundarna kunnat hålla bra tempo i längden.


Slutsatsen blev att det är hög tid att montera dit den nya mattbromsen nu. Skotermattebiten och plastskenorna finns här hemma, det ska "bara" sättas ihop och passas in på släden.



Rossi var lite slö även idag och jag tänker inte köra henne mer den här veckan. Jag vet inte om jag skrivit om det tidigare, men under en lite längre tid har hon långsamt ändrat kroppsform. Hennes revben känns utan problem men hon har ändå tappat sin midja och blivit mer jämntjock över kroppen. I kombination med att hon varit lite "osugen" på slädturerna sista veckorna fick mig att boka en veterinärtid nästa vecka, när Giela ska få sin pensionärskontroll. Vi fick en tid hos vår favoritveterinär och det kändes bra när man kommer med lite "luddiga" symptom. Tidigare när Rossi haft ont så har hon reagerat genom att vara sur mot de andra i gruppen, men något sånt har inte märkts nu. Hon har fint tandkött och fin päls. Ja det enda som inte stämmer är kroppsformen, och draghumöret.


En trist utveckling var att jag hittade 2-3 små knölar i hennes juver nu när vi klippte klorna efter körningen. Jag vågar inte säga om jag kände igenom juvren när vi klippte förra veckan, men det är max 3-4 veckor sen jag kontrollerade dem, antagligen mindre, och då fanns inget där. Nu fanns små knölar i olika juver. =/ Jag försöker att inte låta tankarna skena iväg förrän vi pratat med veterinär och fått en helhetsbild men knölarna fick mig inte på bättre humör direkt. =(


Livet som slädhund är tufft hälsar Kaela!


Inatt sover hundarna inne, och jag hoppas att vi alla snarkar gott om sisådär 20 minuter...MAX! På tisdag är det veterinärdags, för både "Tant" och "Fjant".



Presentation


Jag heter Kicki och bor med mina 7 draghundar och sambo utanför Boden. Vi lever för draget och underbara äventyr tillsammans!

Länkar

Tidigare år

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4 5 6
7
8
9 10
11
12 13
14 15 16
17
18
19 20
21
22 23
24
25
26
27
28 29 30 31
<<< Januari 2013 >>>

Senaste inläggen

Arkiv

Sök i bloggen

Besöksstatistik

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards