www.nukutvi.se

Direktlänk till inlägg 24 september 2011

Ute på turné

Av Kicki - 24 september 2011 21:37

Idag åkte Lars o jag på "påhälsningsturné" med Nalle. Vi började med att besöka Lars ena syster och där fick vi träffa underbare lille Rikki, en Akita som föddes i våras nån gång. Supertrevlig hund!





Vi fick gott fika och trevligt sällskap som alltid! Sen packade vi in oss i bilen igen och åkte vidare till Linda, Nalles förra matte. Det var nu 2-3 månader sen Nalle var där sist och jag hade trott att han skulle bli sådär toookig och inte veta vad han skulle göra av sig själv av glädje! Istället var han rätt lugn men pinkade tuuusen gånger, och han är ingen sån hund som brukar markera annars. Han var nog lite smånervös helt enkelt, eller hur man ska säga... men snart verkade han känna sig "hemma" helt och hållet igen. Tror han blev glad att träffa Linda och kompisarna igen!



Busige Emil kom ut till Nalle och så fick Nalle följa med in till Dolly och titta på hennes valpar.



Fina Dolly och några av hennes valpar. De har fått namn med snötema och visst passar det bra? Nästan alla är i huvudsak vita, och alla utom en har helt blå ögon.





Mys med morsan!



När vi var där hade valparna nyss rusat runt i rastgården så de var jättetrötta! Helt utslagna och orkade knappt ha ögonen öppna.



Fartvinden Emil börjar också bli stor nu! När vi körde hem var vägen kring Vibbyn (blir det nog...) ganska översvämmad. Vattnet var inte så värst djupt, men det var en lång sträcka (jag hann få upp kameran just på slutet) och jag undrar om de kommer att bli tvungna att stänga den. Blött blött blött!



Hundarna har fått sig en kvällsdragrunda, 7km ungefär, och nu blir det filmtime! Körningen gick bra men en sak oroade mig lite, Mintu rörde sig inte bara skumt som vanligt, utan tvekade när han skulle hoppa in i bilen efteråt... Det var första gången någonsin det händer, så en gång kan ju vara ingen gång, men det är helt klart något att hålla ögonen på. Funderar på att prova att simma honom. Tydligen ska det finnas ett nytt hundsim i Råneå. Vattentrask har han testat i Gammelstad men han var rätt envis och fuskade rätt mycket, jag gissar att det inte är lika lätt att fuska om man faktiskt måste simma?

 
 
Linda S

Linda S

24 september 2011 22:02

Men jisses, vilka charmiga valpar! *dör en smula* Håller tummarna för att det bara är nåt tillfälligt med Mintu.

http://polarcollie.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Kicki - 10 maj 2013 08:49

Det känns lite underligt att skriva det här - ,men det är hög tid! Vi har flyttat vår hemsida och alltså även bloggen till http://nukutvi.wordpress.com men det går även att hitta dit via www.nukutvi.se fortfarande. De fem år vi har skrivit ihop här v...

Av Kicki - 31 mars 2013 17:01

Idag blev det bara en kort liten grilltur för oss, jag  med hundarna och sambon med skotern. Riktigt skönt i alla fall och vi hann med lite sol innan det började snöa. Hundarna verkade sugna på att springa men fick nöja sig med att springa ett par ki...

Av Kicki - 31 mars 2013 08:05

  Igår packade vi in oss i bilen - en rätt fantastisk packning om jag får säga det själv - 3 personer, 2 skotrar, en hundsläde, 7 hundar, och passande packning i vår Passat med släp + liten taxbox. Vi körde de 4-5 milen till Skoterhotellet i Umn...

Av Kicki - 29 mars 2013 21:26

Idag fick Giela följa med på sin första "fjälltur" på länge. Jag minns inte riktigt när hon senast var ovan trädgränsen men det var nog rätt länge sen då hon inte varit med på de lite mer fysiskt krävande turerna de senaste åren. Även om sträckan int...

Av Kicki - 28 mars 2013 16:20

Blev det så här istället. Skoter, släde, hundar och packning i en något överlastad bil. Glad påsk på er! ...

Presentation


Jag heter Kicki och bor med mina 7 draghundar och sambo utanför Boden. Vi lever för draget och underbara äventyr tillsammans!

Länkar

Tidigare år

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15
16
17
18
19
20 21
22
23 24 25
26
27
28
29
30
<<< September 2011 >>>

Senaste inläggen

Arkiv

Sök i bloggen

Besöksstatistik

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards