www.nukutvi.se

Direktlänk till inlägg 29 juni 2011

Klickervideos

Av Kicki - 29 juni 2011 19:42

Oj så varmt vi haft idag! Kring +26 och varma vindar, och det känns ganska varmt i Storuman faktiskt! Skönt att vara nere i berget i kraftstationen och ha det svalare. =)


Eftersom skavsåren från igår fortfarande är onda så fick hundarna klickerträning även idag. Tänk att det kan vara så extra roligt att träna med en liten plastbit i handen - både för tvåbenta och fyrbenta! För er som inte provat klicker måste jag varmt rekommendera det! Jag har klickertränat i över 10 år, men är bara hobbytränare. Det är en konst man kan förädla och förfina och bygga vidare på hur mycket som helst. Man kan hela tiden utvecklas som tränare och bli duktigare och det brukar finnas rätt bra med kurser och det finns gott om litteratur. Idag passade jag på att filma lite medan vi tränade, och lite annat.


Först kommer en liten film på Rossi. Vi tränar fortfarande mest på att hon ska våga erbjuda mer aktiva beteenden och variera dem. Hon har verkligen fått mycket mer självförtroende och visar en helt annan attityd i träningen. Just nu klickar jag alltså bara lite spontant för aktiva saker hon gör, och framför allt variation. Ju större och mer nyskapande rörelser - desto bätttre!



Sen var det Gielas tur. Giela är en liten supertant på många sätt. Hennes träning idag bestod mest av sprätt och skutt och hopp. Efter att kameran stängts av fick hon ett rejält tokryck och stod bara och snurrade på stället nästan. *tihi* Dagens träning blev varken exakt eller snygg, men roligt har hon och i den åldern så känns det som att det får räcka ganska långt.


När Silva kom ut började hon med att leka med en tennisboll. Den var en riktig skatt! Jag undrade stilla om hon hade tyckt att den var lika fin utan publik, nu stod ju alla de andra i hundgårdarna just bredvid och tittade på allt hon gjorde. Silva gillar publik i alla lägen! Hon och bollen verkade i alla fall ha väldigt roligt på egen hand, och sen efteråt så tränade vi lite apportering och positioner. Boll är bättre belöning än godis tycker Silva!


Sen var det Kaelas tur på slutet och hon var lika ivrig som vanligt, men blev ganska snabbt lite trött. Hon ÄLSKAR verkligen att klickerträna men hennes hjärna hinner inte riktigt med all iver. Det känns som att hon vill ÄNNU mer men fortfarande håller på att lära sig hur man ska göra. Idag var hon lite knuffig och tacklade mig. Dessutom fick vi nöta lite på "sitt", med hjälper till och med, "sitt" är sååå svårt tycker Kaela. En bra sak var i alla fall att hon bjöd på lite oväntade beteenden, började rotera bakkroppen lite när hon låg ner t.ex. Det hoppas jag kunna fånga och uppmuntra!



Som ni ser så behöver man inte vara superseriös med höga mål eller enorma kunskaper för att ha kul ihop i klickerträningen, man kan lägga det på vilken nivå man vill och hitta aktiviteter som passar en själv och hunden bra. Just nu tränar jag ju egentligen inte nånting vettigt med hundarna när vi kör med klicker, men likväl fungerar det jättebra som aktivering. Andra perioder tränar vi vissa moment eller kommandon och då kan man ju gå in och peta på även de allra minsta detaljerna om man vill.


Nu har alla samlats här inne och även Giela verkar vara ganska lugn. Imorgon efter jobbet ska vi grilla utanför kontoret så hundarna får en lugn kväll då medan matte slår klackarna i taket (i alla fall lite). 


http://www.nukutvi.se/under.jpg

 
 
Hannah

Hannah

30 juni 2011 08:57

Jättekul med dina klickervideos! Som klickernybörjare är det jättebra att få se någon använda klickern som man ska, om inte annat för att få bekräftat att man använder den rätt. :) Ha så kul ikväll! Kram!

http://zakris.bloggplatsen.se

 
Stina

Stina

1 juli 2011 08:51

Guud så söt Giela är!! Sigge skickar pussar på nosen till henne <3
Hoppas allt är bra med er!
Kramar från Oxelösund i söder =)

http://www.trollhund.moonfruit.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Kicki - 10 maj 2013 08:49

Det känns lite underligt att skriva det här - ,men det är hög tid! Vi har flyttat vår hemsida och alltså även bloggen till http://nukutvi.wordpress.com men det går även att hitta dit via www.nukutvi.se fortfarande. De fem år vi har skrivit ihop här v...

Av Kicki - 31 mars 2013 17:01

Idag blev det bara en kort liten grilltur för oss, jag  med hundarna och sambon med skotern. Riktigt skönt i alla fall och vi hann med lite sol innan det började snöa. Hundarna verkade sugna på att springa men fick nöja sig med att springa ett par ki...

Av Kicki - 31 mars 2013 08:05

  Igår packade vi in oss i bilen - en rätt fantastisk packning om jag får säga det själv - 3 personer, 2 skotrar, en hundsläde, 7 hundar, och passande packning i vår Passat med släp + liten taxbox. Vi körde de 4-5 milen till Skoterhotellet i Umn...

Av Kicki - 29 mars 2013 21:26

Idag fick Giela följa med på sin första "fjälltur" på länge. Jag minns inte riktigt när hon senast var ovan trädgränsen men det var nog rätt länge sen då hon inte varit med på de lite mer fysiskt krävande turerna de senaste åren. Även om sträckan int...

Av Kicki - 28 mars 2013 16:20

Blev det så här istället. Skoter, släde, hundar och packning i en något överlastad bil. Glad påsk på er! ...

Presentation


Jag heter Kicki och bor med mina 7 draghundar och sambo utanför Boden. Vi lever för draget och underbara äventyr tillsammans!

Länkar

Tidigare år

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6 7 8 9
10
11
12
13
14
15
16
17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27 28 29
30
<<< Juni 2011 >>>

Senaste inläggen

Arkiv

Sök i bloggen

Besöksstatistik

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards