www.nukutvi.se

Alla inlägg den 18 september 2010

Av Kicki - 18 september 2010 23:29

Hemma igen efter en underbar vecka på Vattenfall i Jokkmokk där vi lärt oss massor! Grymt bra del av utbildningen! Nu är vi hemma en vecka och sen åker vi dit en vecka till.


Idag träffade jag min vän Yvonne och hennes dotter Julia i Långsjön, och så spände vi våra 8 hundar framför hennes enormt söta barmarksvagn. Giela och Gakkon fick en långpromenad på morgonen istället. Vi körde rätt långt och rätt snabbt (allt är ju relativt, men jämfört med tidigare träning i höst för vår del alltså) och hundarna skötte sig fint.


Mintu och Rossi i andra led. Taggade hundar!


Först gick Silva och Kaela i led och idag var Silva smart och lyhörd som hon ska vara. Skötte sig fint! Här tar vi en högersväng in på en mindre väg...


...som rätt snart slutade i ett grustag med en vändplan. Yvonne hjälper till att putta igång farten för där var ganska brant och tungt.


Vägen dit innehöll även en STOR vattenpöl där många passade på att dricka lite halvt i farten, och Marko kastade sig ner. Hääärligt att svalka sig!


Blöta Marko och Atena, som ju är ganska nyblivna föräldrar!


Underbara höstfärger ute nu! När vi kom ut på vägen satte vi fram Marko eftersom han är mycket nitisk på att hålla höger kant av vägen. Silva och Kaela har ju blivit allt bättre på sistone, men Marko känns snäppet säkrare på den uppgiften. Dessutom passar det ju bra att flytta om lite hundar när de sprungit av sig första energin, Kaela och Atena fungerade jättebra ihop även de. Mycket bra sätt för hundar att lära känna varandra lite lagom.


Idag var det inga sura miner och inga lägen när det kändes det minsta riskabelt, alla gjorde sitt jobb, svängar mm fungerade jättefint och det känns verkligen som att våra hundar börjat lära känna varandra och fungerar lite mer som ett team ihop nu. Kul!


Nu kör vi kompis!


Vattenpaus för smutsiga men glada hundar. På Silvas halsband hänger en liten röd lampa som vi tänker när vi kör i mörker, riktigt bra och billig (Biltema)! Schyst komplement till reflexer! Vet att jag skrivit om den förut, men nu märkte jag att den för en gångs skull dessutom var väl synlig i bild!


Vackra älskade Silva som betedde sig som en klok ledarhund idag!


Ivriga hundar innan start! Atena gafflar lite, Kaela går åt sidan och Mintu tittar bak för att se vad som händer. Julia bakom ratten!


Marko har helt klart de snabbaste reflexerna! Även Diesel verkar vara på G i bakgrunden (svart/vit närmast vagnen)! Är det helt enkelt så att fågelhundarna har bättre reaktionstid? Detta är alltså en start efter vätskning som visas...


Höst är bra!


Kaela, Atena, Mintu och Rossi



Silva och Marko


Stiliga Mintu


Mintus snygga bror Dexter!


Fokus!


Rossi och Mintu, två ivriga passgångare vissa dagar.


Dexter in action


En riktigt härlig tur och barmarksvagnen har vunnit mitt hjärta! =) Hundarna har fått älgkött till middag och nu får vi snart sova!!! Meeen...först kommer 5 bilder från fotosafariet som jag och min klasskompis Per gjorde i Jokkmokk:




Alla 3 bilderna är tagna med lååång slutartid vilket gav lite härliga (och ibland oväntade) effekter.


Jokkmokks vackra kyrka i skymningen! Här spenderade vi nån eller några timmar och lekte med lite blixtar mm.


Sen när mörkret kom kastade vi oss ner i gräset vid 97:an och testade långa slutartider och bilar. Fick lite konstiga blickar av passerande ortsbor (och deras hundar) men det var skoj!


Nu - gonatt!







Presentation


Jag heter Kicki och bor med mina 7 draghundar och sambo utanför Boden. Vi lever för draget och underbara äventyr tillsammans!

Länkar

Tidigare år

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6
7
8
9
10 11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21 22 23 24 25 26
27
28
29
30
<<< September 2010 >>>

Senaste inläggen

Arkiv

Sök i bloggen

Besöksstatistik

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards