www.nukutvi.se

Alla inlägg den 23 september 2010

Av Kicki - 23 september 2010 21:52

Jihoo! Kvällen spenderades på bästa tänkbara sätt - med hundträning!


Ullfrotté, jacka, regnjacka, reflexväst och pannlampa. All set to go!!!


Regnet slutade mitt på dagen men just när vi skulle åka började det om... dock hann det sluta innan vi var framme vid vagnen och hade selat ut hundarna!


Yvonnes fina barmarksvagn! En riktig trotjänare! Idag var hennes dotter Julia också med och agerade co-driver.


Vi körde ganska långt, har inte en aning om huuur långt, men smålångt för att vara vårt lilla gäng som ju inte sprungit så långa distanser i höst utan främst kring halvmilen bara för Gakkons skulll. Nu var vi nog närmare milen i alla fall.  Riktigt härligt! Här har vi vattenpaus vid vändningen och Julia vattnar alla jyckarna. Nu känns det verkligen helt lugnt med alla våra hundar. Rossi fick gå med Atena från start vilket fungerade finfint, och Silva gick i led med Marko och de är ett bra team! Jätteskönt när man börjar kunna slappna av och inte behöver bli nervös även om nån trasslar in sig eller liknande.


Idag flöt allting på så fint! Vi passerade fårhagarna utan problem och jyckarna jobbade fint utan tokigheter. Helt underbart! Nu ska bara hundarna få mat och matte duscha, så väntar sängen sen! =)

Av Kicki - 23 september 2010 16:40

Imorse när klockan ringde 08.00 regnade det ute. Jag gjorde iordning mat till hundarna och gick ut. Normalt sett möts jag av fyra ivriga hundar vid hundgårdsdörren, medan jag häller upp i skålarna där utanför. Idag såg jag Silvas nos sticka ut från hundgården med tak över. Mintu, Kaela och Rossi låg i kojorna och stack inte ut mer av näsan än de kände sig tvungna till. De verkade vilja beställa hemkörning alla fyra! Regn är BLÄ tycker de!     


Gakkon släpade sig genom sin morgonpromenad och var YTTERST missnöjd över allt det blöta. Dubbelblä! Nu har det äntligen slutat regna och efter maten blir det körning med Yvonne och hennes hundar. Tror dock att kameran får stanna hemma och regnstället följa med istället...det lär skvätta lite om tassarna...*s*


Idag har vi gjort lite skolarbete på förmiddagen och sen fick jag äntligen tag i mina CSN-pengar och har handlat lite mer tyg till slädbygget, en lång plastbit att sätta runt stötbågen av trä för att skydda den (samt en annan som ankaret ska få hänga på för att spara träet där), en varm vinterjacka för 95:- (I  Second Hand), mat och så ska jag få ett prisförslag på dekaler till bilen. Om det inte blir farligt dyrt så ska Sven-Erik snart få bli lite mer personlig och snygg!


Nu ska jag försöka släpa ut Gakkon på en lite mer riktigt promenad. Gissar att hon kommer att vara måttligt road för även om det inte kommer regn uppifrån, så är världen full av vattenpölar och blött gräs. Så ovärt.

Presentation


Jag heter Kicki och bor med mina 7 draghundar och sambo utanför Boden. Vi lever för draget och underbara äventyr tillsammans!

Länkar

Tidigare år

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6
7
8
9
10 11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21 22 23 24 25 26
27
28
29
30
<<< September 2010 >>>

Senaste inläggen

Arkiv

Sök i bloggen

Besöksstatistik

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards