www.nukutvi.se

Alla inlägg under augusti 2010

Av Kicki - 24 augusti 2010 18:15

Gakkon är hungrig och verkar vilja stirra ner baconet i stekpannan på golvet - via matte förstås! Husse åt dillkött och när vi började mixtra med såsen tror jag hon insåg att hon skulle få specialmiddag och vips blev hon lite otåligare och började se mer bestämd ut. *S*


Jag har haft onsdag hela dagen och har till och med bett om ledigt fel dag (imorgon, skulle vara torsdag)...hmm...vimsig! Men nu när jag kom hem berättade min älskling att det ÄR tisdag...middag och sen ska jag ut och snickra i hundhuset så att det blir Kaela-säkert snarast!

Av Kicki - 23 augusti 2010 20:30

Jag har ju länge gått och sugit på planer om att byta ut det gamla trasiga kapellet till min släde genom att själv sy ett nytt! Eftersom såna här projekt passar sig bäst innan vintern kommer tog jag helt enkelt tag i saken förra veckan och köpte svart bävernylon, blå kantband mm. Hade egentligen hellre haft nån roligare färg men å andra sidan ärden ljusblå ganska precis samma som linorna så det blir nog bra. Först såg det ut så här:

Har här börjat med en ficka som ska sitta utanpå locket, syr locket först - det är ju roligast!


Samma ficka lite mer klar! Sydde en platt ficka med plastfilm utanpå den första ficka (som i sin tur kommer att sitta på en ficka) för att kunna ha kartor mm där. Hoppas det kommer att fungera. Plast rutan är aningen mindre än en A4.


Nu ikväll har vi hunnit så här långt! Fickan sitter på plats, och vid kantbandet "ovanför" fickan är också en ficka, med kardborre bara (går under hela den utanpåliggande fickan). Längst till vänster syns kanten som kommer att vara närmast den som kör släden. Att få dit fickan rätt var klurigt och den blev mer utåtstående än jag velat ha den. Att sy bra vinklar och hörn hade jag inte tålamod till! *svär över trådspänning* Men det funkar...bara den inte hakar fast i nåt så...hmm...hade hellre haft den lite mer strömlinjeformad...


Gakkon och Rossi har snart löpt klart och nu har Kaela satt igång, så operation "unghundssäkra garaget" började igår. Golvet som Mintu och Kaela gillar att tugga på har tagits bort, plastdörrarna till kojan är borta, värmelamporna är borta, fönsterlisterna är borta och ersatta med trall skruvad med 1dm lång grov skruv. Ska även byta ut hönsnätet (som kändes helt funktionellt som galler innan småligisterna kom in i mitt liv) till rejälare saker (ligger i garaget och väntar bara på att monteras) samt lägga in nytt golv och skruva fast grova lister runt hela kanten. Tänkte göra klart imorgon kväll och sätta in Kaela där istället för Silva. Hur länge tror ni de nya lösningarna kommer att hålla?   


Har haft svala dagar och kvällar sista veckan och kört en del. Kring 3-5 km per tillfälle och Gakkon har gått i led med Kaela vilket fungerat bra. Hon klarar det bra så länge farten ligger kring 10km/h och det är ju enkelt att hålla med bil med bra bromsar. Värre på släde...


Måste säga att jag har förlikat mig med tanken på att hon aldrig kommer att vara med ut på långa slädäventyr igen. Även om vi kommer att fortsätta kämpa så känns det målet mest somen utopi idag. Däremot verkar det ju finnas hopp för att hon ska kunna springa med i spannet några gånger i veckan på kortare långsamma turer, och det vore ju underbart! =) Tyvärr har hon skavt ena tån på bakklon, tån är liksom för stor för klon är nog rätt normal egentligen...så det såg inte så skoj ut. Gakkon är ju en sån hund som aldrig någonsin talar om att hon har ont i stort sett, tyvärr...så det där sprang hon säkert med igår (det var nog då det uppstod) utan att visa nånting alls...=(


Torsdag är det dags för rehab igen efter löpuppehållet och det blir skoj att se vad experterna säger om henne nu när vi dragtränat rätt regelbundet i några veckor. Vad jag kan se så har det i alla fall inte gjort någon skada, men men...madamen visar ju som sagt var inte alltid vad hon känner. Har insett att min teori om att hon blir sämre i ryggen vid löp inte stämmer, inte denna gång iaf, eftersom vi tränat rätt hårt utan problem.


Har tusen saker att göra nu och mycket ska vara klart innan vintern, men samtidigt är det roliga saker och bra saker, därför hinner jag inte blogga lika mycket som vanligt nu på ett tag. Om 2 veckor börjar i alla fall skolan igen - blir jätteskoj! Har haft en underbar sommar men det blir kul att sätta sig iskolbänken igen nu när man har mycket mer elkunskap i baggaet. Tjingeling!

Av Kicki - 16 augusti 2010 22:15

Ska börja med att säga grattis till Rossi i efterhand! I lördags fyllde hon 5år! Tänk så stor hon blivit vår lilla underbara fjant!   

I helgen har jag kört lite taxi, vilket var riktigt kul och som vanligt träffade jag en massa intressant folk.

Igår kväll var det svalt och underbart och likaså nu!   Körde med hundarna igår kväll, på samma ställe som sist. Vi körde 4,3 km ungefär och hundarna stornjöt! Tempot var lugnt, just över 10km/h, och det bästa av allt var att Gakkon höll hela vägen och verkar pigg och fräsch i kroppen även idag!    Helt underbart och det ska vara svala kvällar hela veckan! 8 grader ute nu! Imorgon kör vi igen!!!!!!


Nu ikväll har vi klippt lite klor och sökt godis i hundgården med utehundarna, och löptikarna (Gakkon och Rossi) har fått en promenad istället. Godissöket fungerar jättefint nu. Silva känns totalt pålitlig och gör aldrig ens ansats till en sur min mot nån, även om de är två på samma godis. Passade på att fota lite i halvmörkret och idag får Silva vara huvudperson för att hon var så söt och snäll med sina kompisar!


Silva


Tant Giela


Mintu och Kaela springer under balansgången. Den är fortfarande riktigt poppis och jag skulle vilja komma på ett sätt att bygga något liknande i nya hundgården.


Silva



Silva brukar klättra på den via listen (den hon har höger framtasspå) för att nå fönsterbläcket och godisarna jag lägger där. Egentligen vet jag inte varför för hon når dem även nerifrån, men det kom hon på först idag. Först måste man ju kolla om det är nåt där nere....


Hmmm....näe ser tomt ut!


Då klättrar vi åt sidan istället!



Och så sträääcker vi på oss! På det här sättet brukar hon nå godisen man ser till vänster, liggande på fönsterbläcket, men just idag upptäckte hon ju att det gick bra även från marken så längre än så här sträckte hon sig inte efter den upptäckten. Söt är hon i alla fall!


Nu kallar sängen! Gonatt!








Av Kicki - 12 augusti 2010 07:16

Imorse vaknade jag av nån hund som skällde och insåg att det var dags att stiga upp alldeles för snart. Regn ute dessutom!   Klädde på mig, fixade ihop grejorna för dagen, matade Gakkon och Rossi (vid det här laget har alltid hundarna där ute vaknat och kikar in genom köksfönstret), och gick sen ut med mathinken till utehundarna.


Döm om min förvåning när jag fick se 4 hårt sovande sötnosar, Mintu och Kaela tätt ihoprullade i sitt vindskydd och Giela och Silva i sitt. =) Så himla söta! Jag gick fram till matskålarna och började hälla upp och då vaknade Giela. Sen öppnade Mintu sitt ena öga och såg smått förvånad ut över att se mig där. Kaela såg jättetrött ut...  


Inte ofta man får stealtha sig på hundarna så där! Gårdagens aktiviteter var ju inget speciellt egentligen (händer inte varje dag men några dagar i veckan iaf) men tydligen blev alla trötta, och så dövas ju alla ljud av regnet också.


Älskade små sötisar!

Av Kicki - 11 augusti 2010 22:15

Ikväll har det varit en riktig hundkväll! Åt middag och åkte sen ut med Mintu och Kaela till Brukshundsklubben för att träna lite på allmänvett. De gör klara framsteg men ännu kan man inte kalla dem helt civiliserade...*s* Träffade Helena och hann surra en stund - jätteskoj för det var tuuusen år sen vi pratades vid ordentligt sist! Under tiden stod Mintu och småpep vid våra fötter...*s*


Medan vi var där åskade det rätt rejält och jag tänkte inte på att Rossi var ute men i "fel" hundgård! Där hon brukar vara går hon bara in i garaget när det blir jobbigt. Nu var hon i den andra hundgården med Gakkon och hade nog haft det rätt jobbigt för när vi kom tillbaka från BK hade nån (=Rossi) slitit rejält i hundgårdsdörren och böjd en hel del järn...var smått nervös när jag tittade in i hennes mun men som tur var såg allting helt ut. Inte lätt att vara en ärkefjant!


Efter det lade jag Silvas viltspår men klövarna kom jag inte åt, låg många kg Fodax ovanpå dem i frysboxen, så hon fick spåra en frusen fettklump istället (från nötköttet vi fått till hundarna). Medan spåret vilade sig fick Giela en cykelpromenad som hon ville genomföra i hög fart, och eftersom växlarna på min cykel gett upp nu idag, fick jag låna Lars cykel. Vilken dröm! Allt var rakt, växlarna distinkta, den gick tyst och bromsarna tog. *like* När Giela sprungit klart fick Gakkon och Rossi en liten koppelpromenad och Gakkon rörde sig fint, möjligen aningen kort i baksteget men inte mycket. Kom hem lagom till att mörkret började lägga sig och tog ut Silva för att spåra.


Första biten gick hon klockrent men sen hamnade vi fel och dum som jag var hade jag för en gångs skull inte snitslat...vi hamnade fel och hann göra några spårupptag, Silva blev vimsig och ville äta lite gräs...sen fungerade allting bra igen. Hon spårar alltid fint, noggrant och lagom tempo. När hon hittade fettklumpen blev hon dock skeptisk. Jag fick övertala henne att bära med den hem och inte gömma den bakom en tall i skogen.  Nu ska även matte få sova! Imorgon blir det äventyr med firman efter jobbet så det känns skönt att alla hundarna fått ha något roligt idag. Gonatt!


ZZzzzzzz....



Av Kicki - 9 augusti 2010 22:37

Nu ikväll har jag tagit den bästa bilden jag tagit på hela veckan - kanske hela sommaren! Gakkon gjorde nypremiär i spannet och vilken underbart vacker syn det var att ha alla 6 där framme, så som det är meningen att det ska vara. Hon såg så underbart lycklig ut när vi startade - som om hon inte riktigt trodde att det var sant!    Vi värmde upp med 15 min skrittpromenad och så på med Back on Track-täcket medan vi körde till utgångsläget.


Sen körde vi 3km i långsamt tempo (10km/h ungefär) och hon höll ut jättefint hela vägen. Ramlade in i passgång två gånger men bara i 10-15 sekunder och rättade sig sen. Gick en kort promenad när vi kom hem och då såg allting jättefint ut, extra långa fina skrittsteg av att ha mjukat upp sig ordentligt.  Imorgon kommer kvittot, håller alla mina tummar för att hon ska ha en bra dag imorgon utan stelhet eller elände. *lycka* Just nu ligger hon här i sitt täcke och sover så gott.  

Av Kicki - 9 augusti 2010 17:51

Veckan i Blaiken var helt underbar och nu kommer lite mer bilder därifrån. Tyvärr kom mitt nya objektiv+pol.filter till kameran nån dag för sent så jag hade det inte med dit...=(


Söta lilla Selma får vara med igen!








Ser ni gässen? =)




Pappa och båten får vara med en gång till. Den byggde han ihop med en kompis för 26 år sen eller nåt sånt, och den är still going strong!


Dagen efter vittjade Lars o jag näten och så här trög såg jag ut när jag rodde...Silva var sötare! *s* Riktigt fint sommardag!


Härligt med klart vatten!


Vackert vatten!


Vi testade även lyckan med kastspö, Lars blev så här glad över sin första fångst - en pinne!


Sen testade vi lyckan på ett annat ställe och där hamnade vi mitt i ett rejält abborrstim! Vi fick 17-18 stycken (varav 10 fick följa med hem) och en gädda. Jag fick första 3 fiskarna men sen dominerade Lars totalt!


 

Gangsta Lars kör oss hem!



Dags för lunch! Rökat abborre! =)


Dags för middag!



Silva och jag njuter av kvällsolen.


Solen har gått ner och Blaiken ligger stilla. Till vänster syns en sjöbod och ovanför det huset som min morfars morfar en gång byggde, som nu mamma och pappa äger. I mitten syns deras hus, och till höger är mormors hus samt sjöboden längst ner.


Igår körde vi hemåt och hämtade upp Mintu, Kaela och Giela som varit på semester hos Veronica. Härligt att ha hela familjen samlad igen! Hämtade även det nya objektivet och testade lite igår kväll när det var småmörkt och kasst ljus...mycket imponerad av färgerna den fångade upp denna grå kväll!




Giela och Silva


Nu tinar hundarnas middag och vi hoppas att det ska bli nog svalt för att köra en sväng ikväll. I så fall ska Gakkon också få prova att springa med en bit. Tjingeling!

Kaela

Av Kicki - 5 augusti 2010 09:38

Äntligen semester och resa till Blaiken! =) Har varit här i några dagar nu men inte haft tid att blogga bara. När mamma och pappa nu äger grannfastigheten har de återinfört den gamla vägen till vårt hus, som den gick när jag var liten, dvs. rakt över den andra fastigheten. Nu kan man köra den igen!



Fåren och gässen delar på hagen nere mot sjön nu. Härligt för gässen att kunna bada och plaska fritt ännu mer än i sin vanliga damm.


Ett av lammen, just det härlammet har jätterolig teckning! En likadan vid fläck under andra ögat, båda bakbenen är vita - och så är svansen helt vit! =)


En riktig gammeltacka med sina kloka vackra ögon.


Tidigare i somras fick mamma och pappa en överraskning! En tacka betedde sig konstigt och födde plötsligt ett litet lamm! Det brukar de ju ha gjort bort för flera månader sen normalt sett! Resultatet blev lilla Selma som är helt sockersöt och 1/3 så stor som de andra lammen. Hon hade tur på ett sätt för hennes lilla storlek gör att hon får leva vidare i höst och bli tacka istället för att hamna i frysboxen.


Fint ljus över Snipen


=)


Härliga hundpromenader med vätskepaus i klara fina Uman


Riktigt fint ute igår kväll!


På väg hem efter att ha lagt ut 4 nät med pappa kring Grönfläcken, idag ska vi vittja!


Senare på kvällen såg det istället ut så här. Vi har ett riktigt skådespel utanför köksfönstret.


Jag och Silva sitter i köket medan mamma testar kameran.


Idag kommer Lars föräldrar hit och stannar till imorgon - riktigt skoj! Ska försöka klämma in lite fika med min underbara mormor och så ska ju näten vittjas. Underbart soligt och vackert ute idag och 16 grader i skuggan så vi hittar säkert på en hel del äventyr! Tjingeling!

Presentation


Jag heter Kicki och bor med mina 7 draghundar och sambo utanför Boden. Vi lever för draget och underbara äventyr tillsammans!

Länkar

Tidigare år

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Augusti 2010 >>>

Senaste inläggen

Arkiv

Sök i bloggen

Besöksstatistik

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards