www.nukutvi.se

Alla inlägg den 5 augusti 2010

Av Kicki - 5 augusti 2010 09:38

Äntligen semester och resa till Blaiken! =) Har varit här i några dagar nu men inte haft tid att blogga bara. När mamma och pappa nu äger grannfastigheten har de återinfört den gamla vägen till vårt hus, som den gick när jag var liten, dvs. rakt över den andra fastigheten. Nu kan man köra den igen!



Fåren och gässen delar på hagen nere mot sjön nu. Härligt för gässen att kunna bada och plaska fritt ännu mer än i sin vanliga damm.


Ett av lammen, just det härlammet har jätterolig teckning! En likadan vid fläck under andra ögat, båda bakbenen är vita - och så är svansen helt vit! =)


En riktig gammeltacka med sina kloka vackra ögon.


Tidigare i somras fick mamma och pappa en överraskning! En tacka betedde sig konstigt och födde plötsligt ett litet lamm! Det brukar de ju ha gjort bort för flera månader sen normalt sett! Resultatet blev lilla Selma som är helt sockersöt och 1/3 så stor som de andra lammen. Hon hade tur på ett sätt för hennes lilla storlek gör att hon får leva vidare i höst och bli tacka istället för att hamna i frysboxen.


Fint ljus över Snipen


=)


Härliga hundpromenader med vätskepaus i klara fina Uman


Riktigt fint ute igår kväll!


På väg hem efter att ha lagt ut 4 nät med pappa kring Grönfläcken, idag ska vi vittja!


Senare på kvällen såg det istället ut så här. Vi har ett riktigt skådespel utanför köksfönstret.


Jag och Silva sitter i köket medan mamma testar kameran.


Idag kommer Lars föräldrar hit och stannar till imorgon - riktigt skoj! Ska försöka klämma in lite fika med min underbara mormor och så ska ju näten vittjas. Underbart soligt och vackert ute idag och 16 grader i skuggan så vi hittar säkert på en hel del äventyr! Tjingeling!

Av Kicki - 5 augusti 2010 09:28

Förra helgen tillbringade Lars och jag i Riksgränsen med Lars rc-kompis Simon och min slädkompis Yvonne. Vi bodde riktigt fint i Vassijaure och cyklade längs lederna mot Norge och en bit in där. Planerna att cykla ner till Rombaksbotn (eller hur det nu stavas) gick i kras när vi förstod att vi kunde hamna i ett läge där vi inte fick med oss cyklarna tillbaka från Narvik. Det blev i alla fall 3 mils cykling i fjällterräng den dagen och det kändes ganska lagom med tanke på att de flesta av oss inte var supertränade. Vi hade en riktigt trevlig helg med smågrått väder men lagom temperatur att svettas lite i och regnet kom först när vi nästan var hemma igen.


Simons cykel, min cykel, Yvonnes cykel och Lars hyrcykel (han hade glömt sin egen sadel+sadelstolpe hemma och fick hyra för 250:-), Yvonne, Lars och Simon. Framme i Riksgränsen!


Smågrått men ändå fint!


Simon testar terrängen!


Lars rullar runt på hyrScotten


Lars,Yvonne och Simon, nu är vi snart hemma igen!


Vilket firades med intag av billiga vingummin...


Stationshuset i Vassijaure och till höger skymtas huset vi bodde i


När vi stod där utanför stationshuset och packade bilen kom en helt underbar liten chihuahuakille och hälsade på oss. Han var jättetrevlig och söt och jag tänkte att en sån kanske skulle passa in i vårt liv nån gång - som komplement till draghundarna alltså.


Gullig!


Sen rullade vi hemåt och stannade för att äta i Kiruna. Hittade värsta bra maten på Annis grill! Mixed Meal bestående av en liten hamburgare, strips, mos, korv, och bacon! Allt helt enkelt men i små doser! =)


Tack alla för en underbar helg!



Presentation


Jag heter Kicki och bor med mina 7 draghundar och sambo utanför Boden. Vi lever för draget och underbara äventyr tillsammans!

Länkar

Tidigare år

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Augusti 2010 >>>

Senaste inläggen

Arkiv

Sök i bloggen

Besöksstatistik

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards