www.nukutvi.se

Alla inlägg den 23 augusti 2010

Av Kicki - 23 augusti 2010 20:30

Jag har ju länge gått och sugit på planer om att byta ut det gamla trasiga kapellet till min släde genom att själv sy ett nytt! Eftersom såna här projekt passar sig bäst innan vintern kommer tog jag helt enkelt tag i saken förra veckan och köpte svart bävernylon, blå kantband mm. Hade egentligen hellre haft nån roligare färg men å andra sidan ärden ljusblå ganska precis samma som linorna så det blir nog bra. Först såg det ut så här:

Har här börjat med en ficka som ska sitta utanpå locket, syr locket först - det är ju roligast!


Samma ficka lite mer klar! Sydde en platt ficka med plastfilm utanpå den första ficka (som i sin tur kommer att sitta på en ficka) för att kunna ha kartor mm där. Hoppas det kommer att fungera. Plast rutan är aningen mindre än en A4.


Nu ikväll har vi hunnit så här långt! Fickan sitter på plats, och vid kantbandet "ovanför" fickan är också en ficka, med kardborre bara (går under hela den utanpåliggande fickan). Längst till vänster syns kanten som kommer att vara närmast den som kör släden. Att få dit fickan rätt var klurigt och den blev mer utåtstående än jag velat ha den. Att sy bra vinklar och hörn hade jag inte tålamod till! *svär över trådspänning* Men det funkar...bara den inte hakar fast i nåt så...hmm...hade hellre haft den lite mer strömlinjeformad...


Gakkon och Rossi har snart löpt klart och nu har Kaela satt igång, så operation "unghundssäkra garaget" började igår. Golvet som Mintu och Kaela gillar att tugga på har tagits bort, plastdörrarna till kojan är borta, värmelamporna är borta, fönsterlisterna är borta och ersatta med trall skruvad med 1dm lång grov skruv. Ska även byta ut hönsnätet (som kändes helt funktionellt som galler innan småligisterna kom in i mitt liv) till rejälare saker (ligger i garaget och väntar bara på att monteras) samt lägga in nytt golv och skruva fast grova lister runt hela kanten. Tänkte göra klart imorgon kväll och sätta in Kaela där istället för Silva. Hur länge tror ni de nya lösningarna kommer att hålla?   


Har haft svala dagar och kvällar sista veckan och kört en del. Kring 3-5 km per tillfälle och Gakkon har gått i led med Kaela vilket fungerat bra. Hon klarar det bra så länge farten ligger kring 10km/h och det är ju enkelt att hålla med bil med bra bromsar. Värre på släde...


Måste säga att jag har förlikat mig med tanken på att hon aldrig kommer att vara med ut på långa slädäventyr igen. Även om vi kommer att fortsätta kämpa så känns det målet mest somen utopi idag. Däremot verkar det ju finnas hopp för att hon ska kunna springa med i spannet några gånger i veckan på kortare långsamma turer, och det vore ju underbart! =) Tyvärr har hon skavt ena tån på bakklon, tån är liksom för stor för klon är nog rätt normal egentligen...så det såg inte så skoj ut. Gakkon är ju en sån hund som aldrig någonsin talar om att hon har ont i stort sett, tyvärr...så det där sprang hon säkert med igår (det var nog då det uppstod) utan att visa nånting alls...=(


Torsdag är det dags för rehab igen efter löpuppehållet och det blir skoj att se vad experterna säger om henne nu när vi dragtränat rätt regelbundet i några veckor. Vad jag kan se så har det i alla fall inte gjort någon skada, men men...madamen visar ju som sagt var inte alltid vad hon känner. Har insett att min teori om att hon blir sämre i ryggen vid löp inte stämmer, inte denna gång iaf, eftersom vi tränat rätt hårt utan problem.


Har tusen saker att göra nu och mycket ska vara klart innan vintern, men samtidigt är det roliga saker och bra saker, därför hinner jag inte blogga lika mycket som vanligt nu på ett tag. Om 2 veckor börjar i alla fall skolan igen - blir jätteskoj! Har haft en underbar sommar men det blir kul att sätta sig iskolbänken igen nu när man har mycket mer elkunskap i baggaet. Tjingeling!

Presentation


Jag heter Kicki och bor med mina 7 draghundar och sambo utanför Boden. Vi lever för draget och underbara äventyr tillsammans!

Länkar

Tidigare år

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Augusti 2010 >>>

Senaste inläggen

Arkiv

Sök i bloggen

Besöksstatistik

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards