www.nukutvi.se

Alla inlägg under november 2010

Av Kicki - 11 november 2010 20:42


Gakkon och Rossi fick testa min huvudmassagare idag och båda två tyckte att det var riktigt mysigt. Kanske blev de även aningen smartare? Hjärnmassage kan ju aldrig vara fel! Efter en heldag på skolan blev det en kvällsslädtur med Veronica och fyra av hennes hundar! Vi körde 9 hundar och det var första gången på länge vi körde ihop. Vi trotsade allt och körde längs skidspåret, som ännu inte är sladdat och klart, men vi mötte ändå två skidåkare. Hundarna skötte sig fint, speciellt vid andra mötet, och gick förbi utan att vara nyfikna.



Även Giela såg riktigt glad ut och hundarna njöt nog lika mycket som vi. Silva var lite disträ i led och ville pinka lite här och var - lilla löptiken! Sen hittade hon sin hjärna och började lyssnade på oss lite mer.



När vi kom hem hämtade jag posten och där  - äntligen - hade våra 50 LED-lampor från Hong Kong kommit! Dessa ska hängas i hundarnas halsband för lite extra ljus och synlighet på mörka vinternätter, och nu finns det några att ta av dessutom...de har en tendens att försvinna ibland eller ge upp. 4 kr styck inkl frakt betalade vi och det är rätt överkomligt. Nu är det dags för lite mer studier inför morgondagens prov. Jobbar 7-11 på bästa stället J&B Elinstallationern och sen prov 12.50 Wish me luck!

Av Kicki - 10 november 2010 16:31

Idag har det snöat en del men mest bara blåst. När jag kom hemfrån skolan passade jag på att motionera lite hundar i dagsljus för att kunna ägna kvällen åt studier. Eftersom släden är trasig ännu, så kom jag på idén att åka plastpulka bakom Mintu, Silva och Kaela. Jag har ju gjort det tidigare men då bara med Mintu. 3 hundar kändes lite spännande men vad tusan - testar man inte så får man ju aldrig veta hur det skulle gå heller!


Småttingarna var sugna och sprang som tusan. Det blev jättebra ledarhundsträning idag eftersom vi inte alls svängde på de vanliga ställena utan tog helt nya vägar på många ställen där vi annars alltid gör likadant. Silva är en riktigt klippa i led! Jätteduktig! Även de andra skötte sig fint, men hon var den allra klarast lysande av alla stjärnor!


Hundarna höll vägkanten jättefint och gjorde allting så bra, men värre var det med pulkan! Jag har även testat den i pulkabacke och den är hopplös - svänger precis som den vill! Ibland gick det inte alls som det var tänkt, t.ex i klippet nedan (som för övrigt slutade med en liten vurpa!)...





Sen upptäckte jag att det gick riktigt bra att styra genom att trycka mot draglinan! Klockrent! Plötsligt kunde vi ta även snäva kurvor utan problem och allting flöt på mycket bättre! Vi körde en runda längs skogsvägarna och sen, när vi testat detta och kände att allting fungerade, så körde vi en runda i byn runt Skäretvägen, och avslutade vid vår jättefina lilla affär, Vittjärvs Lanthandel! Supermysig affär som har ett fantastiskt sortiment på sin lilla yta, mycket ekologiskt och närproducerat dessutom!



 Mintu, Silva och Kaela fick förstås vänta utanför. När jag kom ut med 2L mjölk var de pipiga och ville genast iväg igen och få sträcka ut små benen! Oj så kul detta var och oj så fint de skötte sig! Vi körde kring 7-8km ungefär, så det blev inte långt, men vi körde rätt snabbt och allting var ju lite annorlunda, så jag tror ändå att de är nöjda.



Hemma igen så mötte husse och för att fotografera hela ekipaget, men batteriet tog slut... Sådär satt jag i alla fall, i min pulka och frös om baken, medan hundarna sprang i en söt minisolfjäder, knutna till mitt midjebälte. Nu lagar min älskling stuvade makaroner och snart blir det middag! Sen djupdyk rakt ner i den analoga elektroniken tills ögonen ramlar igen!

Av Kicki - 8 november 2010 16:07

Alla som träffat Silva vet att hon förmodligen har en ganska liten hjärna. Ja alltså, mer kan ju inte rymmas! Hon har ett litet smalt huvud och ögonen sitter alldeles tätt! Dessutom älskar hon att äta sockar. Husse har för länge sen avskrivit henne som "dum" helt enkelt, men jag vet ju att min kära lilla ledarhund är en mycket smart och tänkande liten hund (efter alla gånger hon överlistat mig)!


Under eftermiddagen har Silva ätit ett rejält älgben i gamla hundgården, medan Mintu och Kaela fick varsitt i den nya (de vågar jag lämna ihop med ben när jag är hemma). Nu när det var dags att avsluta benätandet så var Silvas ben borta! Försvunnet! Lite jord på nosen skvallrar om att hon tänkt spara det till senare, men marken är ju helt frusen och jag har finkammat alla halmbäddarna (2 kojor, 1 vindskydd och så stora kojan i garaget) som hon haft tillgång till. Skickade in Mintu, och sen Kaela, för att söka men fick inga napp. Vad sägs om det? En hund som ordnar sökträning för sina polare?


Benet är inte återfunnet och den hundgården är ju nu "off limits", för 40cm grovt älgben kan ju inte bara försvinna från jordens yta? Eller? Silvas lilla hjärna har helt enkelt ännu en gång visat att den kan överlista oss alla...snart kommer husse hem så då får jag väl skicka ut honom på en sista sökning!   



Av Kicki - 8 november 2010 10:20

Vänskap är att värma varandra... däremot förstår jag inte riktigt varför de väljer det helt oisolerade vindskyddet när det är -10 grader ute... snart älgben till hundarna medan matte ska ägna dagen åt att plugga hårt!



Av Kicki - 7 november 2010 15:56

Idag gjorde vi oss redo för en liten slädtur här hemma i Vittjärv i snön som kom för nån dag sen. Igår kväll körde Yvonne och jag kring 3 mil med barmarksvagnen (Silva, Kaela, Mintu och Rossi var med) och kom hem först kring 01.30...men underbart var det! Yvonne hade dessutom med varm choklad! Vilken lyx! Idag selade vi på hundarna för en liten slädtur med bara mitt lilla gäng, och alla var taggade och sugna!



Silva vill komma ut FÖRST och kan småsura mot sina vänner ibland, även mot sin kära syster som här får en tass i ansiket. Som tur är så är det inga allvarliga surheter.




Jätteskoj att se att Gakkon så taggad och glad igen! För var gång man kör så ser man mer och mer av "gamla" Gakkon som levde för sitt arbete framför släden! Idag fick hon gå i point med Mintu, bakom ledarhundarna, för vi skulle börja och avsluta med en sträcka längs Vittjärvsvägen och småsystrarna håller kanten riktigt fint nu... men det litar jag inte alls på att Gakkon gör. Hon väljer den väg som hon tycker är bäst!



Kloka ledarduon! Silva var en klippa i led idag!



Äntligen på gång! Helt underbart att vara ute men snön täckte sten och grus sämre än jag väntat mig. Efter en stund började dessutom Gakkon att markera lite av sin hälta igen.  Vi körde in efter en liten grusväg där 2 personer och en liten hund promenerat. När vi mötte dem på lite avstånd beslöt jag att vända eftersom Gakkon inte såg helt pigg ut. Jag kommenderade Silva att vända och hon vände så fint...


...enda problemet var att Gakkon stod som en betongsugga i andra led och tittade på människorna och den lilla hunden och ville INTE vända. Lilla Silva hade inte mycket att säga till om där, för Gakkon är betydligt mycket tyngre och minst lika envis. Så jag fick hjälpa dem lite på traven, men tyckte ändå att Silva var duktig som direkt försökte vända spannet på kommando trots att vi hade någonting väldigt spännande framför oss.



På vägen hem körde vi efter Vittjärvsvägen igen och småtjejerna höll kanten så fint. Skönt att det börjar fungera bra (nääästan alltid)! Gakkon haltade smått när vi kom hem men inte mer än att det slutade när hon kom ur spannet. Hon har ju hängöron och om hon haltar så syns det nästan tydligast på öronen - de börjar svänga i fel takt så att säga! =( Nu blir det vila för henne eftersom det tydligen inte bara var en engångsföreteelse. Ännu värre var det med släden...



Vi körde bara 5 km eller nåt sånt, helt ynkligt, men ena belaget fick tydligen rejält med stryk ändå. De har hängt lite löst (alltså den vita plasten hängde löst från metallskenan där den egentligen ska sitta fast) men det brukar ju fungera ändå. Jag hade tänkt mig att den skulle få hänga kvar där tills det kommer mer snö och är dags att byta belag... Nu klövs det på mitten och även skenan fick rejält med stryk... =( Med tanke på att Gakkon haltade och att vi körde så enormt kort, så var det här nästan en slädtur där man började fundera på om den kostade mer än den smakade...men bara nästan!



Men även om släden är trasig så blir man så glad av att pussas med de älskade hundarna. Så den sorgen är redan glömd!




Underbara lilla Silva som är så knasig men en så klok ledarhund! Nu väntar lite plugg, en kvällspromenad och  lite annat smått och gott. För Gakkons del väntar vila och så hoppas vi att problemet inte var värre än så. Ha det gott vänner!




Av Kicki - 6 november 2010 18:54

Eftermiddagen spenderades hos bästa Tomas i Öjebyn med Marika och hennes söta dotter Lovisa. Vi tittade på hundar och självklart på Selmas söta valpar - Silva och Kaelas halvsyskon! De var riktig fina och trevliga, och sen fick vi gott fika dessutom! En härlig dag och nu ska jag spendera resten av den med min älskling Lars och kära vän Yvonne! Perfekt!





Av Kicki - 6 november 2010 09:25

Ikväll är det äntligen dags för barmarksträning med Yvonne och hennes gäng igen! Hon fick ju en halt hund och en med avsliten trampdyna (väldigt bortnött iaf) sist och sen dess har vi inte kört tillsammans eftersom gänget blev för litet för längre turer. Nu är det dags igen! Yay! Ikväll när hon slutar jobba så tjöööööör vi!



Igår kväll körde jag mitt lilla gäng med bilen igenom snön som dalade från himlen - snöade rejält! Vi körde 7km i långsamt tempo, med Mintu och Gakkon i led. Den tråkiga biten var att Gakkon markerade lite på vänster fram (tror jag), precis som hon gjorde för ett tag sen när vi körde släde i Harads. Detta känns inte riktigt relaterat till ryggen och skavsåren hon har på tassarna sitter ju bak... så lite nervös blir man allt. Men alla var taggade och glada och skötte sig i övrigt finfint!


På bilden ni ser ovan har jag ju glasögonen på mig, som vanligt, men den 17/11 hoppas jag kunna kasta dem i en mörk låda och se världen igen! Då blir det operation!!! =)


I torsdags var det rehab för Gakkon och Mintu. Gakkon har ju sett så fräsch ut på sistone (innan hältan) och gick jättefint. Mintu gick på rullbandet i vatten för andra gången nu. Förra gången blev han ju livrädd en stund (aldrig sett honom rädd annars!) men fann sig efter en stund och släppte det... inga negativa minnen var kvar för nu knatade han glatt in i duschen, in i badet, och knatade på jättefint! Dessutom kan han både gå och TUGGA godis samtidigt! Gakkon åker bak en halvmeter på bandet varje gång hon får nånting i munnen... han envisades med att passa men fick ett rejält styrkepass och uppförde sig helt perfekt i vattnet! Dessutom började det smidas planer om att åka till Jäkkvik och köra släde/jaga i vår... =D


En annan glad nyhet igår var i alla fall att jag fick min almanacka för nästa år! Jag har beställt från personligalmanacka.se i flera år nu och är supernöjd. Nu i år kan man dessutom lägga till egna bilder fram och bak, och sen förra året finns alla mina födelsedagar och annat man vill minnas sparat i deras databas så det räckte med en knapptryckning för att få in dem i den nya kalendern, fast alla har blivit ett år äldre bara... =) En jättebra julklapp dessutom! En annan nyhet för i år är att den finns i 3 olika storlekar!



Idag ska Marika och jag åka ner till Piteå och hälsa på världens snällaste Tomas och hans hundar. Äääääntligen får jag se Selmas valpar (som är 2-3 månader nu ungefär)! Selma är en helt underbart mysig och duktig draghund (med bl.a Bronx bakom sig) och mamma till Silva och Kaela, samt farmor till Mintu. Blir skoj att se hennes nya småttingar och resten av tjocka släkten! Dock kan jag bestämt påpeka att jag INTE ska ha nån...tror faktiskt inte ens att de är till salu - för detta lilla gäng har husse Tomas stora förhoppningar på!


Avslutar med en mindre rolig grej. Hittade en liten knöl på Giela igår, ungefär påmagen men inte vid något juver, sitter inte i skinnet utan fast i "kroppen"... ja som ni ser så är det full rulle. Hoppas hinna sy klart kapellet nu i helgen, nu är alla "bitar" klara och ska "bara" sys ihop och så ska ju dragkedjan dit. Dessutom behövs det tid för plugg eftersom vi har elektronikprov på fredag, så det blir nog en date med bästa klasskompisarna Johan och Per innan måndag också!


Av Kicki - 3 november 2010 19:58

Nu har jag tagit mig samman och skrivit en liten ordlista (jo den är väldigt liten än så länge) under "Draghundstips" så att det ska gå att tyda vissa inlägg lite bättre. Tanken är att bygga ut ordlistan allt eftersom så att där ska finnas en lite mer fullständig ordlista på draghundsord. Kom gärna med förslag på annat som ni tycker kan behöva stå där!


Har fixat lite andra småsaker också, men känner att det gått lite väl snabbt på sistone så det kanske inte är så snyggt, eller alltid till 100% genomtänkt, men tanken är att förbättra dessa nya sidor med tiden.


Presentation


Jag heter Kicki och bor med mina 7 draghundar och sambo utanför Boden. Vi lever för draget och underbara äventyr tillsammans!

Länkar

Tidigare år

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6 7
8
9
10 11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23 24 25
26
27
28
29
30
<<< November 2010 >>>

Senaste inläggen

Arkiv

Sök i bloggen

Besöksstatistik

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards