www.nukutvi.se

Alla inlägg under juli 2010

Av Kicki - 15 juli 2010 22:13

Idag efter jobbet tog jag en tupplur och vaknade utan att förstå var jag var eller varför telefonen envisades med att väcka mig (samt att jag inte förstod hur man stängde av den eller snoozade)...*S* Kändes som början på en katastrof men det rätade upp sig! Gick ut och snickrade klart lilla vindskyddet som med alla lager panel, foder och knutar och allt väger 1 ton minst! *s* Men det blev riktigt fint och rejält! Alla hundar kastade sig förstås in i den och upp på den medan jag försökte ställa den på rätt plats och fylla den med halm. Att fylla halm är en enormt spännande aktivitet som alla unghundarna ivrigt deltar i (helst PÅ)!


Invigningsmiddagen tillagades ute på gräsmattan.


Kaela och Silva kastade ut sina morötter innan de kastade sig över torrfodret...


Igår hade vi ju rastgårdsdate hos Veronica med alla 12 hundarna (men inte kameran) och på vägen hem hittade jag en perfekt pink-sten till Mintu! Den fick åka med hem och baxades in i hans hundgård, så nu har han en egen sten att pinka mot så han slipper välja onaturliga toaletter. Den är nypinkad för kvällen (efter att bilden togs) så det ser ut att fungera.


Mintus pinksten


Anledningen till invigningen, det nya vindskyddet! Trallen som sitter runt kanterna blev över när jag gjorde trallgolvet (som den står på) och det vita är brädor som vi köpte för att göra badrumstak, men de blev inte som vi tänkt oss så vi fick köpa nya...helt perfekta att ha dem till detta! Eftersom golvet under är lite snett fick jag pallra upp kojan i högra hörnet som man ser här (så allt ser mer snett ut än det är)...=/


Mintu och Rossi i kojan (Rossi ville snabbt göra den till SIN fastän hon inte bor i den hundgården speciellt ofta), och Kaela på taket. Nu när jag tittar ut ligger Kaela på taket och Mintu där i, verkar fungera bra för sitt syfte!


Härligt att äntligen få den klar och om jag får säga det själv så blev den riktigt fin med tanke på att jag varken använt tumstock, vattenpass eller nån vinkel...Just nu laddar jag min mp3-spelar för att kunna njuta av Muse underbara album "Resistance" även imorgon....Ahhhhh....=) Gonatt med er alla!

Av Kicki - 14 juli 2010 17:40

Visst är det typiskt? När det är som allra varmast och kvalmigast så längtar man som allra mest efter att få sätta igång förberedelserna inför vintern. Släden ska fixas, hundarna ska tränas...ja det sistnämnda får ännu vänta ett bra tag för jag ser ingen som helst anledning eller mening i att träna hundarna i denna värme, både farligt och onödigt. Det finns ändå gott om tid innan snön kommer och det finns spår att köra på mer än korta sträckor.


Vindskyddet till hundgården är nästan klart, bara taket fattas, och det blir riktigt fint! Rejält dessutom, som mina byggen brukar bli (inte snyggast, inte rakast - men rejälast!). Snart är det i alla fall dags att börja öka matransonen till hundarna och ställa in deras magar på vintermat och få på dem lite lagom hull inför höstsäsongen. Alla selarna ska tvättas nån sväng till, linorna knytas, ja i slutändan brukar det blir så att man är rätt tacksam för hösten ändå så att man har tid att fixa iordning allt.


Nu ska jag och hundarna åka till Veronica för en rastgårdsdate med alla 12! Blir skoj! Dessutom har vi en massa skvaller att skvallra som vanligt! Fick dessutom en glad överraskning då jag fick pengar från Folksam för Gakkons rehab,hade fått för mig att jag inte skulle få nåt men vips så kom det! =D

Av Kicki - 11 juli 2010 12:41

På morgonen har Gakkon och Rossi fått en långpromenad men det var rejält varmt för dem redan då. Har ju förresten glömt att berätta att Rossi varit till veterinäen pga sitt idoga kissande och det visade sig att hon har kristaller i urinen så nu blir det specialfoder ett tag så att de inte förvärras. Gakkon var med och körde sitt vanliga gympapass och Rossi var fan club. När vi var klara skulle Sanna rengöra en del av maskinen (vi var sist för dagen och helgen) och tappade en stor metallgrej i golvet så det ekade i det lilla kakelklädda rummet! Rossi var tuff - hon stod bara kvar nån meter ifrån och tittade! Imponerande! Jag hade väntat mig att hon skulle springa iväg och gömma sig.


Jag har även gjort en oväntad upptäckt i hundgården. För några dagar sen såg jag lite fågelfjädrar ute på marken, och nån dag senare när jag gick in i hundrummet i garaget luktade det död och förintelse! Där inne låg hen ihoptorkad och lite skamfilad men mycket död Björktrast (?) i halmen. Misstänkta mördare är Giela, Silva och Rossi (de enda som varit där). Konstigt nog hade ingen bemödat sig med att äta den, eller ens gräva ner den eller lägga undan den...? Första gången nåt sånt händer här.


Idag skiner solen och vi får snart besök, innan dess ska jag städa lite här inne. Hundgården blev avspolad idag och jag förde en ojämn kamp mot jorden som småttingarna gräver upp över stenplattorna. Spolade av trallen och alla plattorna och kojorna osv men innan jag var klar hade Mintu grävt upp mer...*s* Fint blev det i alla fall.


-Kom och lek med oss Mintu!


Blåa badkaret står ute men ingen verkar vilja bada...det finns faktiskt 3 hundar till i hundgårdarna just nu men de håller en lägre profil...


Lika som bär?


Lite släktskap kan man nästan skönja. Kanske hinner snickra lite också, annars väntar vi på god middag i Trångfors hos Lars föräldrar ikväll. Sen börjar arbetsveckan igen, helgerna går snabbt!

Av Kicki - 10 juli 2010 23:34

Idag fyller Lars storasyster och pappa år - Grattis till er bägge! Efter en behövlig sovmorgon (min älskling jobbade natt stackarn) fikade vi gott hos det yngsta födelsedagsbarnet och så passade jag på att fota hennes vackra katter Ego och Dante allt vad jag hann! Ljuset var lite svårt (inomhus) men det blev ändå några bra bilder, och nån enstaka som jag blev riktigt rejält nöjd med! Bloggen är ju lite för smal och kommer nog att kapa lite i kanten på bilderna kom jag på nu...hmm..jaja...ni missar inget väsentligt.


Dante ser lite tokig ut


Så här vacker är han egentligen!


Dante leker med Lars.


Ego


Som synes är han ruggigt vacker han med!



Efter det har Mintu och Kaela fått en långis och de kan VERKLIGEN INTE gå i koppel! Midjebälten är verkligen underbara! Efter 20-30 minuter lugnar de ner sig och blir mer hanterbara (så länge inget enormt intressant dyker upp), men de är ändå inte alls i klass med Gakkon när hon var ung - hon var värst!


Efter en liten paus här inne gick jag samma sväng med Giela och Silva och det är så enkelt och trevligt och lättsamt...Silva är en så himla rolig och finurlig hund, en av de smartaste hundar jag känner - även om hon äter sockar och inte kan öppna hundluckan i hundgården inifrån. Nu ska här diskas och städas lite inför morgondagen då jag hoppas få tid att bygga lite hundkoja igen. Todilooo!

Av Kicki - 7 juli 2010 22:38

Nu ikväll efter jobbet hade vi rastgårdsdate hos Veronica, men jag ljög lite nyss, det var bara 11 hundar för Sälka ville inte vara där med oss. Först lite bilder från förra helgen:


Silva på Boden Alive - yeah!


Min älskling och min älskling!


Nu kommer bilder från rastgårdsdaten!


Vackra Kenai!


Hans vackra bror Kodiak!


Även Miksi sprang för oss idag!


Kodiak gör en rolig min när han springer bakom Silva och Kaela.


Kaela!


Kaela igen!


Mintus bror Nooki!


För var gång vi har rastgårdsdate går allting lugnare och bättre till, och nu börjar det kännas riktigt avslappnat egentligen - kul! Dessutom har vi ju alltid en massa saker att surra om!


Sen åkte Lars och jag till Yvonne och Fredrik för att surra och titta på valparna som Atena fått! 7 stycken 2 veckor gamla tikar som var vansinnigt söta men NEJ jag ska inte ha nån! Dock måste man hälsa på och titta och pussa när nån man känner får småttingar.


Hela gänget samlat, gullisar!


Sjukt söt man kan vara!


Nu ska jag sova så man orkar med arbetsdagen på tvätten imorgon. Har kommit på att jag trivs med kabelstegar - älskar dem! Vilka underbara saker de är, vill jobba med såna! *s* Gonatt!

Av Kicki - 5 juli 2010 22:28

Helgen var fullsmockad med grillfest, tjejfest, miniracing och hundaktiviteter. Först kommer lite bilder från Boden Alive i lördags:


Många bilar på banan och mycket publik - miniracingklubbens monter på Boden Alive blev riktigt lyckad i år igen!


Silva var med dit och skötte sig så fint.



Äntligen är trallgolvet klart! Eventuellt blir det lite mer trall, eller så känns detta lagom, vi får se. Blev lite virke över också så jag funderar på att göra ett vindskydd till för de brukar vara populära. De gillar ju att kunna gräva gropar osv så just nu känns det här helt lagom.


Vi har haft en riktigt fin sommarkväll men nästan 20 grader varmt! Småhundarna hade dock myror i benen och behövde få springa lite så vi körde varsin dragsväng (Mintu och Kaela, Rossi och Silva) med dem i lugnt tempo så att de skulle få göra av med lite fysisk energi, även om det egentligen är alldeles för varmt för sånt nu. Alla blev glada och nöjda och sen njöt vi av den fina utsikten över ängen när solen började gå ner! Hjärngympa i all ära men huskies behöver få använda benen också!


Det är så mysigt att sitta där ute med hundar överallt och gosa och mysa. Nu ikväll har vi klippt klor (vilket jag slarvat med sista månaden märkte jag) och idag stod alla utom Gakkon på kö och ville få sin manikyr. De står på rad och när en är klar så är det bara att ta nästa och lägga på rygg i knäet och så ligger de där och myyyyser medan de andra väntar på sin tur. Sötisar!





Imorgon kallar jobbet igen, ska vara på Tvätten och fortsätta med jobbet att koppla in en stor ångpanna. Riktigt skoj! Där går kabelstegar kors och tvärs och det är kanske 50 (?) kablar som ska in i ett skåp och sen ut till olika små motorer och givare och annat! Häftigt ställe men kring 35 grader varmt på vissa platser....*dropp dropp*


Tjingeling!


Av Kicki - 4 juli 2010 23:39

Efter några dagars tystnat skriver jag nu lite kort så att ni ska veta att vi lever och mår bra! Sista veckan har gått åt till hundar, Boden Alive, bio, hundgårdsbygge (äntligen klar med trallgolvet som blev superbra!) mm. Allt väl helt enkelt! Nu - SOVA!

Presentation


Jag heter Kicki och bor med mina 7 draghundar och sambo utanför Boden. Vi lever för draget och underbara äventyr tillsammans!

Länkar

Tidigare år

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10 11
12
13
14 15
16
17
18
19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2010 >>>

Senaste inläggen

Arkiv

Sök i bloggen

Besöksstatistik

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards