www.nukutvi.se

Alla inlägg den 29 mars 2013

Av Kicki - 29 mars 2013 21:26

Idag fick Giela följa med på sin första "fjälltur" på länge. Jag minns inte riktigt när hon senast var ovan trädgränsen men det var nog rätt länge sen då hon inte varit med på de lite mer fysiskt krävande turerna de senaste åren. Även om sträckan inte är lång så blir det ju tyngre att klättra så pass mycket uppför och strapatser i spannet är inget som lockar tant. Att springa lös däremot är mycket roligare även om det egentligen innebär samma sak... Nu var hon med - men åkte i släden nästan hela biten förstås. När hon väl tjatat sig till att springa så svepte hon fram som en vind och älskade var sekund.



Silva tar sats för att attackpussa Giela



Glad tant


När vi kom upp mot fjället började det snöa på oss - inte riktigt det väder vi hoppats på kanske.




Vi fortsatte över fjället och ner i ravinen på baksidan där det finns några riktigt fina grillplatser med lä och bra solläge. Förutom mitt gäng körde sambon skoter, och syster och en kompis+hund kom på en annan skoter. Mums med grillad korv!


Silva kände sig förstås uttråkad efter en stund och började döda en fjällbjörk


Mintu


Fina Shiro - kompis med Giela men har inte träffat resten av spannet


Silva lutar sig mot Rotax - visst ser han lite mallig ut?


Efter korvgrillning och surr åkte vi sen hemåt. Vädret växlade mellan snö/hagel, sol och bara mulet. Giela såg lite stel ut när vi körde iväg, och jag funderar på om det kan bero på hennes täcke. Eftersom hon fällt ur så hårt nu fick hon ha ett värmetäcke istället för Back on Track. Det var länge sen hon såg stel ut så att vi lade märkte till det så tydligt. På vägen hem fick hon därför på sig BoT utanpå det andra täcket och fick trava de sträckor hon ville, i lugnt tempo. Efter en stund såg hon mjukare ut igen och jag hoppas att det var rätt val att låta henne springa lite för att mjuka upp sig.




  



På väg hemåt igen




Nu ska hundarna kvällskissa och sen är det dags att sova! Imorgon blir det slädkörning av nåt slag, eventuellt på Gardfjället som vi ser när vi tittar ut genom köksfönstret (fast det ligger ganska många mil bort egentligen), eller så blir det härikring byn. Gonatt!



Presentation


Jag heter Kicki och bor med mina 7 draghundar och sambo utanför Boden. Vi lever för draget och underbara äventyr tillsammans!

Länkar

Tidigare år

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9 10
11
12
13
14
15
16 17
18
19 20 21
22
23 24
25
26
27
28 29
30
31
<<< Mars 2013 >>>

Senaste inläggen

Arkiv

Sök i bloggen

Besöksstatistik

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards