www.nukutvi.se

Alla inlägg den 16 mars 2013

Av Kicki - 16 mars 2013 22:19

Idag kom vi oss äntligen iväg till nya och till stor del okända spår efter att mest ha kört på spåren kring Vittjärv denna vinter. Visst är de fina, men lite omväxling är ju kul både för hundarna och oss som kör. Vi körde en runda på 2-2,2 mil nånstans från Överstbyn via Gunnarsbyn, Sörbyn, Lassbyn och sen hemåt igen. De tre spannen ihop var dessutom härligt brokiga, vi hade 2 renrasiga sibbar, 1 malamute, 1 laika, 1 norrbottensspets, 1 halvschäfer, 1 akita, och så ett gäng huskyblandningar förstås. Söta Nalle var norrbottensspetsen som hängde med - gudomligt söt och en riktig fighter som såg ut att stortrivas i selen!




Mina hundar är lite knasiga...att ha kända eller okända spann bakom sig bekommer dem inte direkt. De spannen kan köra nära eller på sidan utan att det gör så mycket, men hundar FRAMFÖR (dvs inte i andra spann) är superintressanta och svåra att passera snyggt. Vi är kvar i den lite onda cirkeln där vi tränat för lite då vi sällan möter folk/hundar, samt att vi haft otur på sistone och mött några lösa hundar som sprungit in i spannet. Idag passerade vi två promenerande hundar och ingen av passagerna blev perfekt. Hundarna (främst Kaela) hade plötsligt fått hjärnsläpp och trodde att "vänster!!!" betydde "gå höger och hälsa på hunden". Vi hade förstås säkerhetsavstånd så att ingen nådde fram, men ändå...

  

Hur svårt ska det behöva vara liksom? Å andra sidan så är det ju faktiskt en rätt svår grej när man har hundar som gillar att träffa andra och har intresse av det. Speciellt när hela spannet är sånt...hmm... Nåja, vi tog oss förbi med någon slags ära halvt i behåll efter lite strul och tysta svordomar.



Supersöta Nalle - samma face som en avlad draghund - samma glädje!


Puss på dig kompis!


Som ni ser var Mintu och Kaela inte 100% smarta idag...*s*




Nalle


Varga, som är kullsyster till Nalle, min egen Nalle alltså.


Glädje!


Av de 12 hundar som var med idag var nog lille Nalle ivrigast och när vi stannade talade han om att vi borde fortsätta!



Stor kille och liten kille


Varga


Puss på dig storebror!

Detta är vad jag kallar skoterbro!


Stora Nalle



Vi hade fina leder hela vägen runt. =)



Snyggaste malamuten Nanook, som just nu är "naken" och urfälld och ser lite mindre ut än vanligt


Wihoooo!


Rossi



Silva


Sista biten hem åkte Marikas dotter med på släden - like a pro!


Vi fick en fin tur men detta verkar inte vara min dag idag. Förutom att passagerna gick lite trögt så ramlade jag och fumlade med släden flera gånger och flög runt lite mer än jag brukar...slog i knäet så att det är ömt och svullet (inte själva knäet eg. utan just ovanför) och väntar mig ett stort blåmärke. Jag kände mig smått kaotisk helt enkelt! Hundarna skötte sig fint förutom passagerna, det var snarare släden och jag som inte var helt synkade för en gångs skull. Nåja, blir att sova på saken! Imorgon kör vi på hemmaspåren och så ska tant få sig en långpromenad. Dessutom är jag lite nyfiken på hur pass blått knäet kommer att bli...*tihi*



Av Kicki - 16 mars 2013 08:23

Idag ska vi köra med Marika, Lisa och eventuellt nåt mer spann. Blir kul att komma bort från hemmaspåren lite grann och kameran är självklart med. Dessutom st Det ut som att vi får hyfsat fint väder!

Presentation


Jag heter Kicki och bor med mina 7 draghundar och sambo utanför Boden. Vi lever för draget och underbara äventyr tillsammans!

Länkar

Tidigare år

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9 10
11
12
13
14
15
16 17
18
19 20 21
22
23 24
25
26
27
28 29
30
31
<<< Mars 2013 >>>

Senaste inläggen

Arkiv

Sök i bloggen

Besöksstatistik

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards