www.nukutvi.se

Alla inlägg under februari 2013

Av Kicki - 8 februari 2013 16:58

Nu är klamren borta och vi fick glada nyheter, tumörerna som togs bort var inte elakartade! Riktigt skönt att höra, och ännu en gång fick fjant beröm, för hon var så duktig och låg helt stilla medan alla klammer togs bort med tång. Skönt med goda nyheter!

Av Kicki - 8 februari 2013 14:22

Rossi och Giela har hängt med på stan idag. På lunchen gick vi en promenad ute i norra hamn i Luleå ihop med en kollega. Lilla fjant tyckte att det var lite läskigt men klarade det ändå rätt bra. Hon klarar faktiskt stadsmiljöer mycket bättre nu för tiden. Giela njöt förstås av varje steg - nya hundar att lukta efter och njuta fläckar att kissa på!

Av Kicki - 8 februari 2013 07:47

Inatt när vi och de sex andra hundarna sov gick Rossi runt i sin tratt och flyttade grejor. Vattenskålen väger kring 1,5 kg men det hindrade henne inte från att bära in dem i hundrummet. Apporteringsträningen går däremot trögt. Att bära saker när nån ser på är läskigt, även om det bara är små lätta saker. Knasiga lilla hund.

Idag är Rossi och Giela med i bilen för snart är det dags att ta stygnen!

Av Kicki - 7 februari 2013 22:50

Efter en massa ärenden på stan tog vi en lugn innekväll med benmys för hundarna medan jag diskade och städade lite. Silva ville också tränga in dig men rymdes inte riktigt. Hade tänkt hinna köra hundarna med tiden tog allt slut så det får vi spara till imorgon. Har vi tur kanske det är lite varmare då också... Verkar dock bli en kylig helg.

Av Kicki - 6 februari 2013 18:49

Idag testade husse att ta av Rossi täcket men hon kliade med bakbenet så nu är täcket på igen. Så länge klamren sitter kvar på såret får hon fortsätta vara lite missnöjd helt enkelt. :/

Vi tar en lugn kväll och skottningen får vänta för det är-22 ute och jag kände mig aningen snuvig idag. Sambon har precis återhämtat sig från sin megaförkylning så jag vågar inte chansa.

Av Kicki - 5 februari 2013 21:49

Kvällens korta slädtur med tant Giela blev inte lika succeartad som den förra veckan. Hon och jag var ute med sparken en runda igår så jag vet inte om hon var lite tröttare nu ikväll? Eller så kanske det helt enkelt var lite för mycket nysnö? Tant såg glad ut men hon hade inte samma fart i benen som senast, och sprang mest bakom släden hos mig. Hon hade som vanligt på sig sitt Back on Track, samt en reflexväst och ett blinkande halsband.




Tant i blinkande halsband vid en av medarna


Rossis sår fortsätter att läka jättefint, men i söndags upptäckte hon att hon kunde klia såret med baktassen så det blev ett snabbt beslut att stoppa in henne i ett täcke. De tunnaste täckena vi har är Back on Track, så hon får knata runt i det dygnet runt nu för att skydda såret från rivande klor. På fredag ska klamren tas loss och tratten tas bort, och Rossi längtar nog lite grann...jag har försökt förklara för henne att det närmar sig!


Imorgon hoppas jag komma hem till en tomt som INTE behöver skottas! I så fall ska jag istället ta med storspaden in i hundgården och skotta rent kring alla dörrar och kojor. Vips så har vissa av dem snöat igen så att de inte går att öppna helt. Nåja, det är ju inte riktigt läge att klaga. Ju mer snö vi får nu, desto större chans har vi ju till en härlig vårvinter. Nu - mata hundarna och sen sova!


Av Kicki - 3 februari 2013 19:53

Är du klar snart?


Idag fick vi en härlig men lite kall tur i strålande solsken - tack var min underbara sambo! Jag var själv supertrött efter en alldeles för kort natt och somnade på soffan före lunch. Lars frågade om jag verkligen ville sova med tanke på att solen sken ut, men jag var så trött att jag sa att jag måste sova...bara lite... Han lovade att väcka mig och tur var väl det - annars hade jag nog sovit fortfarande! Efter en stund väckte Lars mig och såg till att jag inte somnade om (telefoner och alarm kan man ju snooza förbi), värmde lunch åt mig och såg till att jag inte somnade igen. Vad skulle jag göra utan honom?


Efter en stund var jag istället riktigt pigg och skyndade mig att packa kameror och grejs för en slädtur med de 5 yngsta. Vi körde ca 2 mil gissar jag. Bara 5 mil denna helg (fredag-söndag), men å andra sidan har föret varit så pass tungt att hundarna ändå fått rejält med träning. Hoppas dock att vi kan klämma in några längre sträckor nästa helg. Nu - bildbomb från idag:





Rotax, sibben som ser ut som en Malamute ibland!



Nalle


Silva



Idag var Mintu och Kaela lite tröga ibland...ja ni ser ju på bilden! *s*





Himmel och elledningar





Vi körde en extra sväng nere på älven och där kändes det riktigt kallt. Hundarna fick fin ansiktsfrost. Var kring -12 när vi åkte ut (tror jag) men snarare -20 när vi kom in så det var inte underligt att vi frös lite med tanke på klädsel mm.


Rotax har färgat håret


Hemåt


När vi kom hem var jag ganska frusen - men mycket glad! Riktigt vackert ute idag. Hade tänkt klippa hundarnas klor idag för det var nog 2 veckor sen sist (dvs. dubbelt så länge som jag vill att det ska hinna gå) men med tanke på temperaturen får det vänta till imorgon eftersom jag tänkte göra "uteklipp" nu när Rossi är trattad.


Rossis sår fortsätter att läka väldigt fint och nu kliar det inte lika illa heller. På fredag ska vi ta bort klamren som håller ihop såret, och jag tror vi kommer att kunna ta bort tratten direkt då också, eftersom det läker så fint. Först en ny arbetsvecka!


Presentation


Jag heter Kicki och bor med mina 7 draghundar och sambo utanför Boden. Vi lever för draget och underbara äventyr tillsammans!

Länkar

Tidigare år

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18
19
20 21 22 23 24
25
26 27 28
<<< Februari 2013 >>>

Senaste inläggen

Arkiv

Sök i bloggen

Besöksstatistik

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards