www.nukutvi.se

Alla inlägg den 30 juli 2012

Av Kicki - 30 juli 2012 23:34

I min bekantskapskrets har ALLA skaffat valp senaste året. I mitt träningsgäng så är det minst 7 valpar som tillkommit sista halvåret...säkert nån fler jag glömt! En av dem är söta lilla Trolla:



Idag åkte vi ut för att köra sök och spår, men luften var varm och kletig. =/ Rossi var den enda som fick köra sök av mina hundar, just för att kletig värme brukar påverka dem rätt mycket, och hon vimsade lite hit och dit men fick en kort och förenklad version att jobba med. Silva vågade jag inte testa med i den här värmen, hon är nog lurig när hon är PIGG å inte blir det bättre när hjärnan blir bli överhettad.


Alla utom Rossi fick alltså spåra istället, 4-500 m nånting och i spåret fanns massvis med blåbär och hjortron..mums! Jag var lite rädd att alla skulle stanna och äta men det var bara en enda hund som gjorde det...vem tror ni? Silva förstås...


En annan väldigt söt sak vi fick se idag var Corgin Vattuskräcken som satt vackert! Inte varje dag man ser en hund med den kroppskonstruktionen som sitter vackert som  en liten staty! En riktigt cool hund!



Värmen gjorde att jag inte kunde ha bilen stängd så Silva, Rotax och Kaela fick sitta på stake-out i skogen bredvid bilen eftersom de inte rymdes i buren där bak. Längtar verkligen tills husse svetsat nya bilburen färdig - längtar massvis!



Under dagen var jag lite rädd att allt knatande i skogen skulle ge förkylningen ny kraft men än så länge känner jag mig stark! Imorgon blir det promenad på stan med nån fyrbent vän, och kanske sällskap om vi har tur. Ser ut som att det ska bli riktigt varmt, så det kändes bra att vi hann ut och spåra idag.


Just när det börjar vara varmt och kladdigt ute så slår det snart om till augusti... dvs...höstträningen ska börja planeras snart. Eftersom vi har spåret att sysselsätta oss med tänker jag inte ha nån brådska igång i år. Det finns ändå gott om tid att få igång konditionen innan snön och framför allt skoterlederna kommer. Tyvärr verkar det inte som om träningsvagnen hinner bli kvar den här hösten, så vi får nog köra på enligt tidigare säsonger...men det fungerar ju bra det med! Ojojoj...hjärtat slår allt några extravolter när man låter sig själv tänka på det, höstmörker, kall hög luft, och ivriga skrikande hundar... yay!

Bilder · Spår · Sök

Presentation


Jag heter Kicki och bor med mina 7 draghundar och sambo utanför Boden. Vi lever för draget och underbara äventyr tillsammans!

Länkar

Tidigare år

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2 3 4
5
6
7
8
9
10
11
12 13
14
15
16
17
18
19
20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2012 >>>

Senaste inläggen

Arkiv

Sök i bloggen

Besöksstatistik

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards