www.nukutvi.se

Alla inlägg den 9 juli 2012

Av Kicki - 9 juli 2012 18:36

I fredags morse packade Lars in oss i bilen och åkte mot Kallax, för avfärd 07.25 mot Arlanda. Vi bodde på hotell vid Hötorget och hade en riktigt härlig helg med en massa äventyr. Vi åk massor med god mat, tittade på Vasa, Slottet, Gamla stan, å en massa annat. Nya kameran (Canon G12) fick följa med och fångade bland annat de här söta hästarna nära Riksdagshuset.






Vi mötte även en massa söta hundar, bland annat en gudomligt söt liten Shiba-valp på ca 11 veckor... =)



I fredags kväll träffade vi vår vän Monica som vi inte sett på flera år! Hon och de söta border collisarna var ju upp på besök en sommar för 3-4 år sen, så det var ritkigt kul att ses igen! Vi träffades på restaurang Shanti nära Medborgarplatsen och det kändes då som att Lars å jag gått en hel dag för att komma dit...vi gick ju så mycket kors och tvärs och vilse... Så här söta var Sultan och Flicka i alla fall, två mycket trevliga border collies som höll sig lugna och fina även mitt inne i stan på stadsbesök.




Monica menade att Flicka inte ville bli bra på kort speciellt ofta, men visst är hon rätt söt ändå? De pigga små ljusa ögonen var helt underbara att fota och just då önskade jag faktiskt att systemkameran hade varit med. Sen följde Monica oss nästan hela vägen hem genom stan, och när hon visade oss den raka vägen så var det faktiskt inte alls så långt hem till hotellet...*s*


Lördag kväll var det sen äntligen dags för resans höjdpunkt - konsert på Globen med Pearl Jam! Vi kunde inte riktigt fatta att det var sant förrän vi satt på plats och de började spela - riktigt coolt! Vi satt på A-läktaren, alltså längst ner men längst bort, å såg hela ljusspelet å scenen rakt fram, men efteråt enades vi om att ta ståplats nästa gång...hade varit kul att komma ännu närmare.



Konserten var riktigt bra och verkar till å med ha fått full pott i alla recensioner, såväl i Expressen som Aftonbladet (å i de kretsarna verkar det ju annars vara mer "rätt" att inte riktigt gilla Pearl Jam). Känslan får man ju aldrig på film, men jag kastar in lite filmklipp i alla fall. Allra första låten ut var en av mina stora favoriter, "Elderly woman behind the counter in a small town".



Eddie Vedder bjöd på ett riktigt härligt mellansnack på svenska!



"Amongs the Waves" i en väldigt skakig filmning...


"State of love and trust" gjorde sig riktigt bra live!


"Better Man" med riktigt seriös allsång i början!


Mot slutet sprutade svetten och Globen kändes nästan litet och mysigt i allt det mäktiga. Alive! 


När ljuset tänds så drog de av Rocking in the Free World av Neil Young och Yellow Ledbetter! 


Efter 30 låtar och nästan 3 timmar var Pearl Jams 1000:e konsert slut å jag tror att både de och publiken var lika genomglada å nöjda med en kanonkväll! Hade hemskt gärna velat höra "Crown of Thorns" men den spelar de ju inte speciellt ofta, annars var allting topp! Vilken kväll!


När vi kom hem på söndag eftermiddag hade bästa Veronica varit hundvakt hela helgen och tagit hand om 12 hundar här hemma. När de åkte lämnade de kvar våra 7 och så Nooki, Kodiak och Kenai, som ska bo här till tisdag kväll när deras husse kommer hem från Stockholm. Alla hundarna sköter sig i alla fall fint och det är lugn och skönt, förutom Rotax vanliga matprat. Mina hundar har fått tränga ihop sig lite och de påhälsande killarna bor i den nya hundgården längst ut. Rotax fäller för fullt nu och man ser verkligen hur långt han kommit i processsen.



Söta killarna Kodiak, Nooki (Mintus bror) och Kenai!


Nu ska jag in i duschen, äta middag, och sen ut och gosa med hundarna...eller...kanske bättre att ta det i omvänd ordning förresten. Dagens springtur var 3x15 minuter och min nya pulsklocka visade att jag hade puls på ca 150 slag/minut under sträckorna. Kom lite mer än 6 km men det var tuuungt i slutet. Bara för att testade jag att öka farten sista 3 minuterna och sprang kring 10-11 km/h, snabbt för mig men normalt för många, och kom upp i 180 slag/minut i puls....å jag orkade det tempot in i "mål" men sen var benen trötta... *s*


Appropå träning så cyklade Lars å jag lite över en mil igår kväll och mötte en grävling! Den sprang över vägen bara 2-3 meter framför min cykel och hade väldigt bråttom med sina korta små ben... =) Söt som attan var den!



Presentation


Jag heter Kicki och bor med mina 7 draghundar och sambo utanför Boden. Vi lever för draget och underbara äventyr tillsammans!

Länkar

Tidigare år

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2 3 4
5
6
7
8
9
10
11
12 13
14
15
16
17
18
19
20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2012 >>>

Senaste inläggen

Arkiv

Sök i bloggen

Besöksstatistik

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards