www.nukutvi.se

Alla inlägg den 21 juli 2012

Av Kicki - 21 juli 2012 11:24

Förra vintern, nån gång kring årsskiftet, lånade jag en GoPro-kamera av en kompis och körde en liten slädtur. Jag var förkyld, vädret var grått, spåren rätt tråkiga, och den skarpa nysnön gjorde arbetet rätt tungt för hundarna...men ni får gärna följa med en sväng ändå! Rossi hade precis börjat löpa så Mintu var smått förälskad...vilket märks ibland. Redigeringen är inte riktigt klar men det får duga som det är... den filmar ju i flera filer och på vissta ställen har delar fallit bort. Så, här har hundarna fått på sig selarna hemma i Blaiken och släpps ut från sitt lilla "hotell" i Snickerboa. Efter utselningen kör vi genom byn, korsar E12:an och fortsätter sen på leden mot Tärnaby. Efter en kort stund stannade vi för att ge hundarna lite vatten. Jag minns inte riktigt varför men de hade inte druckit så mycket som vanligt före turen denna gång. Spåret närmast byn är rätt backigt så jag får hejja på hundarna lite ibland för att inte tappat fart...



Sista biten av turen har vi sväng in mot Bäckmark och där var spåret ännu mer igensnöat. Där vände vi efter en stund och körde hem igen, men på hemvägen tog batteriet slut efter en stund. Innan batteriet gav upp stannade vi en gång för att ta bort is och snö ur tassarna. Om det får sitta kvar kan det ge otäcka skavsår och hudsprickor i småfossingarna. När vi startade igen efter det ser hundarna trööötta ut... men det ser värre ut än vad det är, de går normalt sett i cykler och ibland minskar farten, och ibland ökar den. En stund senare travade de på som vanligt igen.



Jag hade själv inte sett klippet förrän nu...å nog rycker det i slädkörarhjärtat när man plötsligt får se SNÖ överallt... Just nu ser vi bara några vita fläckar på fjällen i horisonten här i Blaiken. Nu ska vi ta med oss Rotax och lite vänner och köra upp mot Blaikfjället (Lillblaiken). Sista biten upp promenerar på, det tar kanske en timme eller nåt sånt. Eftersom det blåser så mycket idag så kanske vi slipper knott och mygg också. Lillblaiken är bara 792 m högt men eftersom inga andra högre berg eller fjäll finns på många mils avstånd så är utsikten där uppe ändå riktigt fin. Skulle gissa att man ser närmare 10 mil en dag med bra sikt.


Giela ligger här inne i sin tratt och myser, men som alla trattar så är även hennes tratt iväg titt som tätt... =/

Presentation


Jag heter Kicki och bor med mina 7 draghundar och sambo utanför Boden. Vi lever för draget och underbara äventyr tillsammans!

Länkar

Tidigare år

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2 3 4
5
6
7
8
9
10
11
12 13
14
15
16
17
18
19
20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2012 >>>

Senaste inläggen

Arkiv

Sök i bloggen

Besöksstatistik

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards