www.nukutvi.se

Alla inlägg den 4 juli 2012

Av Kicki - 4 juli 2012 19:26

Rossi är en fegis. Rossi har nog alltid varit en fegis. Med tiden har hon ju blivit allt tuffare och fixar nu många saker som hon aldrig hade klarat som ung, men faktum kvarstår - hon är en fegis!


Många gånger pratar folk om sin hund som antingen feg, dominant, rädd, självsäker, tuff eller nåt annat, som om det bara finns en sanning per hund. I praktiken så upplever i alla fall jag att de flesta hundar kan ha flera olika sidor att visa upp, beroende på situation och sinnesstämning mm. Åker man bil eller går runt mitt i stan så är Rossi inte så tuff. Handlar det däremot om att bära saker så är hon en mästare (så länge det inte är på kommando, då blir pressen för stor).


Rossi gillar att samla saker och bär gärna foppatofflor, skålar mm till sin säng. Hon har aldrig sönder nånting utan bara samlar lite smått. Ute i hundgårdarna så är det lösa vattenskålar som samlas. Nyligen köpte jag nya metallskålar, de är lite grövre gods och ganska tunga, samt rejält stora. Dessa skålar skulle många hundar nog ha ytterst svårt att bära i munnen, men Rossi tar dem utan att tveka och två dagar i rad har jag fått pillra ut skålen ur en hundkoja där öppningen är smalare än vad skålen är bred. Dvs. hon har inte bara burit in den utan även kämpat lite för att få in den genom öppningen.


Så ingen är enbart feg, inte heller Rossi, även hon kan göra svåra och tuffa saker ibland, sånt som betydligt tuffare hundar än hon skulle tycka var läskigt. Ibland kan det vara nyttigt att öppna ögonen lite extra inför sina egna hundar och inte bara ta för givet att de alltid följer samma mall, försöka se dem mer objektivt och inse att även en tuff å framåt hund kan vara feg i vissa lägen, på samma sätt som en försiktig hund kan vara riktigt tuff i sitt rätta element.

Presentation


Jag heter Kicki och bor med mina 7 draghundar och sambo utanför Boden. Vi lever för draget och underbara äventyr tillsammans!

Länkar

Tidigare år

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2 3 4
5
6
7
8
9
10
11
12 13
14
15
16
17
18
19
20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2012 >>>

Senaste inläggen

Arkiv

Sök i bloggen

Besöksstatistik

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards