www.nukutvi.se

Alla inlägg den 25 juli 2012

Av Kicki - 25 juli 2012 12:59

Efter en härlig helg i Blaiken är vi nu hemma igen...och precis när semestern här hemmavid skulle komma igång så har en elak förkylning attackerat. =( Inte alls planerat!



I fredags åt vi surströmming hos bekanta i en grannby och Giela fick följa med. Söte tollaren Shiro och hon lekte glatt.




Giela solade ute på gräsmattan och fick snart sällskap av lilla Kristina. Visst har hon gjort ett fint blomsterarrangemang kring finaste Giela?


I lördags tog vi med Rotax och gick upp på Blaikfjället (Lillblaiken) en bit ifrån byn. På vägen dit passerar man några gamla fäbodar. Det är alltså ställen där folk hade kor/får under somrarna och en liten "sommarstuga" där nån bodde så att de kunde hålla koll på djuren som betade i skogen och på lite ängar. Just denna dag så kom rök ur en av skorstenarna - och det är inte så värst vanligt nu för tiden. Ett par som tidigare haft sina får kring fäboden (tills för bara nåt år sen) var där med sin hund, och det var riktigt kul att hinna ses. Kor finns fortfarande där uppe och vi passerade genom flera stora kohagar i skogen.


Ivan, Åsa och Rotax.



Jag, Rotax och Ivan, uppe på en av de mindre topparna.


Milsvid utsikt...på riktigt!



På Storblaiken, kanske 0,5-1 mil bort eller nåt sånt, byggs just nu en stor vindkraftpark. Det ska bli kring 100 vindkraftverk när allt är klart. Utsikten från Blaikfjället blir en annan framöver helt enkelt.



På väg neråt igen


Den här skylten passerar man på vägen... förstår ni vad den betyder?


Söndag var Norgedag! 5 personer och Giela hoppade in i bilen och styrde mot gränsen. På vägen dit stannade vi på marknaden i Tärnaby. Tärnamarknaden var riktigt trevlig och väldigt varierad i sitt utbud. Där hade även Dragråttan ett stånd så jag hann surra lite draghundar och draghundsutrustning men några av de med mest erfarenhet. Kul!




Uppe på fjällsidorna ligger fläckar av snö ännu kvar från vintern, och när vi kom över på den norska sidan och körde över platån på väg mot Mo i Rana, var snön så nära att vi beslöt att titta närmare på den. Giela var inte så värst imponerad. De yngre hundarna brukar kasta sig ner på snön och gnugga sig mit den....


Vi gick upp på en liten knabbe medan regnet blötte ner oss, men när vi kom upp så sprack det upp och blev sol! Härligt!



I Mo i Rana fikade vi lite och tittade snabbt på stan. Eftersom det var söndag så var nästan allting stängt. Dessutom var det årsdagen av skjutningarna på Utöya så blommor och ljus prydde det lilla torget.


Nu försöker jag bli frisk för att hinna njuta av ledigheten. Giela ligger här inne med sin tratt (pga den förstorade spenen) och de andra pressar i solen. På söndag ska vi prova hundkapplöpning ihop med bästa gänget, det blir riktigt skoj! Tills dess...snooooor!




Presentation


Jag heter Kicki och bor med mina 7 draghundar och sambo utanför Boden. Vi lever för draget och underbara äventyr tillsammans!

Länkar

Tidigare år

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2 3 4
5
6
7
8
9
10
11
12 13
14
15
16
17
18
19
20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2012 >>>

Senaste inläggen

Arkiv

Sök i bloggen

Besöksstatistik

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards