www.nukutvi.se

Alla inlägg den 2 juli 2012

Av Kicki - 2 juli 2012 22:14

Igår var vi äntligen ett litet gäng som åkte ut för att köra sök och spår. Under våren har många varit upptagna och det har varit svårt att hitta nån rutin i gruppträningarna, så för vår del har det mest blivit spår på egen hand. Vi var ute i fyra timmar och hade turen att hitta en plats utan så mycket mygg, så det var riktigt skönt. Förutom mina hundar fanns där två ridgebacks, två rottisar, en border collie och en dvärgpinscher, ett härligt litet gäng! Dagen till ära hade vi dessutom en jättedutktig fotograf med oss, så dessa två bilder har jag lånat från skicklige Roger Englund.



Silva körde personsök och belönades med bollar - yihooo! Ännu är figgarna nästan helt synliga för hon behöver den ledningen, men hon äääälskar att springa snabbt snabbt mellan dem (helst långt) och leker intensivt och glatt med bollarna. Nån gång tog hon även ett litet ärevarv med bollen...som här... Kul att vi verkar ha hittat rätt sätt att motivera henne i söket!


Rossi körde som vanligt med godisbelöning och halvsynliga figgar halvlångt bort, och hon trivs så bra med att bara få "göra" det, behövs inga superbelöningar även om det lyfter allt lite extra förstås, att söka folk i skogen är Rossis rätta element!


Rotax fick köra uppletande med tennisbollar. Han är rolig att titta på. För att vara en sibbe så har han en sjuk arbetsmoral när det gäller att söka och fokusera och tänka. Han tuffar runt och nosar som en liten maskin, men just igår var han rätt långsam på att hitta bollarna och höll sig lite för nära. Däremot sökte han ihärdigt utan att komma på andra tankar..som huskies lätt gör om de inte hittar nåt kul snabbt. De rutor vi kört förut har ju varit mindre än den vi hade igår så det kanske var det som spökade lite, att han inte gick nog långt ut. Alla bollar kom i alla fall hem och han är rätt söt att se på... Vi tränar ännu på det där med att släppa bollen, men det går allt bättre. Jag ser till att alltid ha flera bollar så att man snabbt kan belöna släppt boll med att en annan boll kastas - för det är ju superskoj! Här kommer en bild på snygga killen, som just nu fäller underull för fulla muggar!



Resten av jyckarna fick gå ett spår som Lena gått åt oss. Kaela var först ut och jag undrade länge hur hon skulle reagera på att en helt annan person (och ingen hon känner jätteväl) gått spåret, men det verkade inte vara några bekymmer. Däremot gick vi bort oss lite på ett ställe, men tappade godisar och apporter hittade vi så för det mesta var vi på helt rätt plats. Sen fick även de andra gå samma spår, för jag var lite nyfiken på att se vad de skulle följa, Lenas spår, mitt virriga spår, eller Kaelas kanske? Det blev en skön blandning där hundarna räknade bort omvägen jag gått och gjorde en del smarta val, och även en del olika val.


Idag har Silva varit till veterinären för att kolla upp sitt lilla navelbråck. Hon har haft det sen hon var valp men på senaste tiden tycker jag att det har sett större ut, och känts hårt ibland, men sånt är ju svårt att veta. Veterinären kände i alla fall att hålet inte var speciellt stort så det var ingen fara även om det förstås ska hållas under uppsikt. Vi slipper i alla fall operation och det var skönt att höra. Dessutom träffade jag trevliga hundbekanta på Djursjukhuset och hann surra lite! Silva gillade att hänga med på jobbet (även om hon låg i bilen) och promenera lite på stan - spännande!


Imorgon kväll blir det spår med gänget igen, kanske lite sök också om tid finns, och vi längtar redan. =)

Presentation


Jag heter Kicki och bor med mina 7 draghundar och sambo utanför Boden. Vi lever för draget och underbara äventyr tillsammans!

Länkar

Tidigare år

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2 3 4
5
6
7
8
9
10
11
12 13
14
15
16
17
18
19
20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2012 >>>

Senaste inläggen

Arkiv

Sök i bloggen

Besöksstatistik

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards