www.nukutvi.se

Direktlänk till inlägg 27 september 2012

7 små smutsisar

Av Kicki - 27 september 2012 20:42

Planen var dragträning nu ikväll, men regnet har öst ner hela dagen så Yvonne och jag ställde in. Varken vi eller hundarna tycker att det är skoj när det är jätteblött ute och vi har ju ingen press heller, vi blir blöta, hundarna blir blöta och leriga, selar och linor blir skitiga och slits lite extra osv... så istället tog jag in 7 små smutsisar som alla var lite blöta och vissa lite leriga om tassarna. Myyys med blöta hundar.  

 


Vi har länge sparat alla toarullar som blir tomma här hemma, och eftersom den typen av aktiviteter känns rätt onödiga på sommaren hade de hunnits bli säkert 50 stycken. Nu passade det bra att plocka fram dem och stoppa Frolic i så att hundarna fick lite lätt aktivering med att slita sönder rullarna och hitta de som fortfarande hade godis i sig. Köket liknande snabbt ett slagfält och jag fick lite städning, men hundarna såg glada ut. Många menar att den här typen av aktivering är dålig eftersom den är för "enkel" för hundarna och inte kräver något av dem. Jag kan hålla med om att man inte bör ha toarullsslakt som en bas i sin aktiveringsbank, men som komplement kan det absolut vara skoj och allt som hundarna gillar och som inte skadar dem eller andra - är aktivering som vi gärna använder!



Sen kom husse in i köket för att göra sig en macka. Många frågar mig om vi nån gång har alla hundar inne och hur det går. Oftast är det faktiskt väldigt lugnt, men det beror förstås på om hundarna har mycket extraenergi eller är lagom trötta. Är de fulla av energi tar det en stund extra innan de lugnar ner sig, men det brukar ändå gå rätt snabbt. 7 vuxna hundar i ett litet hus tar förstås en del plats även om de är lugna och stilla.



Imorgon ska Kaela åka till veterinären i Öjebyn för att kolla upp sin knasiga rygg igen. För att hjälpa sista fällningen att bli klar, samt för att göra henne lite "stadssnygg", fick sig Kaela en dusch efter "den stora slakten". Hon gillar inte vatten direkt men finner sig i det när det behövs. Jag tvättar mina hundar sällan, i snitt kanske en gång om året (eller när det behövs, vilket brukar bli ungefär så ofta) och använder vanlig grön eller gul såpa. Enkelt, hyfsat naturligt och jag tycker pälsarna blir rena och fina. Det finns ju en massa dyra och speciella hundschampon men för att få en ren hund räcker det bra med såpa. En del personer menar att såpan kan påverka huden negativt men det kanske beror på hur ofta man tvättar hundarna också. För "sällanbruk" fungerar det i alla fall jättebra för oss.


Badkrukans syster - Badbruden


Slutligen fick Rossi träna lite mer på tricket "skäms" som ingår i tricks utmaningen vi är med i via Facebook. Vi har börjat lägga in kommando (egentligen lite tidigt kanske men detta kräver ju ingen superprecision eftersom det bara är på skoj) och eftersom Rossi är så känslig blev det "Vad har du gjoooort?" med glad röst, istället för "skäms" eller nåt annat som kan låta hårt. Så här ser det ut nu - efter lite mer finputsning så är vi i hamn!



 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Kicki - 10 maj 2013 08:49

Det känns lite underligt att skriva det här - ,men det är hög tid! Vi har flyttat vår hemsida och alltså även bloggen till http://nukutvi.wordpress.com men det går även att hitta dit via www.nukutvi.se fortfarande. De fem år vi har skrivit ihop här v...

Av Kicki - 31 mars 2013 17:01

Idag blev det bara en kort liten grilltur för oss, jag  med hundarna och sambon med skotern. Riktigt skönt i alla fall och vi hann med lite sol innan det började snöa. Hundarna verkade sugna på att springa men fick nöja sig med att springa ett par ki...

Av Kicki - 31 mars 2013 08:05

  Igår packade vi in oss i bilen - en rätt fantastisk packning om jag får säga det själv - 3 personer, 2 skotrar, en hundsläde, 7 hundar, och passande packning i vår Passat med släp + liten taxbox. Vi körde de 4-5 milen till Skoterhotellet i Umn...

Av Kicki - 29 mars 2013 21:26

Idag fick Giela följa med på sin första "fjälltur" på länge. Jag minns inte riktigt när hon senast var ovan trädgränsen men det var nog rätt länge sen då hon inte varit med på de lite mer fysiskt krävande turerna de senaste åren. Även om sträckan int...

Av Kicki - 28 mars 2013 16:20

Blev det så här istället. Skoter, släde, hundar och packning i en något överlastad bil. Glad påsk på er! ...

Presentation


Jag heter Kicki och bor med mina 7 draghundar och sambo utanför Boden. Vi lever för draget och underbara äventyr tillsammans!

Länkar

Tidigare år

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3
4
5
6
7 8
9
10
11
12
13 14
15
16
17
18
19
20
21
22 23
24
25
26
27 28
29
30
<<< September 2012 >>>

Senaste inläggen

Arkiv

Sök i bloggen

Besöksstatistik

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards