www.nukutvi.se

Alla inlägg den 28 september 2012

Av Kicki - 28 september 2012 22:17

Idag hade Kaela sin tid bokat för ryggkoll i Öjebyn. För att få dagen att gå ihop fick hon alltså följa med mig till jobbet och vänta i bilen. Kaela kan vara lite "tuggig" ibland men sov lugnt utan att gnaga på varken inredningen eller filtarna. Skönt! Dessutom var det spännande att promenera lite snabbt i stan - mycket att titta på! Kaela är inte jättevan att vara på stan och tycker att det mesta är intressant.

Veterinärbesöket var värre...Jag gissar att Kaela minns stället och veterinären sen förra besöket för ungefär ett år sen. Hon skakade som ett asplöv och flåsade som en tok! Hon har ju inte riktigt samma grundmiljöträning som hundarna som bott här sen de  var små heller. Att klämma och känna och hitta fel på en hund går ju på ett sätt ut på att hitta ömma punkter, och det tyckte Kaela  var lite jobbigt. Hon låg rätt fint på sidan men spände sig ibland och flåsade massvis. Ryggen visade sig mycket riktigt vara öm i muskulaturen, men det såg tydligen betydligt bättre ut än förra gången vi hade samma symptom. Förhoppningsvis beror det bara på överansträning och i framtiden ska vi vara mer noggranna med uppvärmning, nedvarvning, samt kasta på Back on Track lite oftare. Hon ska vila från draget i en månad ungefär och får äta antiinflammatoriskt så länge.  


Så himla nöjd med den duktiga veterinären vi hittat i Öjebyn, jätteduktig på rörelser och rörelseapparaten, men rätt jobbig tyckte Kaela - men om hon hade vetat hur viktigt det var att hitta det onda för att kunna bota det, så hade hon nog förstått bättre VARFÖR man måste utsättas för sånt där...


Eftersom Kaela kan vara en tuggare i vissa lägen, bestämde jag mig för att köpa ett billigt värmande täcke på vägen hem. Jag vågar nämligen inte lämna henne ensam med det dyra Back on Track-täcket hon har eftersom jag inte vill se det strimlat...OM hon skulle få för sig nåt sånt. Lösningen blev ett blått täcke på Hööks för 179 kr. Jag gick efter storlek och testade först när vi kom hem... det var aningen litet och antagligen det fulaste täcke jag sett...men det värmr ju ryggen i alla fall, och eftersom det är litet så kanske hon inte får tag i det om hon tänker tugga på det....?


  



Kvällen har Kaela spenderat i sitt Back on Track för att få lite extra värme på ryggområdet. Gärna intryckt mellan husse och ryggstödet på soffan...myyyys! Och JO det är en hund under det där svarta blanka... en sovande!



Jo just ja...vägde Kaela för första gången på rätt länge och hon vägde 22 kg! Jag visste ju att hon blivit lite rund men hade aldrig trott att hon vägde så mycket, tidigare har hon vägt in på 18-19 kg oftast. =O Även Rotax hade ju ökat rejält i vikt när han vägdes för ett par veckor sen (men utan att vara tjock alls) så det kanske är dags att väga alla hundar snart och uppdatera siffrorna.

Presentation


Jag heter Kicki och bor med mina 7 draghundar och sambo utanför Boden. Vi lever för draget och underbara äventyr tillsammans!

Länkar

Tidigare år

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3
4
5
6
7 8
9
10
11
12
13 14
15
16
17
18
19
20
21
22 23
24
25
26
27 28
29
30
<<< September 2012 >>>

Senaste inläggen

Arkiv

Sök i bloggen

Besöksstatistik

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards