www.nukutvi.se

Direktlänk till inlägg 29 januari 2012

Inventeringen gav...

Av Kicki - 29 januari 2012 20:11

Nu under kvällen har jag ägnat en stund åt att inventera delar av mina hundprylar. Resultatet var nog värre än jag tänkt mig faktiskt. När jag kikade i bokhyllan hittade jag flera hundböcker där som jag nog inte riktigt visste att jag hade...men som jag blev glad att hitta där! Flera av dem är riktigt guld - vissa är mer avskräckande exempel...men de allra flesta är bra!



Sen gick jag igenom samlingen av koppel, selar, halsband mm för att få lite grepp om oredan. Det äldsta valphalsbandet hade mamma till en av sina hundar nån gång på 70-talet, men det mesta har jag själv samlat på mig sen jag fick Jacki i början av 1994. Listan blev enligt följande...och till saken hör att jag hittills aldrig haft fler än 7 hundar samtidigt, och allt som allt har 9 hundar bott i detta hem under åren...


Blandat:

2 st 6-spannslinor (kändes rätt lagom, en för vinter å en för höst)

4 st spårlinor (hmm...nja...använder bara den nyaste som är plastad egentligen)

20 st rostfria skålar i varierande storlek (hmm....kanske inte behöver riktigt så många till 7hundar)

1 st tjänstetecken (känns som en väldigt normal siffra, nästan lite låg)

2 st fjädrande uppbindningslinor (också en sund siffra)

7 st reflexselar (yes!)

2 st tolkbälten

1 (!) st tolklina med expander (ja det stämmer, har bara en enda sen många många år tillbaka)


Koppel:

1 st kedjekoppel

6 st retrieverkoppel (behövs faktiskt!)

3 st flexikoppel (helt normalt!)

4 st tygkoppel (gillar inte riktigt tyg....)

8 st läderkoppel (hmm...nja kanske inte helt motiverat antal, men alla är hela, insmörjda och utan skador!)

5 st utställningskoppel (har ju faktiskt en renrasig hund nu...)


Selar:

7 st vanliga spårselar

7 st Y-front-promenadselar

1 st promenadsele med fästet fram

21 st dragselar (okej...3 selar per hund behövs nog egentligen inte...men flera har jag fått! Å jag har faktiskt gett bort flera också så det kunde ha varit värre...)


Halsband:

13 st nomehalsband (hmmm...men de används mest helt klart)

10 st halvstryp (fler än jag trodde....!)

5 st helstryp (ett följde med Gakkon när hon kom, å ett följde med Giela när hon kom, dessa används egentligen aldrig...)

4 st valphalsband (alltid bra att ha, det sa även sambon när han såg dem!)

10 st fasta halsband (några i läder, några i tyg osv.... fick ett med Kaela, ett med Nalle och ett med Rotax)


Så....nu har jag det svart på vitt, det behövs inte fler halsband eller koppel eller selar (förutom för specialbehov) just nu....Sen har jag kvar skåpet med alla leksaker, apporter, hundvårdsprylar osv... men det är ju en annan sak. Hoppas kunna fixa nån smart garderob eller liknande där allting kan förvaras i nåt smart system.


Före lunch träffade vi en kompis och hennes två hundar för en promenad utanför stan. Giela och Rossi fick följa och Giela blev extra glad när hon fick se Kaspian, en liten dvärgpinscher! Giela älskar ju små hundar, och Kaspian var tuff och lekte och sprang gärna, så där var lyckan gjord!




Viggo hängde mest med Rossi, och alla kom bra överens och skötte sig väl. Känns väldigt nyttigt för hundarna att träffa annat än bara huskies. Jag brukar annars vara rätt restriktiv med att träffa andra hundar pga smittorisk mm., men nu när vi lärt känna ett bra gäng med trevliga hundar och mattar så vet man ju mer vilka man träffar och hur de fungerar, en chans som är för bra för att missa helt enkelt! Det känns skönt att hundarna är vana att träffa olika typer av hundar, sånt kan man ju faktiskt även ha stor nytta av ute i spåren omman får oväntat besök.


Kvällens slädtur blev kort, inte ens en mil tror jag. Pannlampans batterier var nästan slut, och inga nya hade vi hemma heller. På bilden har jag tänt slädlampan, men den lossnade från sitt fäste under förra turen, och nu slocknade den helt dessutom efter en stund. Hoppas verkligen att den går att återuppliva för den gör ett bra jobb. Med bristande ljus fick jag ducka undan alla kvistar och akta ögonen, så den lilla turen kändes rätt lagom. Vi hann i alla fall undersöka lite nya spår och så körde vi för första gången denna säsong (rekordsent!) över Vittjärvsträsket. Spåret där var fint men på vägen ner hade nån avverkat en massa skog så spåret var lite knöligt. Den vanliga vägen hem har inte frusit ännu så vi fick köra upp på byavägen sista biten.


Efter körningen fixade jag lite i hundgårdarna. Sista halmbalen togs fram. I höstas fanns ju ingen halm att köpa, så denna fanns kvar sen hösten 2010. Hundarna älskar att få ny halm i kojorna och blir oftast lite kollriga. Jag bar in balen i hundgården och började sen fixa med annat, och vips hade Nalle gått upp och lagt sig på den och där låg han tills jag behövde flytta balen. När jag sen började fördela kom alla tre killarna och lade sig mitt i arbetet...



Som ni kanske ser är det en glepa mellan sektionen och dörren (som är öppen). Det skjuter så hemskt i marken här på vintrarna att jag fått dra bort några bultar kring dörrsektionerna och knyta ihop med spännband istället med lite glepa upptill (gillar inte såna lösningar men men...). Nu går dörren att stänga igen med bara ett litet lyft, tidigare fick man rycka upp den i sin karm, flera centimeter...den andra hundgårdsdörren har fått samma behandling den med.


Imorgon kväll ska vi in till stan igen och promenera med Veronica och nån av jyckarna. Funderar på att ta med Rotax och Kaela men har inte riktigt bestämt ännu. Först väntar en lång natts sömn - nyduschad å renbäddad säng. Slår rätt högt i all enkelhet!

 
 
Stina

Stina

2 februari 2012 07:56

Ha ha! Ja jag tror man har mer grejer till hundarna än till sig själv =) Åtminstonde lägger jag nog mer pengar på hundarna varje månad än vad jag gör på mig själv. Är det expanderlinan som du fick av mig i flyttpresent som har hållt i alla dessa år!?
Här har nu vintern äntligen kommit!
Stora kramar från oss

http://stinastroll.hundpoolen.nu

 
Kicki

Kicki

2 februari 2012 20:38

Japp det är den Stina! Den har hållit fantastiskt bra, använts både till höstträning, skidåkning och promenader ibland på sommaren...tänker på dig varje gång jag använder den! Tack ännu en gång!

http://www.nukutvi.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Kicki - 10 maj 2013 08:49

Det känns lite underligt att skriva det här - ,men det är hög tid! Vi har flyttat vår hemsida och alltså även bloggen till http://nukutvi.wordpress.com men det går även att hitta dit via www.nukutvi.se fortfarande. De fem år vi har skrivit ihop här v...

Av Kicki - 31 mars 2013 17:01

Idag blev det bara en kort liten grilltur för oss, jag  med hundarna och sambon med skotern. Riktigt skönt i alla fall och vi hann med lite sol innan det började snöa. Hundarna verkade sugna på att springa men fick nöja sig med att springa ett par ki...

Av Kicki - 31 mars 2013 08:05

  Igår packade vi in oss i bilen - en rätt fantastisk packning om jag får säga det själv - 3 personer, 2 skotrar, en hundsläde, 7 hundar, och passande packning i vår Passat med släp + liten taxbox. Vi körde de 4-5 milen till Skoterhotellet i Umn...

Av Kicki - 29 mars 2013 21:26

Idag fick Giela följa med på sin första "fjälltur" på länge. Jag minns inte riktigt när hon senast var ovan trädgränsen men det var nog rätt länge sen då hon inte varit med på de lite mer fysiskt krävande turerna de senaste åren. Även om sträckan int...

Av Kicki - 28 mars 2013 16:20

Blev det så här istället. Skoter, släde, hundar och packning i en något överlastad bil. Glad påsk på er! ...

Presentation


Jag heter Kicki och bor med mina 7 draghundar och sambo utanför Boden. Vi lever för draget och underbara äventyr tillsammans!

Länkar

Tidigare år

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6 7 8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21 22
23 24
25
26
27
28 29
30
31
<<< Januari 2012 >>>

Senaste inläggen

Arkiv

Sök i bloggen

Besöksstatistik

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards