www.nukutvi.se

Direktlänk till inlägg 3 november 2011

Mycket på många fronter

Av Kicki - 3 november 2011 18:13

Sista veckorna har varit fullbokade och lite kaotiska. Mycket i skolan, extrajobb, stora beslut och så lite löptikar ovanpå det. NU börjar det äntligen ordna upp sig. Kaela har nästan löpt klart och Giela har just börjat. Kaela var otroligt "snygg" denna gång och Mintu urartade mer eller mindre. Han brukar fixa löp rätt bra men nu har han sjungit några serenader och skriker och skakar när nånting är på G... hotet om att knipsa bollar hänger tungt över honom just nu för jag vill ha så tyst som möjligt här hemma.


Fina Nallen verkar ha blivit lugnare av att få lite B-vitamin


Söta Silva



Rotax


Rotax har visat sig vara en riktigt cool och härlig kille! Han gnäller och pratar lite väl mycket ibland, men löpet har säkert viss del i det. I övrigt är han jättesnäll och go, fungerar bra att köra på alla sätt. Han är en utpräglad vänsterhund, dvs. vill gå på vänster sida i paret, och på vänster sida av vägen. Problemet med det här är att han drar snett så selen ger honom skavsår i armhålan. Idag testade jag för första gången att köra honom i led hela vägen. Han fick gå med Mintu men på HÖGER sida. Resultatet blev att han gick ganska rakt, och höll spannet stadigt på vänster sida vägen.


Detta har fått mig att börja överväga ett vänsterspann, dvs att träna hundarna att gå på vänster sida istället för höger. Inte korrekt egentligen har jag för mig, men med honom där framme så känns det mycket säkert att vi håller oss på vänster sida, och säkerhet är ibland ännu mer värt än att göra allting rätt!


Det har blivit mycket körning i mörker


Nalle och Rotax har gått i led ihop och det gick bra, men Nalle är ännu aningen skeptisk


Känns riktigt kul att Rotax verkar funka bra att köra i led, nu ska han bara få snappa upp alla kommandon också. Förra månadsskiftet börjar jag skriva upp hur mycket vi tränar, och det var intressant att kunna se statistiken nu i efterhand. Kaela har ju vilat och bara gått halva månaden. Silva är den som sprungit längst i oktober, kring 15 mil. De andra ligger kring 11-12 ungefär. Det är ungefär hälften av det vi brukar köra vintertid och känns rätt lagomt just nu för våra behov. Kul att få en siffra på körningen istället för uppskattningar och gissningar! Kommer helt klart att fortsätta skriva upp i vinter. Tidigare skrev jag i en kalender men då orkade jag aldrig räkna ihop allting. Nu har jag ett Excel-blad som automatiskt räknar ut hur långt och hur länge varje hund sprungit under månaden. Jättelätt att få översikt och lätt att skriva in avvikelser eller ev. skador.


Förutom roliga saker har vi även grävt vidare i tråkiga. Kaela fortsatte att markera lite underligt på ett framben, och Mintu har ju sina underliga rörelser sen förr, så vi åkte upp till Råneå till Älvdalens hundhälsa! Vilket bra ställe! För ett mycket överkomligt pris blev båda hundarna genomkända, fick helkroppsmassage och laserbehandling. Kaela visade sig vara lite stel både bak och fram på samma sida. Hon äter nu en kur anti-inflammatoriskt och förhoppningsvis ska det hjälpa henne in i spannet igen. Nu åker hon med fint i bilen, men första gångerna skrek hon som en galning!


När det gällde Mintu så ville han inte riktigt sträcka ut vänster bak, men det är osäkert om det hade nåt med hans tillstånd att göra, eller bara dagsformen. I övrigt hittade hon inga tokigheter, så nästa steg blir att röntga rygg och bakben nästa fredag i Öjebyn. På ett sätt hoppas jag att de hittar något fel, så att man har något att gå vidare med. Att nåt är "trasigt" vet vi ju, så då vill jag hellre veta VAD det är än sväva i ovisshet. Kan starkt rekommendera detta trevliga ställe och vi kommer helt klart tillbaka! Hon rekommenderade egentligen att jag inte skulle köra Mintu innan vi fått resultat från röntgen, men med löp å allt som händer så känns det bättre att låta honom vara med och trötta ut sig som tidigare. En nackdel med löp är att det är svårt att promenera hundarna enskilt utan att allsång utbrister, alla verkar ha en högre energinivå och lite lättare till knasiga påhitt helt enkelt.


Kaela får massage...på bilden råkar hon se skeptisk ut men hon tyckte nog det var rätt skönt.


Nu börjar allting ha lugnat ner sig lite igen, så vi hinner med att andas! Några löp till ska klaras av (ve och fasa...säger jag lite för en gångs skull), jobb efter utbildningen verkar vara klart (skönt!), vi väntar ihärdigt på snön som vägrar komma och hoppas att alla snart ska vara friska och "på benen" igen. Nu ska Kaela, Giela och jag åka in till stan för lite kvällsträning med vår träningsgrupp, Frolic och klicker tar vi med!

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Kicki - 10 maj 2013 08:49

Det känns lite underligt att skriva det här - ,men det är hög tid! Vi har flyttat vår hemsida och alltså även bloggen till http://nukutvi.wordpress.com men det går även att hitta dit via www.nukutvi.se fortfarande. De fem år vi har skrivit ihop här v...

Av Kicki - 31 mars 2013 17:01

Idag blev det bara en kort liten grilltur för oss, jag  med hundarna och sambon med skotern. Riktigt skönt i alla fall och vi hann med lite sol innan det började snöa. Hundarna verkade sugna på att springa men fick nöja sig med att springa ett par ki...

Av Kicki - 31 mars 2013 08:05

  Igår packade vi in oss i bilen - en rätt fantastisk packning om jag får säga det själv - 3 personer, 2 skotrar, en hundsläde, 7 hundar, och passande packning i vår Passat med släp + liten taxbox. Vi körde de 4-5 milen till Skoterhotellet i Umn...

Av Kicki - 29 mars 2013 21:26

Idag fick Giela följa med på sin första "fjälltur" på länge. Jag minns inte riktigt när hon senast var ovan trädgränsen men det var nog rätt länge sen då hon inte varit med på de lite mer fysiskt krävande turerna de senaste åren. Även om sträckan int...

Av Kicki - 28 mars 2013 16:20

Blev det så här istället. Skoter, släde, hundar och packning i en något överlastad bil. Glad påsk på er! ...

Presentation


Jag heter Kicki och bor med mina 7 draghundar och sambo utanför Boden. Vi lever för draget och underbara äventyr tillsammans!

Länkar

Tidigare år

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3 4
5
6
7 8 9 10 11 12 13
14
15
16
17 18 19
20
21 22
23
24
25 26 27
28
29
30
<<< November 2011 >>>

Senaste inläggen

Arkiv

Sök i bloggen

Besöksstatistik

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards