www.nukutvi.se

Alla inlägg under september 2009

Av Kicki - 15 september 2009 20:30

Hörde idag att Patrick Swayze lämnat  oss alldeles för tidigt på grund av sjukdom. För många i min generation är han nog en av de stjärnor man minns tydligast från tonåren med filmer som Ghost och Dirty Dancing. Idag får bloggen bli ett litet tribute till hans ära med en snutt ifrån Dirty Dancing som nog de flesta av oss har starka minnen ifrån:


http://www.youtube.com/watch?v=7GBy7rBzz_I


R.I.P

Av Kicki - 14 september 2009 21:33

Imorse kände jag mig sjuklig, huvudvärk och lite feber...huu...kring lunch tog vi oss iväg till Lars föräldrar för att duscha (har ju ingen dusch hemma ännu men snaaaart är badrummet klart) och var in till stan o lämnade igen ett PSP vi lånat till en kompis, samt hämtade ut Lars eget PSP på bussgods...jag kände mig smått färdig...kom hem...och vips så kom energin! Var ute i skogen med Mintu, Silva och Rossi och busade och lekte en stund och sen kände jag mig pigg! De är så himla söta och mysiga och jag fotade lite lagom men inget blev bra...så det slipper ni se! Nördade lite vid datorn och sen kom stora energiansamlingen! Dammsög, tvättade, vek kläder, skurade väggar, skurade köksluckor, vattnade blommorna (oj...det var många veckor sen sist...), dammtorkade... vet inte riktigt hur det gick till men nu är allt klart! Förutom disken som min älskling håller på med för varmvattnet tog slut. Känner mig pigg och ganska frisk! *jihoo jihoo jihoo* Träffade min gulliga granne på vägen hem och hon sa att hon aldrig hörde ett ljud från mina hundar i stort sett...tur att jag har så snälla grannar! Själv tycker jag att de lever om en del ibland (leker/skäller eller skäller på nån ful hund ute på vägen eller gnäller (Mintu)) men det verkar ju som att det mesta bara är vi som hör...tur! Måste ännu en gång uttrycka min kärlek till Mintu! Han är så himla cool och en sån otroligt mysig kille. Känns som att han är betydligt mer än 6 månader på nåt sätt... åh vad jag är glad att han finns hos oss! Näe, nu ska jag belöna mig själv med att spela en massa FF7... see ya!

Av Kicki - 13 september 2009 22:54

Jag känner mig sjuklig! Igår var det 30-årsfest och idag miniracingtävling (som min älskling vann - GRATTIS!) och nu när allting lugnat ner sig känner jag febern komma krypande och en elak liten igelkott har satt bo i min hals...hm...jaja, medan jag tagit det lugnt och tänkt på hur ogärna jag vill bli sjuk så har jag äntligen hunnit med att vinterbona hemsidan! Om du kommit hit direkt via bloggen så måste du nästan gå in på www.kickestina.se så att du får se min stolthet - bilden längst upp! Tror och hoppas att allting fungerar. Bilderna på Mintu har ännu inte fått några ramar men jag kände bara att NÄ...inte idag... resten ska vara fint!Har bytt ut några filmer, lagt till lite bilder under "natur och människor" och bytt lite bilder på Silva och Mintu...samt vinterbonat då förstås. Nu ska jag försöka rasta hundarna och sen kanske man fåt sova? Eller i alla fall inta horisontalläge...känns skönt att vara ledig imorgon men jag undrar om det räcker, känns som att det är elände på ingång!!! =(

Av Kicki - 10 september 2009 17:42

SSAB var riktigt kul att se - vilket häftigt ställe! Kändes lite som att komma till Mount Doom, ett stort smått rykande berg med flytande järn och stål här o var, eld och rök och värme. Stort som tusan och ja - det var helt enkelt riktigt häftigt på alla sätt! Nu ska hundarna få lite hjärngympa och sen dyker jag ner i matteböckerna igen...Blir nog inget FF7 förrän tidigast imorgon kväll - om inte ett under sker!

Av Kicki - 10 september 2009 10:09

Äntligen har vi fått inloggning på skolan! Nu ska vi ha data och sen bär det av till SSAB kring 11.30 ungefär. Har äntligen vaknat på riktigt. Blev sent igår för jag kunde inte släppa matteböckerna. Och det verkar som om jag måste ha en date med dem även ikväll! Hmm...fast förutom att det tar tid så är det ju bara kuuuuul!



Kaela får vara med på en bild idag, superkul att få låna henne den här säsongen! Åh vad skoj det blir!

Hunden som på bilden har huvudet ovanför Kaela (mörk hund med ljusa tecken i ansiktet och ett blått och ett brunt öga) är Mintus mamma Bischen. Kortet togs på en härlig tur vi körde i vintras med 2 st 12-spann hemma i Vittjärv. Nä nu börjar allvaret! Ha en bra dag!!!



Av Kicki - 10 september 2009 07:12

Det var inte igår! Idag har vi matte, sen data, o sen lagom till lunch åker vi till SSAB på studiebesök, får käk där o sen ska vi titta oss omkring på anläggningen. Blir kuuuuuul! Skulle dock gärna ha sovit längre än till 06.40 man vänjer sig snabbt av vid taxitiderna...huuuu! Ha en bra dag!

Av Kicki - 9 september 2009 21:10

Idag på skolan plockade vi isär en gammal dator och kikade på alla delar osv, skoj! Gillar min klass och gillar skolan! Det känns riktigt kul allting! Sen åkte jag hem och kastade in Mintu och Silva i bilen och åkte ut till Brukshundklubben för att träna lite på att titta på hundar och människor. Mintu pep och var mkt ivrig men skötte sg ändå bra med tanke på att han aldrig varit på ett ställe med så många okända hundar. Efter en stund gick kontaktträningen riktigt bra. Silva studsade som en boll men skötte sig annars superfint och höll jättefin kontakt när jag bad henne. Värre var det med att sitta ensam i bilen, både Silva och Mintu yyylade rätt fint...men men... jag tycker ändå de skötte sig fint de små trollen! Däremot kände jag nu ännu mer än jag gjort tidigare att det där inte är något ställe för mig! Ska man verkligen behöva se (det är väl år 2009?) tränare som sätter upp strypet längst upp på hundens hals bakom öronen o sen rycker när de ska få ordning på en lite ivrig/slarvig hund som går för snabbt? Man blir bara beklämd. Funderade en stund på om man borde gå ur klubben egentligen, är medlem för att få tillgång till agilityplanen o så får man ju vissa rabatter, att åka dit och träna är ju enormt sällsynt för oss.


Jaja, sen när jag var på väg hem ringde världens snällaste Tomas och berättade att det blir Kaela jag får låna av honom i vinter! Silvas helsyster och en supermysig och trevlig hund som går på led och är jättefin. Åh vad roligt! Så himla snällt!!! Hoppas bara att syrrorna kommer överrens (Silva kan ju vara lite bitchig) men det ska nog gå bra. Har ju 2 hundgårdar annars. *s* Sen fick Rossi och Giela dra cykeln ett varv runt slingan o idag gick det inte alls lika snabbt och galant som innan...kom på varför nyss! Tidigare har de alltid sprungit efter Silva och Mintu (som jag stoppat in i huset när jag kommit hem medan R+G väntat i hundgården) men nu fanns ju inga polare att jaga ikapp! Nåja, det gick rätt bra ändå och Rossi skötte sig fint! När vi var nästan tillbaka på Kallkällvägen igen såg jag två lysande ögon i skogen! Rätt högt upp så jag gissar att de satt på en älg även om den rörde sig rätt tyst när den försvann in i skogen...hmm...såg mycket stort ut för att vara rådjur men älgar brukar ju inte kunna smyga? Hundarna blev som tokiga och sprang som hjältar! *s* Nu ska Kicki räkna matte för att vara redo för morgondagens skola. Eftermiddagen ska vi spendera på SSAB med studiebesök o lunch! Blir kul! *tjingeling*

Av Kicki - 9 september 2009 00:52

Vet inte om jag skrivit innan om Mintus klickerträning? Vi startade för nån vecka sen utan att klicka in utan körde bara på o det funkade fint redan första gången. Sen tidigare kan han bara sitt, kom, lite höger/vänster...ja inte mycket och det är ju inlärt på "vanligt sätt". Så jag blev impad redan av hans påhittighet och uthållighet! Andra gången vi testade så klickade jag för en gäspning och han började upprepa den! Jag trodde knappt mina ögon! Har försökt lära ALLA mina hundar att gäspa på kommando men alltid gått bet tidigar och så kommer den här lille parveln o bara plockar det direkt... nästa gång vi testade var Mintu trött och slö och ingenting funkade. Senare samma dag (idag) provade vi igen och plötsligt funkade allting igen! Det var ingen slump! Så nu ska vi bara finjustera och sen kasta in något roligt kommando...Glad



Hm....de har ändrat om här o jag vet inte längre hur man bäddar in film, så ni få ren direktlänk till yotube med lite film från dagens träning istället! KOm på i efterhand att jag nog skrivt  fel, det här är inte tredje utan fjärde gången, men han snappade upp gäspet redan andra!


http://www.youtube.com/watch?v=AsNXK7XkeE8

Presentation


Jag heter Kicki och bor med mina 7 draghundar och sambo utanför Boden. Vi lever för draget och underbara äventyr tillsammans!

Länkar

Tidigare år

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3 4
5
6
7
8
9 10
11
12
13
14 15 16 17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2009 >>>

Senaste inläggen

Arkiv

Sök i bloggen

Besöksstatistik

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards