www.nukutvi.se

Direktlänk till inlägg 21 juni 2010

Regnet det vara öser ner...

Av Kicki - 21 juni 2010 21:09

I alla fall igår! Det regnade nästan hela dagen men jag hann hitta en lucka där Kaela och Silva, och sen Mintu och Rossi, hann få en dragsväng runt lilla slingan på 3km här. Det blir ju inte mycket mer än att sträcka på benen men det är ju i alla fall "nåt" när det ändå är blött och äckligt ute. Gakkon och Giela fick stå över eftersom jag var rädd att Gakkon skulle spänna sig eftersom hon inte gillar regn.


Hundgården är blöt men det funkar och nu närmar sig den sista renoveringen med stormsteg! Längtar tills plankgolvet är på plats! Idag fick Gakkon och Giela sin dragtur eftersom det inte regnat nåt idag. Underbart! Gakkon rörde sig jättefint och även idag så skrittade hon helt sjukt fint efter dragturen när vi varvade ner sista biten. =) Mintu och Silva fick en liten promenad in längs grusvägar mm här inne och nu har myggen kommit! Att promenera fungerar men man kan inte stanna - då dör man! Blääää! Mintu fick gå i dragsele och med klövjeväska med lätta vikter. Fungerade bra för han fick lite stöd och kunde skritta på "rätt" sätt och träna rätt muskler.


Kaela fick träna lite agility men var helt vimsig idag (övertänd) och tyckte till och med att hon skulle hälsa på grannen en snabbis! Första gången nånsin hon gör det. Vi gav upp agilityn för idag och tränade lite "stanna" istället, för första gången. Sen var det Rossis tur och hon svepte över agilitybanan som en vind! Sen tränade vi stadga och idag gjorde vi det lite svårare genom att belöna med en dragknut och sen även använda samma knut som störning. Nu ligger hon helt still även om man kastar knuten förbi henne (framåt) i full fart eller över henne eller bakom henne. Jätteduktig var hon! En gång råkade jag till och med kasta den på hennes nos när jag skulle kasta den förbi, men hon låg kvar ändå. Duktiga lilla hund!


=)


Jag börjar fundera på att byta domän till hemsidan och eventuellt blir det så, men denna kommer i så fall att finnas kvar parallellt ett par månader i alla fall (www.kickestina.se alltså). Mer info kommer!

 
 
linda & azi

linda & azi

21 juni 2010 22:19

halloo!

hur tränar ni drag nu? med cykel? :)
och stämmer det att husky osv ska ej tränas om temperaturen visar över 10+ grader?

http://www.astirazalea.blogg.se

 
Christina

Christina

22 juni 2010 10:23

Det är ju mysigt när det ösregnar, för då kan man med gott samvete sitta inne och titta på film eller läsa en bra bok. :-) Håller du på att göra lyxhundgårdar med plankgolv? Då måste du lägga ut bilder när du är klar.

http://malamuteberger.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Kicki - 10 maj 2013 08:49

Det känns lite underligt att skriva det här - ,men det är hög tid! Vi har flyttat vår hemsida och alltså även bloggen till http://nukutvi.wordpress.com men det går även att hitta dit via www.nukutvi.se fortfarande. De fem år vi har skrivit ihop här v...

Av Kicki - 31 mars 2013 17:01

Idag blev det bara en kort liten grilltur för oss, jag  med hundarna och sambon med skotern. Riktigt skönt i alla fall och vi hann med lite sol innan det började snöa. Hundarna verkade sugna på att springa men fick nöja sig med att springa ett par ki...

Av Kicki - 31 mars 2013 08:05

  Igår packade vi in oss i bilen - en rätt fantastisk packning om jag får säga det själv - 3 personer, 2 skotrar, en hundsläde, 7 hundar, och passande packning i vår Passat med släp + liten taxbox. Vi körde de 4-5 milen till Skoterhotellet i Umn...

Av Kicki - 29 mars 2013 21:26

Idag fick Giela följa med på sin första "fjälltur" på länge. Jag minns inte riktigt när hon senast var ovan trädgränsen men det var nog rätt länge sen då hon inte varit med på de lite mer fysiskt krävande turerna de senaste åren. Även om sträckan int...

Av Kicki - 28 mars 2013 16:20

Blev det så här istället. Skoter, släde, hundar och packning i en något överlastad bil. Glad påsk på er! ...

Presentation


Jag heter Kicki och bor med mina 7 draghundar och sambo utanför Boden. Vi lever för draget och underbara äventyr tillsammans!

Länkar

Tidigare år

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7 8
9
10
11
12
13
14 15
16
17
18
19
20
21 22 23 24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2010 >>>

Senaste inläggen

Arkiv

Sök i bloggen

Besöksstatistik

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards