www.nukutvi.se

Alla inlägg den 18 augusti 2012

Av Kicki - 18 augusti 2012 23:02

Idag verkar bloggen ha varit välbesökt! 70+ besökare per dag är mer än det brukar vara...skoj! Lämna gärna en kråk å berätta vilka ni är - jag blir ju helt nyfiken!


Kvällens dragträning började med att jag med ett glatt och spontant IIIIIII kom ihåg att jag köpt en ny pannlampa samtidigt som jag såg att det började mörkna ute! Äntligen invigning av prylen jag köpte i juni (en tid när pannlampor är totalt värdelösa här uppe)! Den nya pannlampan är en LedLenser H7, samma som jag hade hos Vattenfall hela förra sommaren, så det kändes lite som att återse en gammal vän. Tyvärr verkar jag ha fått ett måndagsexemplar av vän, för ljusstyrkan ändrades inte när man justerade den, och knappen för av och på fungerade inte heller. Batterier i = halvstarkt jämnt ljus. =( Blir att reklamera verkar det som.


Vi tog en kort tur kring travspåret och körde enbart på 1:ans växel, dvs. tempo 6-7 km/h och ett litet styrkepass för hundarna. Tyvärr var vi inte helt ensamma i skogen idag. En mindre flock med paddor hade brett ut sig över vägen och Kaela ville förstås provsmaka på varenda en, eller i alla fall markera att hon hittat den. De syntes väldigt tydligt i bilens Xenon-extraljus... När hon själv upptäckte att paddor faktiskt inte är hundmat alls, så var ändå Silva tvungen att dubbelkolla, två steg längre bak i 7- spannet.

  

Jag svor mig smått hes faktiskt! Precis så som man inte ska göra... Säsongens tredje höstträning blev precis sådär smått kaotisk som träningen kan bli efter ett träningsuppehåll. De två första svängarna var kanske bara lyckorträffar? Dessutom blir det svårare för hundarna att koncentrera sig när man kör riktigt sakta. Allt roligt man passerar (som paddor) ju så mycket långsammare och hinner locka så mycket mer. Mintu fick också nåt mindre hjärnsläpp och stannade i mörkret för att lyssna på stenar som föll ner i en å...

  

Vi körde 3 km allt som allt å ökade farten först den sista halvkilometern för att hundarna skulle få jogga ur kropparna lite efter allt statiskt arbete. Nåja, de 5 högersvängarna vi gjorde fungerade ju fint i alla fall.

Av Kicki - 18 augusti 2012 21:10

Normalt sett jobbar vi med att köra IVÄG skrot från vår tomt. Just idag har vi istället jobbat hårt för att hämta hem gamla och lite rostiga saker. Först hämtade vi en ca 30 år gammal Ski-doo Everest 440 (skoter) som Lars köpt i Sörbyn. Den var i fint skick och passar bra till hans projekt!


Sen åkte vi ännu längre bort (med ett annat släp) och hämtade hem barmarksvagnen som jag köpt i Norriån. Känns riktigt bra att ha honom hemma på tomten, och nu börjar sökandet efter nya däck eftersom han har lite punkaproblem för tillfället. Lite annat fix blir det också men det mesta får vänta till nästa sommar då höstens budget redan är maxad pga kojbyggen, kastrationer mm. Nu i höst blir det mest de allra nödvändigaste sakerna för att kunna använda honom i träningen.


Här kommer två bilder på vrålåket - visst är han söt!




Jag gillar verkligen upplägget, sköna säten, rejält lättad, å plats där bak för att spänna fast utrustning och extragrejor. Dessutom ringde Lasse, mannen som skapade honom en gång i tiden för länge sen, till mig när han hört att hans gamla barmarksvagn hittat hit. Från början var det tydligen en gul Renault 5 som ägdes av de som hade Polarmarkens kennel (hade siberian husky och schäfer om jag minns rätt) bara nån kilometer härifrån Vittjärv.


Lasse hade ingen rondell eller sånt utan högg bort det som inte skulle vara kvar med huggyxa eller liknande när bilen blev barmarksvagn. Vindrutan försvann efter att den immat igen och försvårat sikten en höst, men det skapade istället kalldrag och en hel höst med huvudvärk...  Efter många äventyr där flyttade barmarksvagnen vidare till en ny ägare, kom sen tillbaka till Lasse, flyttade till Norriån, och nu är cirkeln nästan sluten när han är tillbaka i Vittjärv, där han en gång bodde. För att hedra hans ursprung så har jag tänkt kalla honom Sigge, eftersom mannen som ägde honom i Vittjärv (Ågärdan eg.) hette just Sigge!


Nu ska hundarna å jag ut på en liten dragtur, men Sigge får stanna hemma med sitt punkterade däck. Temperaturen är kring +10 grader men det har börjat mörkna så smått så vi måste nog packa med reflexvästar och grejs - var packade jag undan dem i våras?

  




Presentation


Jag heter Kicki och bor med mina 7 draghundar och sambo utanför Boden. Vi lever för draget och underbara äventyr tillsammans!

Länkar

Tidigare år

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6 7 8 9
10
11
12
13
14
15
16
17 18
19
20
21
22
23 24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2012 >>>

Senaste inläggen

Arkiv

Sök i bloggen

Besöksstatistik

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards