www.nukutvi.se

Alla inlägg den 6 augusti 2012

Av Kicki - 6 augusti 2012 21:36



Under helgen åkte jag och hundarna en snabbis till Blaiken för att träffa pappas båda bröder med familj, som kommit upp på besök. Jätteskoj att träffa dem för det blir inte så ofta tyvärr. Blaiken visade sig dessutom från en av sina bästa sidor med bra väder, men tyvärr rätt mycket "sviarn", dvs. småinsekter som bits!


Vi spanade förstås in några av sevärdheterna i Storuman. Eftersom jag tidigare jobbat på turistbyrån så har jag ju bra koll på dem! Här är vi uppe på Utsikten, längst upp efter Björn Ferrys väg, och utsikten härifrån är 7-10 mil nånting en klar dag som denna. I mitten av bilden vir horisonten ser man ett avlångt berg med ett stup på ena sidan (grått), det är Kyrkberget, nära Blaiken.




En annan är utsikten från själva Kyrkberget. Vitfläckiga fjäll i horisonte(längre till höger) n och underbara vidder. Byn nedanför stupet heter just Kyrkberg.



Min tuffa kusin Karin badade även... själv stod jag över, mest pga förkylningen faktiskt. Den har inte riktigt gett med sig ännu och jag vill inte ge den mer fördelar!


I lördags kväll åkte pappa och jag ut till holmen med alla hundarna. Jag hade egentligen täntk ta barmarkspremiären under helgen men det var lite för varmt.





Här uppe stod Rossi under hela resan. Nja ibland satt hon istället. Det är nog inte riktigt meningen att man ska stå där medan båten kör, men Rossi tycker att det är skoj och den lilla motorn är ju inte så stark. När vi närmade oss holmen så krängde båten till, och för första gången hann Rossi inte parera utan ramlade i vattnet. Hon är långifrån den första hunden som ramlar ifrån denna båt... men hon är nog den som haft mest publik! De andra blev genast jättenyfikna och sprang längst bak i båten för att se henne simma där bakom medan vi stannade båten. Pappa drog upp en blöt liten Rossi som inte såg helt nöjd ut över sin simtur.




Badkrukan Silva gnällde och skällde och småskrek när de andra vadade över till den mindre ön i ca 30 cm vatten. Hon vååågade inte följa med men ville så gärna! Att pappa och jag fanns kvar på hennes sida spelade ingen roll - hon ville ju våga gå dit de andra var och ha lika roligt som de såg ut att ha!



Efter MYCKET skrik och laddande av mod så sprang syster Kaela förbi så  nära att Silva vågade följa henne. När Kaela sprang ifrån henne gick Rossi vid hennes sida istället, och även om hon såg rätt obekväm ut så vågade hon gå genom vattnet! Yay! Efter det sprang hon över flera gånger.



Blöta huskies - kolla minerna!




När vi åkte hem hade solen börjat sin väg neråt, och alla hundarna var nöjda och glada....och rätt blöta. Efter lunch på söndagen var det dags för oss att säga hejdå för denna gång och åka hemåt. Bland alla fina presenter vi fick med oss hem fanns t.ex en T-shirt från Iditarod! Min ena faster har en kompis som brukar jobba som funktionär där, så hon fixade en T-shirt till mig. =)


Väl hemma igen har ett nytt grävprojekt dragit igång i mittersta hundgården. En av mina mindre hundar ryms utan bekymmer i gropen som den ser ut nu. Återstår att se om de tänkt gräva den djupare, eller gräva igen den...allt kan hända med huskies och jord!




Igår försökte Rossi som vanligt dra in vattenskålen i en av kojorna men denna gång gick hon tydligen bet och valde att ställa den så här fint i öppningen istället....*s* Tokiga lilla hund! Hundgården där hon och Giela normalt sett bor har en skål som inte går att flytta på - mycket välbehövligt!


Nu under kvällen hade jag hoppats kunna börja barmarksträna, men det var 23 grader varmt idag och alldeles för varmt även nu. Det får vi skjuta på framtiden... en bra nyhet är i alla fall att jag eventuellt har hittat en passande barmarksvagn att köpa! Förhoppningsvis ska jag provköra den senare i veckan. Istället för drag fick hundarna söka korv och göra lite tricks efter att alla fått sina klor klippta. Motivationen var HÖG! Korv är tusen gånger godare än Frolic å sånt...å köttbitar är ännu bättre! Jag försöker träna mig själv på att alltid ha frusen korv eller fruset kött i frysen till hundarna. Om man delar korven i lagoma småbitar och sen fryser in allt i en påse så kan man hacka loss lite inför varje träning - godare än hundgodis och antagligen även nyttigare även om där kan finnas lök.







Presentation


Jag heter Kicki och bor med mina 7 draghundar och sambo utanför Boden. Vi lever för draget och underbara äventyr tillsammans!

Länkar

Tidigare år

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6 7 8 9
10
11
12
13
14
15
16
17 18
19
20
21
22
23 24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2012 >>>

Senaste inläggen

Arkiv

Sök i bloggen

Besöksstatistik

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards