www.nukutvi.se

Alla inlägg den 20 februari 2011

Av Kicki - 20 februari 2011 22:01

Igår kväll hade vi tjejer i klassen (5 stycken är vi) tjejfest hos Annika i Sunderbyn. Massvis med supergod mat och många skratt, och innan jag hittade hem till min kudde var klockan kring 4 på morgonen. Tack underbara vänner! Det gjorde förstås att hela dagen blev lite förskjuten idag, men det gjorde å andra sidan inte så mycket eftersom det tar några timmar innan solen hinner värma upp den frusna världen lite lagom. Kanonväder idag! Strålande sol och -17 som varmast ungefär, och det tackar vi för!



Idag styrde vi kosan mot Öngårdsberget och myllret av små spår där som vi inte riktigt känner till. Som tur var så hittade vi slädspår från Veronica (gissar jag) så vi följde dem eftersom jag tänkte att hon säkert kört en klok väg utan återvändsgränder. Tack kompis för guidningen!



Vi kom på ett fint spår som går nedanför Öngårdsbergets steniga brant, och spåret gick antingen uppför eller nerför, eller så lutade det åt vänster eller höger. *hihi* Kul med lite spänning!



Vi körde ner mot Buddbyträsket sen och längs leden hem, och då började det faktiskt kännas rätt kyligt! Jag letade upp 2 små värmepåsar jag fått av mamma och pappa, som låg i släden. Kylan gjorde att de var svåra att starta, men efter 5 minuters gnuggande (och så fick de den sista värmen jag hade i händerna) så kom de igång och värmde sen så skönt! Här är vi på väg ner mot Vittjärvsträsket och solen syns mellan träden just ovan horisonten.



Hundarna såg faktiskt och lite frusna ut, och vi blev glada när vi kom ut på träsket för då är vi ju näääästan hemma!



Jo lite kyligt om kinderna var det faktiskt, men riktigt fint och en lätt dimma började lägga sig över isen när vi nästan kommit fram till ån. Idag gick Silva och Kaela i led men de var inga vidare stjärnor, lite förvirrade och lite envisa helt enkelt...hmm... Ibland tänker de där två damerna för mycket för sitt eget bästa! Efter ungefär 2 timmar kom vi hem och spurtade in till kaminen alla 6. Vi hade i alla fall en härlig tur och sen på kvällen fick Gakkon en kortare promenad men då hade det redan hunnit bli rätt kallt så hon ville inte gå så värst långt.


Just nu packar jag saker inför en vecka i Jokkmokk med skolan. Lars och alla hundarna blir hemma och vaktar huset, jag ska labba i olika elgrejor och ta in en massa ny kunskap! Ha en bra vecka vänner!


Och jo - förresten! Igår när vi körde så bajsade Kaela i farten när hon gick på led! Hon har aldrig gjort det tidigare men det var just efter starten och hon ville väl inte stanna när benen var så fulla i spring. För er som inte är så insatta i draghundsvärlden så gör en del hundar det, men de flesta inte. Normalt sett stannar vi ju alltid när nån behöver göra sina behov, men Mintu (och nu tydligen även Kaela) kan ibland springa vidare utan att bromsa eller nånting sånt, så man hinner knappt med själv. Vissa gör det, andra inte. Sen finns det ju även folk som aldrig bromsar för sånt utan låter hundarna göra vad de kan i farten så gott det går... =(  Men det är ju en annan sak.



Presentation


Jag heter Kicki och bor med mina 7 draghundar och sambo utanför Boden. Vi lever för draget och underbara äventyr tillsammans!

Länkar

Tidigare år

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2011 >>>

Senaste inläggen

Arkiv

Sök i bloggen

Besöksstatistik

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards