www.nukutvi.se

Alla inlägg den 13 februari 2011

Av Kicki - 13 februari 2011 01:36

Imorse packade jag och hundarna (utom Gakkon) in oss i bilen och körde mot Linda utanför Råneå. Där mötte även Emma och Tomas upp, men sina söta hundar Devil och Vera. Vi spände för mina 5, Emma och Tomas 2, och 7 av Lindas hundar, och vips hade vi ett 14-spann framför turistsläden! Det såg rätt mäktigt ut! Silva fick springa med Kaela, Mintu  med Rossi, och Giela med Lindas unghund Desna. Så här såg det ut innan start:




Björna är Mintus söta kullsyster. De är både lika, och olika! Kan säga att i alla fall jag var liiiite nervös när vi drog iväg. Det är mycket kraft i så många hundar! Starten gick bra och vi svängde oss fram genom skogen, lite spännande men det gick ändå himla bra.




Jag har tidigare åkt/kört 12 hundar som mest, men nu var det ju 14 hundar med några hobbyhundar som inte jobbar så hårt...Giela t.ex....hrm...Hon var faktiskt ganska duktig idag och såg såååå glad ut hela tiden! =)



Vi hann även köra kanske 30 meter av "Rånerännet" eller hur det nu heter, en skidtävling. Den gick en kort bit efter skoterleden där vi kom, och efter lite övertalning (vi kom till ett ställde där de delade ut vätska till åkarna) förstod de att vi faktiskt måste få köra efter deras spår en kort bit för att kunna fortsätta på vår skoterled. Jag passade på att försöka filma alla glada miner framifrån, men lyckades inte riktigt stänga av kameran sen...jaja...ni ser ju...




Vi stannade en sväng vid en gullig koja och fotade lite. Hundarna var lite trötta och efter första bitens spring så fick de kämpa rätt tungt med 4 personer på släden. Som vanligt räckte det dock med en stund vila och sen var alla på G igen! Idag hade vi Dana och Lita på led, bakom dem Björna och Vilja, Kaela och Silva, Giela och Desna, Rossi och Mintu, Devil och Vera, och längst bak, Nenana och Koyuk.



Lita gillar att hoppa över sin halvsyster Dana, när de står stilla. Hon lyckas dessutom göra det helt utan trassel. Ibland studsar hon bara upp och ner på stället.



Nån gång i början så ramlade Vilja och antagligen så råkade hon bita sig i tungan. Det blöder ju enormt mycket då och ett tag såg hon ut som rena slagfältet! Så jo, det är blod som syns men det är ingenting farligt som hänt, ser värre ut än det är (fast det skvittrat lite på Björna) på alla sätt. Tog ändå med bilden för jag tyckte att de var så söta bredvid varandra, lilla Björna och lilla Vilja, två väldigt snälla hundar.




Devil och Vera är blandraser med husky, gråhund och schäfer i. De är kullsyskon och riktigt söta, och bor hemma hos Emma och Tomas.



Hundarna fortsatte i ett väldigt lugnt tempo, för det var tungt! Då passade vi på att turas om att köra så att alla fyra hann ratta vårt storspann.







Vi var ute i nästan fyra timmar och körde ungefär 3 mil. Alla hundar skötte sig fint och vänskapligt med varandra, och vädret visade upp vintern från sin bästa sida. En helt underbar dag helt enkelt! Tack alla vänner!








Presentation


Jag heter Kicki och bor med mina 7 draghundar och sambo utanför Boden. Vi lever för draget och underbara äventyr tillsammans!

Länkar

Tidigare år

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2011 >>>

Senaste inläggen

Arkiv

Sök i bloggen

Besöksstatistik

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards