www.nukutvi.se

Direktlänk till inlägg 22 februari 2013

Månskenstur med tant

Av Kicki - 22 februari 2013 07:14

Vissa kvällar är det en BRA egenskap att inte vara alltför snabb ut ur startgroparna. Igår kväll var just en sån kväll! När jag gick ut för att sela på hundarna stod månen högt på himlen och kylan hade kommit tillbaka och lämnat marken hård och frusen igen.


Ivriga kompisar


Hundgårdarna och vårt köksfönster


Giela fick först gå kopplad förbi alla hus och sen springa lös. Nu verkar hon ha kommit på att det här är SKOJ för hon gömmer sig inte i nån koja längre, så som hon kunde göra tidigare när hon ville visa att hon INTE ville ut och dra, utan ville gå in istället (vilket hon oftast fick). Tant hade massvis med spring i benen ikväll och flera gånger kunde jag släppa  spannet fritt  när hon drog upp tempot, vilket nog alla uppskattade.


Nya mattbromsen fick sitt första test och fungerade bra, men jag har inte kapat bultarna undertill ännu, och ska nog göra det för att få ner volymen lite.


Tant



Månskenet var helt magiskt trots att månen inte blir full förrän på måndag, men den stod högt och himlen var klar, så effekten var helt underbar ändå. Tant ville helst springalängs spåret upp i skogen men med denna måne tyckte jag att myrlandskapet lockade mer så vi körde en ungefär lika kort runda (ca en mil) men efter större leder istället.


Vi mötte 3 skoteråkare och en ensam skoter med sladd. De första tre passerade oss inne i skogen, och sen hade de stannat i början av myrarna så vi körde förbi dem där (och höll på att tappa lilla tant, hon ville kolla läget där en stund) och fick veta att det var en skoter med sladd på ingång. Eftersom en sladd är lite bredare och behöver utrymme så valde vi ett mindre sidospår där vi vände och kunde släppa förbi honom.


Måne och stjärnor - både på marken och himlen!


Vi tog samma väg tillbaka för att få en tantanpassad runda, och när vi kom till myrarnas början mötte vi en av skotrarna, men var fanns de andra? Längt fram på myren, halvt inne bland träden och kanske 10 meter från spåret, såg jag två helt svarta klumpar som inte brukar vara där. Hundarna tittade lite men fortsatte, och jag blev rätt stolt när även supertönten Rossi fortsatte framåt UTAN att skälla på de konstiga mörka sakerna. Hennes hjärna brukar inte lyckas sortera saker ritigt sådär bra, eller minnas att hon faktiskt träffat dem förr. Vi stannade och pratade lite om det fantastiska månskenet, men tant hade bråttom att fortsätta så det var bara att släppa på bromsen och jaga ifatt henne. Sen jagade vi vidare genom det blåaktiga landskapet och pannlampan kom bara igång där det finns risk för kvistar och pinnar i ögonhöjd. Magiskt!


Efter en helt underbar lite tur kände jag mig ännu mer beslutsam - om vi ska ta oss 10 mil så ska ALLA med! Det är en utmaning för oss tillsammans, och om spåren bara är hårda spelar det inte så stor roll om en tant eller två (=Rossi) sitter i släden ibland, det glider bra ändå. Förutom konditionsträning blir det alltså "slädåkarträning" framöver. Rossi är van, men Giela har nog aldrig behövt testa. Det blir en premiär i 12-årsålder helt enkelt!






 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Kicki - 10 maj 2013 08:49

Det känns lite underligt att skriva det här - ,men det är hög tid! Vi har flyttat vår hemsida och alltså även bloggen till http://nukutvi.wordpress.com men det går även att hitta dit via www.nukutvi.se fortfarande. De fem år vi har skrivit ihop här v...

Av Kicki - 31 mars 2013 17:01

Idag blev det bara en kort liten grilltur för oss, jag  med hundarna och sambon med skotern. Riktigt skönt i alla fall och vi hann med lite sol innan det började snöa. Hundarna verkade sugna på att springa men fick nöja sig med att springa ett par ki...

Av Kicki - 31 mars 2013 08:05

  Igår packade vi in oss i bilen - en rätt fantastisk packning om jag får säga det själv - 3 personer, 2 skotrar, en hundsläde, 7 hundar, och passande packning i vår Passat med släp + liten taxbox. Vi körde de 4-5 milen till Skoterhotellet i Umn...

Av Kicki - 29 mars 2013 21:26

Idag fick Giela följa med på sin första "fjälltur" på länge. Jag minns inte riktigt när hon senast var ovan trädgränsen men det var nog rätt länge sen då hon inte varit med på de lite mer fysiskt krävande turerna de senaste åren. Även om sträckan int...

Av Kicki - 28 mars 2013 16:20

Blev det så här istället. Skoter, släde, hundar och packning i en något överlastad bil. Glad påsk på er! ...

Presentation


Jag heter Kicki och bor med mina 7 draghundar och sambo utanför Boden. Vi lever för draget och underbara äventyr tillsammans!

Länkar

Tidigare år

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18
19
20 21 22 23 24
25
26 27 28
<<< Februari 2013 >>>

Senaste inläggen

Arkiv

Sök i bloggen

Besöksstatistik

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards