www.nukutvi.se

Direktlänk till inlägg 21 februari 2013

Planeringen för vår utmaning börjar ta form

Av Kicki - 21 februari 2013 12:46

En snabb titt i kalendern visar att den här vintern snart lider mot sitt slut! Just nu är vi ju mitt i allt det härliga, rejält med snö och riktigt fina spårmöjligheter, men om bara 2 månader så är det dags att ställa undan släden, i alla fall här nere vid kusten. Någon av helgerna innan dess ska vi försöka oss på vår 10-milautmaning. Riktigt vilken helg det blir är inte bestämt ännu, men jag gissar på slutet av mars, eftersom april kan vara lite väl varmt. Vi har alltså inte så många helger kvar att träna på, och jag har gjort ett provisoriskt träningsschema där vi försöker att få in 7-8 mil per helg de närmaste veckorna och sen ökar successivt. Vi ska även lägga in fler dubbelturer på helgerna förstås.


Förutom att träna hundarna måste vi hitta en lämplig runda att använda, och idag har jag måttat ut ett ungefärligt förslag. Enligt mätningen är det under 10 mil, men eftersom skoterlederna inte alls är lika raka som strecken så tror jag snarare att denna runda aningen mer än 10 mil lång, om inte annat får vi väl cirkla runt lite nere på ån innan vi kör hem....*s* Den bjuder på varierad terräng och ungefär halvvägs (sjön uppe till vänster) finns en fin rastplats där vi kan ta en lite längre paus förutom de kortare pauser som blir. Jag skulle tro att vi kör sträckan i 3-4 etapper med 2 lite längre stopp där det passar. Förhoppningsvis får vi följe av sambon på skoter, och OM det skulle skita sig totalt så passerar vi plogade vägar vid ett par tillfällen och skulle kunna ordna hämtning av någon enstaka hund eller hela gänget.


Flera av mina hundar är inte riktigt byggda för att springa långt, så även om dessa distanser är rena barnleken för många förare, så känner jag att vi behöver både planering och nån "plan B" om det skulle visa sig att nån tycker att det blev alldeles för långt. Rossi har jag beslutat att antagligen räkna bort eftersom hon missat mycket träning pga operationen och ändå inte har "skalle" nog att springa så pass långt. Risken är stor att hon skulle bli mer av en belastning än en tillgång redan innan vi hunnit halvvägs och det gagnar nu ingen. Helst skulle jag dock vilja ha med ALLA förstås...kanske ska träna tant Giela att åka släde? Samtidigt kan det vara så att Rossis slöhet mest hängt ihop med skendräktighet så om hon verkar mer "taggad" närmaste tiden så kanske hon får en chans ändå. Hon är ju lättsam att ha lös och kan springa bredvid stor del av sträckan.


Så här ser vår första planering ut, först norrut mot Långsjön, sen kommer vi in på lite mer okända spår och tar oss vidare till Överäng där vi korsar Riksväg 97 och Lule älv. En första anhalt för panikavhämtning alltså...=) Sen fortsätter vi till Degerträsket (vänstra övre hörnet) som har en riktigt fin grillplats, och leden som fortsätter härifrån har vi kört tidigare, även om det var ett par år sen nu. Sen kommer vi ner förbi Långsjön där vi passerar plogad väg igen, och passerar vägen där vi brukade barmarksträna tidigare. Sen svänger vi av från de kända spåren och åker bort ifrån älven igen, mot Alträsk (just under bildens slut). Därifrån har vi kört förut så därifrån är det mer eller mindre kända spår som gäller... =)





 
 
AC

AC

21 februari 2013 18:23

Åh vad spännande det låter!! det längsta jag kört är 5 mil, superhärligt med ett par pauser och strålande sol :)

http://www.lillaliam.se

 
Monica

Monica

21 februari 2013 22:19

Är sjukt sugen på att åka upp till Boden och gömma mig på släden...

De collriga har gjort stora framsteg som draghundar sen vi var uppe! Bla svänger de mjukare (istället för de livsfarliga 90 graders-kasten som skickar mig med huvudet före ut i buskar och snår).

http://tassistanshundar.wordpress.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Kicki - 10 maj 2013 08:49

Det känns lite underligt att skriva det här - ,men det är hög tid! Vi har flyttat vår hemsida och alltså även bloggen till http://nukutvi.wordpress.com men det går även att hitta dit via www.nukutvi.se fortfarande. De fem år vi har skrivit ihop här v...

Av Kicki - 31 mars 2013 17:01

Idag blev det bara en kort liten grilltur för oss, jag  med hundarna och sambon med skotern. Riktigt skönt i alla fall och vi hann med lite sol innan det började snöa. Hundarna verkade sugna på att springa men fick nöja sig med att springa ett par ki...

Av Kicki - 31 mars 2013 08:05

  Igår packade vi in oss i bilen - en rätt fantastisk packning om jag får säga det själv - 3 personer, 2 skotrar, en hundsläde, 7 hundar, och passande packning i vår Passat med släp + liten taxbox. Vi körde de 4-5 milen till Skoterhotellet i Umn...

Av Kicki - 29 mars 2013 21:26

Idag fick Giela följa med på sin första "fjälltur" på länge. Jag minns inte riktigt när hon senast var ovan trädgränsen men det var nog rätt länge sen då hon inte varit med på de lite mer fysiskt krävande turerna de senaste åren. Även om sträckan int...

Av Kicki - 28 mars 2013 16:20

Blev det så här istället. Skoter, släde, hundar och packning i en något överlastad bil. Glad påsk på er! ...

Presentation


Jag heter Kicki och bor med mina 7 draghundar och sambo utanför Boden. Vi lever för draget och underbara äventyr tillsammans!

Länkar

Tidigare år

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18
19
20 21 22 23 24
25
26 27 28
<<< Februari 2013 >>>

Senaste inläggen

Arkiv

Sök i bloggen

Besöksstatistik

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards