www.nukutvi.se

Direktlänk till inlägg 17 februari 2013

Finbesök på släden och framför släden

Av Kicki - 17 februari 2013 19:32


Imorse när vi vaknade möttes vi av en rosig vacker morgon, och ett rejält täcke med snö som hänger ner från taket som en liten markis. Idag fick vi besök av gamla bekanta, en gammal slädhundskompis och hennes sambo, samt fina lilla Noki som va med när vi körde tillsammans en gång för många år sen när Giela, Gakkon och Rossi var med. Vi selade ut ett 8-spann för tanterna fick också följa med. Med 3 personer på släden och ved+fika så kändes det som att farten skulle bli väldigt "tantanpassad". Dessutom var ju spåren lite tunga med just dessa belag så jag var faktiskt en liten aning nervös, och tänkte "vi tar oss så långt som vi tar oss helt enkelt...!". 



Visst, det gick tungt men hundarna kämpade på rätt bra (dvs. de flesta förutom Giela och Rossi) och det gick kanske inte snabbt, men det gick stadigt framåt uppför backarna som vi börjar med. Riktigt fint väder fick vi också!




Vi stannade vid min och Lars favoritgrillplats. För vår ena gäst var det både hundspannspremiär och premiär för att elda och grilla ute, så vi hade med lite ved och korv/senap/ketchup/choklad och lite annat smått och gott. Tyvärr ligger lilla grillplatsen inte riktigt i solen, men man kan inte få allt alla gånger. Min första tanke om att "fika nere på älven" försvann ju snabbt när jag insåg hur blött det blivit där nu.


Mintu!


Rossi, vi enades om att hon inte är någon draghund - däremot en finfin slädhund!


PRO för hundar, med Giela och Noki!


Hungrig pensionär



 

Vi fortsatte ner mot älven med nya krafter, ingen ved att släpa på, lite vatten lämnat i skogen, fikat hade vi ju fortfarande med oss men inne i magarna, men lite lättare var nog släden!




Noki och Rossi krigade på tillsammans idag!




Passage av väg 97



Just efter att vi passerat vägen fick hundarna hjärnsläpp! Vi svänger ALLTID svagt till vänster in på ett skoterspår som brukar vara brett och fint, men idag var det igensnöat och både Mintu och Kaela hade helt glömt att det någonsin funnits där... För att inte bli stående för länge (finns en lös hund på gården just bredvid och hon tittade artigt men nyfiket på vårt strul på avstånd) hjälpte jag dem in på rätt spår..."Ahaaaa! Var det HIT vi skulle matte? What a surprise!!!"


  


Dagens gäng förutom mig


Söta Noki och Rossi


Vi fortsatte vägen hemåt - glada i hågen! Vi fick till en runda som jag har för mig är ca 2 mil, betydligt mer än vad i alla fall jag hade trott skulle kännas vettigt med tanke på spåren och tyngden på släden. Samtidigt är ju hundarna riktiga små kämpar. Är det tungt så går det sakta, men det går framåt och när det går lite nerför eller planar ut och glider lättare så återhämtar de sig och är redo att köra vidare igen. Duktiga små troll!


Värre blev det när vi nääästan var hemma igen. En liten familj med ett lite barn var ute längs skoterleden och ställde sig just vid sidan av. Mintu brukar vara rätt duktig på att passera okända människor så jag gav hundarna kommando att passera... nu visade sig just dessa människor vara jätteintressanta så Mintu och Kaela gjorde en liten U-sväng nästan och sprang fram för att hälsa. Det i sig var inget stort bekymmer, men Nalle, som kan vara lite knepig kring barn, kom fram och nafsade i barnets kläder. Jag hade faktiskt glömt att han var med, eftersom just den biten är något som vi aldrig brukar behöva tänka på när vi väl kör. Lilla barnet tyckte förstås att det var jätteläskigt, och det förstår jag verkligen!


Nåja, spannet reddes ut ur alla knutar (där även Rotax m.fl hann säga HEJ till Noki vilket gick bra) och jag pratade lite mer föräldrarna som verkade lugna ändå. Sen när vi kommit hem och jag selade av hundarna så passerade samma familj just utanför hundgårdarna så att vi hann prata lite till och det kändes förstås bra. Pappan sa "Du ska inte ha dåligt samvete för det där" efter att jag bett om ursäkt tusen gånger, men JO det kommer jag nog att måsta ha en stund...


Så, en underbar dag ute på spåren med trevlig sällskap fick ändå en lite bitter eftersmak för att jag inte tänkte riktigt nog långt, men förutom det missödet så flöt allting på riktigt fint. Nu blir det skönt med en dusch och lite mys i soffan innan arbetsveckan börjar om. Full speed ahead!












 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Kicki - 10 maj 2013 08:49

Det känns lite underligt att skriva det här - ,men det är hög tid! Vi har flyttat vår hemsida och alltså även bloggen till http://nukutvi.wordpress.com men det går även att hitta dit via www.nukutvi.se fortfarande. De fem år vi har skrivit ihop här v...

Av Kicki - 31 mars 2013 17:01

Idag blev det bara en kort liten grilltur för oss, jag  med hundarna och sambon med skotern. Riktigt skönt i alla fall och vi hann med lite sol innan det började snöa. Hundarna verkade sugna på att springa men fick nöja sig med att springa ett par ki...

Av Kicki - 31 mars 2013 08:05

  Igår packade vi in oss i bilen - en rätt fantastisk packning om jag får säga det själv - 3 personer, 2 skotrar, en hundsläde, 7 hundar, och passande packning i vår Passat med släp + liten taxbox. Vi körde de 4-5 milen till Skoterhotellet i Umn...

Av Kicki - 29 mars 2013 21:26

Idag fick Giela följa med på sin första "fjälltur" på länge. Jag minns inte riktigt när hon senast var ovan trädgränsen men det var nog rätt länge sen då hon inte varit med på de lite mer fysiskt krävande turerna de senaste åren. Även om sträckan int...

Av Kicki - 28 mars 2013 16:20

Blev det så här istället. Skoter, släde, hundar och packning i en något överlastad bil. Glad påsk på er! ...

Presentation


Jag heter Kicki och bor med mina 7 draghundar och sambo utanför Boden. Vi lever för draget och underbara äventyr tillsammans!

Länkar

Tidigare år

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18
19
20 21 22 23 24
25
26 27 28
<<< Februari 2013 >>>

Senaste inläggen

Arkiv

Sök i bloggen

Besöksstatistik

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards