www.nukutvi.se

Alla inlägg den 30 juni 2012

Av Kicki - 30 juni 2012 22:02

Idag hade vi invigning av inomhuslokalen för hundträning här i Boden - Hundarenan! Allting flöt på bra och trots tråkigt väder var det många som kom för att titta och fika och prata. Kul! Mer om hundarenan kan ni se här: http://www.hundarenan.n.nu/


Den här helgen är Lars bortrest så jag är ensam hemma med hundarna. Lite tomt är det allt! Igår kväll klippte jag gräs och gav hundarna varsitt rejält märgben under tiden. Jag hade koll på vad som hände och alla skötte sig fint...ända tills jag var nääästan klar. Medan jag klippte området precis bredvid hundgården så måste nåt ha hänt för när jag kikade mot hundarna så kom Kaela haltande runt ena vindskydded med blod i halva ansiktet och på benet! Å när jag kom närmare fanns även bloddroppar på trallgolvet.... ! Silva visade sig vara osyldig och hel, men Rotax hade några små märken på nosen. När jag undersökte Kaela hade hon ett litet märkte på sidan av nosen hon med. Varifrån kom allt blod? Ibland finns verkligen 0 logik mellan sårstorlek och blod... så båda två hade 1-2 millimeterstora hål i ansiktet men i övriga var det nog främst Kaelas självkänsla som fått sig en törn... kan tänka att det var mästertjuven som begick ett misstag, eller så var det Rotax (vilket inte brukar hända) som kom för nära.


Summa summarum - det kan gå ruskigt snabbt ibland även om man tycker att man är nära och ser och hör... Att försöka "multitaska" är alltid en risk. Tidigare gav jag oftast märgben med hundarna uppsatta på kätting så att ingen når nån annan, och det blir nog så i fortsättningen med, om man vill kunna göra annat under tiden och känna sig helt "säker" på att inget ska gå snett.


Imorgon är det äntligen dags för sökträning med gänget igen - ska bli så skoj! Tar med alla hundar och spårar med de 5 som inte ska söka, hade jag tänkt. Efter det väntar ett par timmas sanering av huset...nästa helg åker ju Lars å jag ner till Stockholm för att se Pearl Jam (!) och då ska världens bästa hundvakter bo hos oss, å hur illa som helst kan det ju inte se ut innan vi släpper in dem...*s*


Presentation


Jag heter Kicki och bor med mina 7 draghundar och sambo utanför Boden. Vi lever för draget och underbara äventyr tillsammans!

Länkar

Tidigare år

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5
6 7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2012 >>>

Senaste inläggen

Arkiv

Sök i bloggen

Besöksstatistik

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards