www.nukutvi.se

Direktlänk till inlägg 16 april 2011

4 mil härligt äventyr

Av Kicki - 16 april 2011 21:33


Imorse var det 2 plusgrader ute men spåren var ändå frusna och fina. Kaela hade en liten spricka i ena tassen så hon fick på sig en socke efter en stund, men som tur var så löste det problemet och vi kunde köra vidare. Idag körde vi leden mot Tärnaby och svängde sen in mot Bäckmark och Olofsberg. Längst ner på skylten stod det "Jippmokken", ett ställe jag inte alls känner till, så vi körde ditåt med en förhoppning om att få veta vad det var!



Vi körde, och körde, och körde, och till slut hamnade vi på en oplogad väg där skoterleden gick. Enda problemet var att den breda öppna ytan hade gjort att skoteråkarna kört i bredd så spåren där var aningen mjukare. När vi kört nästan 2 mil och ännu inte sett röken av nån "Jippmokken", jag gissade nämligen att det var ett berg, så vände vi tillbaka samma väg igen.


När vi kom hem och kontrollerade kartan så visade det sig att leden myckt riktigt gick till Jippmokken, nån slags berg i Sorsele kommun. Därifrån går sen en led till Blaikfjället, så nästa vinter har vi ett givet äventyr vi måste testa! Det borde bli en runda på 5+ mil eller nånting liknande. Från Blaikfjället och ner till Blaiken är det ju under 1,5 mil.





På vägen hem tuffade hundarna på i rätt långsam takt, vilket inte var så konstigt med tanke på att det var plusgrader ute och vi kört rätt långt på bitvis smått tunga spår. När alla samtidigt fick syn på en stor fågel i skogen (vi ser tjäder eller orre nästan varje tur) så visade det sig att krafterna inte alls var slut... *hihi* Det känns skönt att veta att även om hundarna är trötta så hittar de en lagom lunk och i den farten kan de springa riktigt långt utan att ta slut. Skönt att de inte bränner ut allting på en gång.




Närmare byn fanns det några nakna fläckar som inte var där för 2 dagar sen. Det går ruggigt snabbt just nu men det känns skönt att veta att snön finns kvar på lite högre terräng och att lederna upp på fjället bara är några kilometers bilväg hemifrån.



Nästan hemma och här går leden längs med E12:an en kort bit. Den här tiden kommer det massvis med bilar med släp och skoter... Vi var ute i ungefär 4 timmar och körde ca 4 mil, så jag trodde att hundarna skulle sova riktigt gott sen, för ett så litet spann så är det ju en rätt bra tur, men det var oväntat pigga. Kul! Imorgon blir det en slädtur igen och så ska vi bygga klart kojan till Mintu och Rossis hundgård. Nu "27 Dresses" och sen gonatt!




 
 
Linda S

Linda S

16 april 2011 22:07

Haha, typiskt polarhundar att spara lite krafter för att orka med att jaga fågel (eller ta sig igenom en snöstorm), haha. Nu har vi underbart vårväder här så saknar faktiskt inte snön längre men det är trist och jobbigt den där perioden från det väder ni har nu till det vi har.

http://polarcollie.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Kicki - 10 maj 2013 08:49

Det känns lite underligt att skriva det här - ,men det är hög tid! Vi har flyttat vår hemsida och alltså även bloggen till http://nukutvi.wordpress.com men det går även att hitta dit via www.nukutvi.se fortfarande. De fem år vi har skrivit ihop här v...

Av Kicki - 31 mars 2013 17:01

Idag blev det bara en kort liten grilltur för oss, jag  med hundarna och sambon med skotern. Riktigt skönt i alla fall och vi hann med lite sol innan det började snöa. Hundarna verkade sugna på att springa men fick nöja sig med att springa ett par ki...

Av Kicki - 31 mars 2013 08:05

  Igår packade vi in oss i bilen - en rätt fantastisk packning om jag får säga det själv - 3 personer, 2 skotrar, en hundsläde, 7 hundar, och passande packning i vår Passat med släp + liten taxbox. Vi körde de 4-5 milen till Skoterhotellet i Umn...

Av Kicki - 29 mars 2013 21:26

Idag fick Giela följa med på sin första "fjälltur" på länge. Jag minns inte riktigt när hon senast var ovan trädgränsen men det var nog rätt länge sen då hon inte varit med på de lite mer fysiskt krävande turerna de senaste åren. Även om sträckan int...

Av Kicki - 28 mars 2013 16:20

Blev det så här istället. Skoter, släde, hundar och packning i en något överlastad bil. Glad påsk på er! ...

Presentation


Jag heter Kicki och bor med mina 7 draghundar och sambo utanför Boden. Vi lever för draget och underbara äventyr tillsammans!

Länkar

Tidigare år

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7 8
9
10
11
12
13
14
15 16
17
18 19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2011 >>>

Senaste inläggen

Arkiv

Sök i bloggen

Besöksstatistik

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards