www.nukutvi.se

Alla inlägg den 15 april 2011

Av Kicki - 15 april 2011 18:36


Förra lördagen, för nästa en vecka sen, åkte jag och hundarna med packning och släde och en undulat (till mamma och pappa) till Blaiken för flera veckors vistelse! Så här mysigt sov Gakkon i framsätet när vi körde (de andra åkte där bak i halmen). Vi ska var här eftersom jag ska göra praktik på Vattenfall i Storuman som en del i utbildningen, och då behövs ju förstås även vettiga hundgårdar, så i söndags satte bygget igång. Snälla mamma hade köpt in färdiga sektioner inkl. 2 dörrar, sådet gick ändå rätt snabbt och smidigt. Resultatet ser ni nedan, 2 hundgårdar och så har de en mindre rastgård utanför.





Inne på gården är marken bar för den har varit skottad hela vintern, men isen går fint att köra på och skoterlederna är fina ännu! Bara nåt enstaka riktigt utsatt ställe som tagit lite mycket stryk av solen. Här kommer lite bilder från senaste dagarnas körning.







Tyvärr så töar det ju rätt hårt just nu och vi får se hur länge det håller i sig. När vi inte kan köra från gården längre så bör det räcka att ta bilen nån km upp mot fjället och köra därifrån sen. Praktiken på Vattenfall går riktigt bra, enormt givande och intressant och OJ så trött man blir av allt tänkande... Riktigt häftigt! Nu har just Giela och Gakkon fått en långpromenad och vi mötte massvis med bilar efter E12:an förstås, många som vill fira påsk i Tärnaby/Hemavan.


Imorgon ska jag och småttingarna bege oss ut på spåren igen på en långtur (så långt som vi nu kan komma). Giela verkar ha tagit pension och väljer att slappa med Gakkon istället. Gakkon har nu blivit av med stygnen på svansen men ska nog få ha tratten på sig nån dag till för säkerhets skull. Tror hon kommer att bli riktigt glad när hon slipper den!



Presentation


Jag heter Kicki och bor med mina 7 draghundar och sambo utanför Boden. Vi lever för draget och underbara äventyr tillsammans!

Länkar

Tidigare år

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7 8
9
10
11
12
13
14
15 16
17
18 19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2011 >>>

Senaste inläggen

Arkiv

Sök i bloggen

Besöksstatistik

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards