www.nukutvi.se

Direktlänk till inlägg 23 oktober 2011

En riktigt rejäl hunddag!

Av Kicki - 23 oktober 2011 18:04

Så skönt det är ibland att ha en hel dag att ägna helt och fullt åt sina intressen! Imorse packade jag in 5 hundar i bilen, dragutrustning,spårutrustning, sökutrustning, godis+klicker, och så Lars rejäla Downhill-cykel.


Första anhalten var SPHKs dragträff vid Svartsjön. Jag valde att köra med Rotax och Silva, eftersom jag inte hade planerat in nån annan träning för dem just idag. Det var första gången jag själv cyklade med Rotax, men jag tror att han sprungit framför cykel tidigare. Jag hade lånat Lars rejäla down-hillcykel, med riktigt bra bromsar och rejäla dämpare.


Rotax och Silva


Marikas hundar Varga (Nalles syster) och Nanok


Eftersom det var dragträff fanns gott om medhjälpare som ville hålla hundar, och den lyxen är ju inte helt fel egentligen! Vi hade tänkt köra iväg först av det lilla gänget på startlinjen, men Silva svamlade lite i starten och ville kika i diket...  

Först tänkte jag att hon kanske ville uträtta sina behov, men det visade sig vara bara svammel! Dumheter av lilla fjant (tydligen spännande med andra hundar bundna längre bort i skogen)! Sen kom vi igång och resten av vägen flöt allting på fint.


Silva vill gärna springa snabbt, snabbt men inte behöva kämpa så hårt. Rotax verkar inte vara nån superslitare heller, så det var bra träning för båda två. Spåren var rätt tunga bitvis och med stora breda cykeldäck så glider det inte superlätt. Jag hjälper till så lite som möjligt och trampar egentligen bara om cykeln håller på att välta. I uppförsbackarna gick båda på men ingen lade sig riktigt rejält i selen, så särskilt snabbt gick det inte...bra träning för dem!  



Nanok och Varga (bakom Nanok)


Vi körde tillsammans med Marika och hennes två hundar (och en sparkcykel som fick kämpa hårt på den ojämna frusna vägen), och en kille med kick bike och 2 malamuter. Stundvis tränade vi lite omkörningar och speciellt mot slutet så fungerade det riktigt bra. Marika och jag körde om varandra några gånger och hundarna tittade inte ens på varandra utan jobbade bara på rakt fram - härligt! Vi körde en runda på 7,5 km ungefär, vilket kändes rätt lagomt för dagen.



Dragträffen var välbesökt och hela tiden hördes skäll och yl, så det gick inte att ta misste på att det var hundar i farten. Jag packade snabbt ihop hundarna för att dra vidare till sökträningen med träningsgruppen. Problemen kom när cykelstället skulle monteras tillbaka på bilen, det vägrade! Låset hade hakat upp sig och till slut blev lösningen denna:



Träningsgruppen höll till bara en kort bit bort, vilket passade bra! När jag kom dit var de i full gång. Några hundar fick träna sök, några fick träna inkallning med störning, och så cirkelträning där hunden tar kontakt med folk och får belöning varje gång. Jag lade spår åt Mintu och Nalle och sen var det snart dags för Rossis sökträning. Idag fick hon inviga tjänstetecknet som vi köpte tidigare i veckan!



Ni som känner Rossi tänker antagligen ungefär som jag själv gjorde - WOW! Hon skötte sig superbra idag, sprang fokuserat och självsäkert mellan figuranterna och tvekade aldrig. Hon sökte aldrig stöd hos mig utan arbetade självständigt med öronen i topp och fullt fokus på uppgiften under alla skick. Oj vad hon växer av denna träning! Normalt sett är ju Rossi lite försiktig, tappar lätt fokus/lust om hon känner att hon inte förstår eller gör fel, kan tycka att okända människor är aningen läskiga osv... Allt sånt är glömt dagar som denna! WOW!


Nalle fick lite inkallningsträning med två roliga personer som gav honom godis, kliade och lekte med honom, och det gick riktigt bra. Han kom i stort sett direkt nästan alla gånger fastän de var roliga och hade mycket gott att erbjuda. Sen var det spårdags. Mintu gick först och pinkade säkert 5-6 gånger längs spåret...hrmf... Men vi kom till slutet och han verkade i alla fall ha kul.


Sen var det Nalles tur. När vi kommit en bit in efter spåret fick Nalle syn på Caspian, en jättefin liten dvärgpinscher som just gått sitt spår. Caspian och hans matte passerade ute på vägen och Nalle är väldigt intresserad av Caspian, han kan liksom inte sluta titta när han väl börjat. Det blev alltså en paus i spåret och vi stod där och tittade, och tittade, och tittade...tills de gått förbi, och sen fortsatte spåret och Nalle kunde fokusera igen. När vi kom till spårslutet tog jag fram en pipleksak ur fickan och OJ - så tokig han blev! Han tuggade helt frenetiskt så pipleksaken hann knappt med! När han skulle släppa den skedde det mycket motvilligt...Pipleksaker blir Nalles nya spårslutsgrej helt klart!


Caspian

 

Fina Hekaya och Donna är också trötta

 

Till slut hade alla hundar som ville fått söka, spåra, leka och träna. Vi packade oss hemåt och Giela och Kaela fick en promenad. Kaela har viss överskottsenergi nu efter all vila, och benet verkar inte riktigt bra ännu så det blir specialistbesök i veckan. =/


Giela och ivriga Kaela

 

Nu är alla hundar nöjda och trötta, och oj vilken rolig dag vi haft! Så duktiga alla varit och så kul vi haft tillsammans...och nu tänker jag inte lämna soffan på resten av kvällen! Typ!

  



 
 
Linda S

Linda S

23 oktober 2011 18:58

Åh, vilken härlig dag! Duktiga vovvar och energisk matte som orkar med så många olika saker på en och samma dag. Heja dig!

http://polarcollie.bloggagratis.se

 
Lena,Hekaya& Donna

Lena,Hekaya& Donna

23 oktober 2011 19:26

Det var en helt underbar dag,jag hann med att gå två spår med hundarna innan vi packade in oss i bilen för hemfärd. Nu ligger båda och snarkar i soffan, matte är också ganska mör. Vi ses väl till veckan hoppas jag, kram till dig och hela hundflocken:-)

http://www.rhodesianridgeback.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Kicki - 10 maj 2013 08:49

Det känns lite underligt att skriva det här - ,men det är hög tid! Vi har flyttat vår hemsida och alltså även bloggen till http://nukutvi.wordpress.com men det går även att hitta dit via www.nukutvi.se fortfarande. De fem år vi har skrivit ihop här v...

Av Kicki - 31 mars 2013 17:01

Idag blev det bara en kort liten grilltur för oss, jag  med hundarna och sambon med skotern. Riktigt skönt i alla fall och vi hann med lite sol innan det började snöa. Hundarna verkade sugna på att springa men fick nöja sig med att springa ett par ki...

Av Kicki - 31 mars 2013 08:05

  Igår packade vi in oss i bilen - en rätt fantastisk packning om jag får säga det själv - 3 personer, 2 skotrar, en hundsläde, 7 hundar, och passande packning i vår Passat med släp + liten taxbox. Vi körde de 4-5 milen till Skoterhotellet i Umn...

Av Kicki - 29 mars 2013 21:26

Idag fick Giela följa med på sin första "fjälltur" på länge. Jag minns inte riktigt när hon senast var ovan trädgränsen men det var nog rätt länge sen då hon inte varit med på de lite mer fysiskt krävande turerna de senaste åren. Även om sträckan int...

Av Kicki - 28 mars 2013 16:20

Blev det så här istället. Skoter, släde, hundar och packning i en något överlastad bil. Glad påsk på er! ...

Presentation


Jag heter Kicki och bor med mina 7 draghundar och sambo utanför Boden. Vi lever för draget och underbara äventyr tillsammans!

Länkar

Tidigare år

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3 4 5 6
7
8
9
10
11
12
13
14
15 16
17
18 19 20 21 22 23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2011 >>>

Senaste inläggen

Arkiv

Sök i bloggen

Besöksstatistik

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards